שף
שף
אומלט אסייתי

אומלט אסייתי עם דפי אורז

דפי האורז מעבים את החביתה המשודרגת הזו והופכים אותה למנה משביעה יותר, קצת כמו פשטידה. עם ירקות ליד, זו ארוחת ערב שלמה

פורסם:
המרכיבים
(2 מנות במחבת בקוטר 22-20 ס"מ)
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 4 דפי אורז בקוטר 22-20 ס"מ
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 5 פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1/4 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • לטיגון: כ־1 כף שמן
  • אפשרות להגשה: עלי בזיליקום, רוטב חריף
ההכנה
1. שמים בקערה את הביצים והשמנת המתוקה וטורפים במטרפה להקצפה קלה. מוסיפים מלח ופלפל ואת שמן השומשום והסויה וטורפים. שוברים דף אורז אחד לחתיכות קטנות ומכניסים לבלילה. מניחים בצד לכ־5 דקות.
2. בינתיים, מרטיבים קלות את דפי האורז הנותרים (תחת זרם מים או שטובלים בקערה). מניחים אותם על מגבת נקייה, לספיגת עודפי מים.
3. מחממים במחבת, על להבה בינונית, את השמן לטיגון. מניחים במחבת את דפי האורז, זה על זה. יוצקים עליהם את בלילת הביצים עם שברי דף האורז. מפזרים עליה את כל הירקות. מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה ומטגנים כ־15 דקות, עד שהביצים מתייצבות. מסירים מהכיריים. אם רוצים, מוסיפים עלי בזיליקום. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, מומלץ לצד רוטב חריף.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button