יש כל כך הרבה מנות עיקריות וקינוחים לחג, אבל לדעתי הסלטים הם תמיד גולת הכותרת של כל ארוחה. מניסיוני, זה גם הדבר שהכי הרבה אנשים מחפשים לו מתכונים לקראת אירוחי החג.
אז קבלו סלט מרענן ומפתיע עם שלל טעמים ורוטב הדרים שעושה את כל ההבדל.
טיפים:
- במקום כוסברה אפשר להשתמש בכמות נוספת של פטרוזיליה.
- לסלט גדול יותר, אפשר להוסיף חסות או מיקס עלי בייבי.
- אפשר לשלב בסלט עלי קייל או תרד.
- ברוטב, במקום מיץ תפוזים, אפשר להשתמש בלימונדה (ממותקת).
- לשדרוג, אפשר להוסיף קליפת תפוז מגוררת לרוטב או על הסלט עצמו, לפני ההגשה.

סלט ירוק ברוטב הדרים
(צילום: שקמה יעקבי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לסלט:
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
חופן גדוש של עלי בזיליקום
חופן גדוש של עלי נענע
1 בצל סגול
חופן בצל מטוגן מיובש (לא חובה)
חופן אגוזים טבעיים או קלויים (פקאן, מלך, בוטנים, שקדים וכו')
3 תמרים קצוצים
להגשה: 1/2 תפוח, אגס או אפרסק, פרוסים דק
לרוטב:
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 כף סילאן
2 כפות חומץ בלסמי
1 שן שום כתושה
1 כף שמן זית
מלח לפי טעם
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט עשבי תיבול ברוטב הדרים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rkf3p1u3leההכנה
1. לקצוץ את הפטרוזיליה, הכוסברה, הבזיליקום והנענע. לפרוס דק את הבצל הסגול. להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים (מלבד את הפרי הטרי).
2. הרוטב: בצנצנת, לערבב את כל מרכיביו.
3. לפני ההגשה, להעביר את הסלט לקערת הגשה, לצקת עליו את הרוטב ולערבב. לפזר מעל את הפרי הפרוס ולהגיש.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"








