קוביות גבינה-תרד
כשר
חלבי
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
קוביות גבינה-תרד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 30X20 ס"מ או דומה
8 עלי פילו, מופשרים
1/4 כוס שמן זית
למלית:
800 גרם עלי תרד בייבי (או עלי תרד)
2 ביצים, גודל L
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
200 גרם גבינת פטה, מגוררת
1 כפית אורגנו יבש
מלח, פלפל שחור
1/3 כוס (45 גרם) קמח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. המלית: מניחים את התרד בסיר או במחבת, מכסים ומאדים על להבה בינונית כ־7 דקות. מכבים את הלהבה ומניחים לסיר הסגור במשך 15 דקות נוספות. מעבירים את העלים למסננת, לצינון ולהגרת נוזלים.
2. שמים בקערה את הביצים, השום, הגבינות, האורגנו, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את התרד ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות. משמנים את התבנית במעט משמן הזית.
4. פורשים עלה פילו על משטח העבודה. מברישים אותו במעט משמן הזית. מניחים עליו עלה נוסף, משמנים גם אותו, מסיימים בעלה שלישי ומשמנים גם אותו. מעבירים לתבנית. יוצקים עליהם כמחצית מהמלית ומיישרים, מקפלים עליה את שולי הבצק. משמנים עוד שני דפי פילו ומניחים אותם על המלית. יוצקים עליהם את יתרת המלית ושוב מקפלים את שולי הבצק. משמנים את שלושת דפי הפילו הנותרים, מכסים את המלית ומהדקים את קצות העלים לתוך התבנית. חותכים את המאפה לקוביות בעדינות, עד למלוא העומק.
5. אופים כ־40 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים בתנור שחומם ל־170 מעלות.