חביתה פרסית עם עשבי תיבול

משדרגים את החביתה: 5 מתכוני ביצים מיוחדים שישברו את שגרת ארוחת הבוקר (או הערב)

גם לכם נמאס מחביתה או ביצת עין? אז למה שלא תנסו חביתת ירק פרסית, ביצה מקסיקנית עם פלפלים, או אומלט-סושי עם הפתעות? ויש לנו גם טיפ שיהפוך כל מקושקשת למעלפת

פורסם: 15.02.21, 08:49

חביתה פרסית

החביתה הזו, העשירה בעשבי תיבול, יכולה לשמש כבסיס נהדר לארוחת ערב, ואפשר גם לשמור אותה לכריך של ארוחת עשר למחרת.
המרכיבים (6-4 מנות במחבת בקוטר 24-22 ס"מ)
  • 1 תפוח אדמה
  • 6 ביצים
  • 200 גרם תרד טרי, קצוץ
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום
  • לטיגון: 5 כפות שמן זית או קנולה
ההכנה
1. שמים את תפוח האדמה בסיר קטן, יוצקים מים עד לכיסוי ומבשלים על להבה גבוהה כחצי שעה, עד שהוא מתרכך. מסננים ומניחים לצינון. קולפים את תפוח האדמה ומגררים גס.
2. שמים בקערה נפרדת את הביצים, וטורפים היטב.
3. שמים בקערה גדולה את התרד, תפוח האדמה המגורר ועשבי התיבול ומערבבים. יוצקים עליהם את בלילת הביצים. מנפים פנימה את הקמח ומתבלים במלח, בפלפל ובכורכום. מערבבים לעיסה אחידה.
4. יוצקים את השמן למחבת, ומשמנים היטב את התחתית והדפנות. מחממים היטב. יוצקים את העיסה, מכסים ומטגנים כ־5 דקות, עד שהיא מתייצבת. בעזרת צלחת, הופכים את החביתה (מניחים צלחת בגודל מתאים הפוכה על החביתה והופכים את המחבת, כך שהחביתה תונח על הצלחת. מחליקים אותה מהצלחת חזרה למחבת). מכסים ומטגנים על להבה נמוכה עוד כ־5 דקות, עד להתייצבות. מגישים חם או קר.
  • איך שומרים? במקרר, עד יומיים.


ביצה מקסיקנית

הטעמים העזים של הפלפלים משתלבים נהדר עם רכות הביצה. מומלץ להגיש עם לחם טוב, לטבילה.

5 צפייה בגלריה
ביצה מקסיקאית
ביצה מקסיקאית
ביצה מקסיקאית
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (4 מנות בתבניות אישיות)
  • 6 כפות שמן זית + שמן לשימון התבניות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 4 פלפלים, מומלץ בצבעים שונים, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 1 ס"מ
  • 1/4 כפית שמן צ'ילי חריף או פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מלח , פלפל שחור גרוס
  • 4 ביצים
ההכנה
1. יוצקים למחבת 4 כפות משמן הזית ומחממים על להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-4 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את השום והפלפלים ומטגנים כ־5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהפלפלים משנים את צבעם. מוסיפים את שמן הצ'ילי (או הפפריקה), קליפת הלימון, המלח והפלפל השחור הגרוס, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל (ניתן להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות בתוכנית טורבו. משמנים היטב תבניות אפייה אישיות חסינות חום.
3. מניחים בכל תבנית כ־1/4 מתבשיל הפלפלים. פותחים במרכז כל תבנית, מעל הפלפלים, ביצה אחת. מתבלים במלח ומזלפים את יתרת שמן הזית.
4. אופים כ־12 דקות, עד שהביצה יציבה ועשויה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אומלט ממולא גבינה וכל טוב

עם לוק שקצת מזכיר שושני שמרים או סושי רחב - זו למעשה חביתה ממולאת, שהיא ארוחת הערב המושלמת.

