כדורי תמרים ותאנים מצופים שוקולד מריר
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
כדורי תמרים ותאנים מצופים שוקולד מריר
( צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
15 תמרי מג'הול גדולים, מגולענים
250 גרם תאנים מיובשות
200 גרם אגוזי פקאן קלויים, גרוסים דק
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כף אבקת קקאו
1/4 כוס דבש או סילאן
1/2 כפית קינמון טחון
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 כף שמן
לציפוי:
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (כ-35 יחידות)
1. שמים בקערת מעבד המזון את התמרים והתאנים ומעבדים למחית אחידה. מוסיפים את האגוזים הגרוסים, הקוקוס, הקקאו, הדבש (או הסילאן) והקינמון ומעבדים למרקם אחיד. מעבירים את העיסה לקערה ומצננים במקרר כחצי שעה.
2. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים קטנים. מניחים אותם בקופסה מתאימה, מכסים ומאחסנים במקפיא חצי שעה לפחות (עד שבוע).
3. אם רוצים, מכינים את הציפוי: שמים את השוקולד והשמן בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק ומבריק.
4. מוציאים את הכדורים, טובלים בשוקולד ומחזירים לקופסה. אם רוצים, מזליפים עליהם את יתרת הציפוי ואפשר גם לפזר סוכריות. מאחסנים במקרר לייצוב ומגישים.
  • איך שומרים? עד כשבוע במקפיא או עד 4–5 ימים במקרר (עם ציפוי שוקולד – עד יומיים).