שימו לב: השעועית צריכה להיות אחרי 10 שעות השריה. תכננו את זמני הבישול בהתאם.
ערכים תזונתיים שהרווחנו: גריסים, שהם למעשה שעורה, עשירים מאוד בוויטמינים מקבוצה B, שחשובים לגוף במצבי סטרס. שעועית אזוקי עשירה מאוד בחומצה פולית ובמגנזיום.

מג'דרה של גריסים שעועית אזוקי ופטריות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 כוס שעועית אזוקי
1 כוס גריסים
5 כפות שמן זית
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
300 גרם פטריות שימג'י (או פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית תימין יבש
3 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל שחור
:רשימת קניות עבור המתכון
מג'דרה גריסים, שעועית אזוקי ופטריות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rywjg88nlx ההכנה
1. משרים את השעועית בקערה מלאה במים במשך 10 שעות. מסננים.
2. מעבירים את השעועית לסיר, מכסים במים טריים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ־50 דקות, עד שהשעועית נגיסה. מסננים.
3. שמים את הגריסים במסננת ושוטפים היטב.
4. מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים קצרות, כדי שלא ייחרך. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מוסיפים את הגריסים, את הפפריקה והתימין ומערבבים. מוסיפים גם את השעועית ומערבבים.
5. יוצקים לסיר את המים הרותחים, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים פעם אחת. מכסים ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כשעה, עד שכל הנוזלים נספגים. במהלך הבישול מערבבים פעמיים־שלוש. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








