
לחמניות כדוריות עם בננות ושוקולד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3 1/2
כוסות
קמח
500 גרם
1 1/2
כוסות
שמרים יבשים
1/2
כוס
סוכר
100 גרם
2
ביצים
1/3
כוס
שמן
80 מ"ל
135
מ"ל
חלב או משקה חלב צמחי
1/2 כוס + 1 כף
קורט מלח
100
גרם
שוקולד צ'יפס
1
בננה, חתוכה לקוביות
אבקת סוכר
אפשרות לציפוי
:רשימת קניות עבור המתכון
אפויות ומתוקות: לחמניות כדור עם שוקולד ובננות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rjx8wrbzzeההכנה (13–14 יחידות)
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים והשמן ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי לישה, ולבסוף מוסיפים את המלח. לשים עוד 6 דקות לפחות, לבצק אחיד ודביק. מוסיפים את השוקולד והבננה ומערבלים קצרות, רק עד שהם נטמעים בבצק. מוציאים את הבצק, אוספים לצורת כדור ומניחים בקערה משומנת. עוטפים ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
2. מקמחים קלות את משטח העבודה, מניחים עליו את הבצק ומחלקים אותו לכ־13 יחידות שוות. מגלגלים לכדורים ומניחים בצורה מרווחת (כ־3 ס"מ רווח) בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה נוספת, לתפיחה קלה.
3. בינתיים מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ במצב טורבו.
4. אופים את הלחמניות כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר, ומגישים חמים.
- איך שומרים? עד יומיים בכלי סגור בטמפרטורת החדר או עד שבועיים במקפיא.