5 צפייה בגלריה
אומלט ממולא
אומלט ממולא
אומלט ממולא
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (4 מנות במחבת בקוטר 30 ס"מ)
  • 8 ביצים
  • מלח ופלפל
  • לטיגון: כ־5 כפות שמן קנולה
למלית
  • 250 גרם גבינת שמנת או קרם גבינה 5% שומן
  • 100 גרם גבינת פטה, מגוררת
  • 2 כפות גבינה לבנה 5% שומן
  • 50 גרם זיתים ירוקים פרוסים
  • 1/2 כוס גזר מגורר דק
  • 1/2 כוס כרוב אדום קצוץ דק
  • 2 כפות עירית קצוצה דק
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
2. יוצקים את השמן למחבת ומחממים. יוצקים את בלילת הביצים, מכסים ומטגנים על להבה בינונית 5-4 דקות, עד שהחביתה משחימה בחלקה התחתון וחלקה העליון מתייבש. מחליקים את החביתה מהמחבת למגש מתאים ומניחים לצינון קל.
3. המלית: שמים בקערה גדולה את כל מרכיביה ומערבבים היטב.
4. מורחים בעדינות את המלית על החביתה, בשכבה עבה. מגלגלים את החביתה לרולדה הדוקה ופורסים לפרוסות בעובי כ־1/2 2 ס"מ. מניחים על צלחת ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? במקרר, עד יממה.

ללא גלוטן: מאפינס חביתה

חביתה עשירה ומפנקת אפויה בתבנית מאפינס. דרך נהדרת לשכנע קטנטנים לאכול ביצים.

5 צפייה בגלריה
מאפינס חביתה וירקות
מאפינס חביתה וירקות
מאפינס חביתה וירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (12 יחידות)
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 7 ביצים גדולות
  • מלח , פלפל שחור
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנטנות
  • 100 גרם גבינת פטה, מגוררת
  • 100 גרם גבינת גאודה או צהובה אחרת, מגוררת
ההכנה
1. שמים את תפוח האדמה בסיר קטן, יוצקים מים עד לכיסוי ומבשלים על להבה גבוהה כחצי שעה, עד שהוא מתרכך. מסננים ומניחים לצינון. קולפים את תפוח האדמה ומגררים גס.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו) ומשמנים את התבניות.
3. שמים בקערה את הביצים, מתבלים במלח ובפלפל וטורפים ידנית או בעזרת מערבל חשמלי עד לקבלת בלילה תפוחה. מוסיפים את תפוח האדמה המגורר, הבצל, העגבניות והגבינות ומערבבים בעדינות. יוצקים את העיסה לתבניות המאפינס.
4. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים. מוציאים ומגישים מיד (המאפינס יצנחו מעט בגובה, מכיוון שהם ללא קמח).
  • איך שומרים? במקרר, עד יומיים. להגשה מחממים 10 שניות במיקרוגל.

מקושקשת משודרגת

אם תוסיפו לחביתה שלכם יוגורט, ובמקום לפורר את הביצה - תקפלו בעדינות, תקבלו חביתה שראויה למסעדות יוקרה.

5 צפייה בגלריה
ביצה מקושקשת משודרגת
ביצה מקושקשת משודרגת
ביצה מקושקשת משודרגת
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (2 מנות במחבת בקוטר 22-20 ס"מ)
  • 4 ביצים גדולות
  • 3 כפות יוגורט סמיך, 4% שומן לפחות
  • 1/4 כפית מלח
  • לטיגון: כ־15 גרם חמאה
ההכנה
1. מניחים שתי קערות בגודל בינוני על השיש. מפרידים 2 ביצים, את החלבונים מניחים בקערה אחת ואת החלמונים בשנייה. מוסיפים לקערת החלמונים את שתי הביצים הנותרות.
2. טורפים במטרפה או במערבל ידני את החלבונים, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.
3. טורפים היטב במטרפה את הביצים והחלמונים שבקערה השנייה. מוסיפים את היוגורט והמלח, וטורפים לבלילה אחידה.
4. מוסיפים את בלילת הביצים־יוגורט לחלבונים המוקצפים. מערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם אחיד וקליל.
5. שמים את החמאה במחבת וממיסים על להבה בינונית. יוצקים את הבלילה, ממתינים כ־30 שניות ומקפלים בעדינות את שוליה פנימה, סביב־סביב. ממשיכים ומקפלים בעדינות עד שהבלילה מתייצבת ומשנה את צבעה. הופכים בעדינות לצד השני, לצריבה עדינה, ומסירים מהכיריים. מגישים מיד.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.