
פרווה וללא גלוטן: פשטידת תפוחי אדמה אוורירית
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כפית כורכום
כ־2 כפות מלח
1 כוס אפונה ירוקה, מופשרת
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית פלפל שחור
10 ביצים
5 כפות שמן
:רשימת קניות עבור המתכון
פשטידת תפוחי אדמה אוורירית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rjasxeuhegההכנה
1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, יוצקים מים לכיסוי, מוסיפים 1/4 כפית כורכום ו־1/2 כף מלח ומבשלים, עד שתפוחי האדמה רכים. מעבירים אותם למסננת, לצינון קל (כ־10 דקות).
2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים היטב למחית. מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה, את יתרת הכורכום, כף גדושה של מלח ואת הפלפל השחור ומערבבים היטב.
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ במצב טורבו. מכינים תבנית טבעת בקוטר 30 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 28-26 ס"מ.
4. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים היטב כ־3 דקות, לקבלת בלילה תפוחה.
5. יוצקים את הבלילה על תערובת תפוחי האדמה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, לקבלת מרקם אחיד.
6. יוצקים את השמן לתבנית האפייה ומברישים היטב גם את הדפנות (גם הפנימיות, אם משתמשים בתבנית טבעת). יוצקים את בלילת הפשטידה ומיישרים.
7. אופים כ־50 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים מעט. בעזרת סכין חדה מפרידים את המאפה מהדפנות והופכים את התבנית בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם או קר.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
- טיפ: הפשטידה טעימה מאוד גם בתוך לחמנייה, בתור מלית לכריך








