שף
שף
דגים ברוטב קארי

ארוחה בפחות מחצי שעה: דגים ברוטב קארי

"סיר קארי הוא התשובה להכל", אומרת אריאל בן חמו מנבחרת המשפיעניות של שף וגם מדגימה: פילה של דג, שעועית ירוקה, עגבניות ורוטב עם תבלינים טובים - ואתם מסודרים

פורסם:
יש לי אהבה לא מוסברת לקארי. לא טיילתי במזרח חודשים, אני לא יכולה להגיד שזה מחזיר אותי לזיכרונות מתוקים, ובואו נגיד גם שלא בדיוק גדלתי על זה – זה לא מתכון מהמטבח של סבתא אוגניה הפולנייה. ובכל זאת, משהו בסיר קארי מרגיש לי תמיד כמו התשובה להכול.
הרוטב במתכון הזה הוא קארי עדין ומלטף מאוד, מותאם לחך הישראלי ומקבל אליו באהבה הכול: ירקות, טופו, קציצות או במקרה שלנו - דגים. ואם תשאלו את הבת שלי, גם עם ספגטי הוא הולך מצוין.



המרכיבים (3-4 מנות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום
  • 250 גרם עגבניות שרי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 2 כפות תבלין קארי
  • 1 כוס (250 מ"ל) נוזל קוקוס
  • חופן שעועית ירוקה טרייה (אם אין, אז קפואה)
  • 4-3 יחידות פילה אמנון או בורי
ההכנה
1. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
2. חוצים את שיני השום ואת העגבניות לאורכן.
3. מוסיפים למחבת את השום והעגבניות ומבשלים על אש בינונית במכסה סגור, עד שהעגבניות מגירות נוזלים.
4. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.
5. מוסיפים את נוזל הקוקוס והשעועית. סוגרים את המכסה ומבשלים 5 דקות.
6. מניחים על הרוטב את הדגים, כשצד העור פונה מטה. סוגרים שוב. מבשלים 10–15 דקות או עד שהדג מוכן.

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button