על מנת להכניס את הפילה בשלמותו תצטרכו סיר ייעודי לשליקה, שהוא ארוך וצר ומכיל מסננת, שעליה מניחים את הדג. אם אין לכם סיר כזה, אתם יכולים לעשות שימוש בסיר פסטה עם מסננת, ולחתוך את הפילה השלם למנות, כדי שהסיר יוכל להכילן, ואז זמן השליקה מתקצר בחצי (5 דקות במקום 10).
  • איך מכינים מראש?
את הרוטב - מכינים עד יום מראש ללא העירית והטרגון ומאחסנים במקרר. לפני ההגשה מחממים אותו עד סף רתיחה ומוסיפים את עשבי התיבול. את הציר אפשר להכין 4-3 שעות מראש ולשמור בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מביאים לרתיחה ומבשלים את הדג בהתאם להוראות.
פילה סלמון בציר אוזו
כשר
חלבי
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
21
פילה סלמון בציר אוזו
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
פילה סלמון טרי במשקל 1.6 ק"ג, עם העור
לציר:
6 כוסות מים, מומלץ מינרליים
1 כוס אוזו, עראק או כל משקה אלכוהולי אחר בטעם אניס
1 סרט קליפת לימון
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לרבעים
1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לפרוסות בעובי 3 ס"מ
2 שיני שום, קלופות וחצויות
3 עלי דפנה
2 גבעולי תימין
1 כף גרגירי פלפל שחור
1 כפית מלח
לרוטב:
25 גרם חמאה
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
1/4 כוס יין לבן יבש
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור, גרוס דק
2 כפות עירית קצוצה דק
2 כפות טרגון או בזיליקום, קצוצים גס
להגשה:
מלח גס
2 כפות עירית קצוצה דק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. הציר: שמים את כל מרכיבי הציר בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כך עוד כ־10 דקות, ללא כיסוי, למיזוג טעמים ולצמצום חלק מהנוזלים.
2. מניחים את הסלמון בתוך המסננת (כך שישקע בתוך הציר) כשצד העור פונה מטה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הדג בציר ל־10 דקות נוספות.
3. בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת בינונית על להבה נמוכה־בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים כ־5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל רך. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים 4-3 דקות, עד שהיין מתאדה. מוסיפים את השמנת ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ־2 דקות, עד שהשמנת מסמיכה. מוסיפים את העירית והטרגון (או הבזיליקום) ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
4. ההגשה: מוציאים את הדג מהמסננת, ללא הנוזלים, ומניחים בצלחת הגשה. זורים מלח גס ומפזרים עירית קצוצה. את הרוטב אפשר לצקת על הדג או להגיש בכלי נפרד. מגישים.