
קציצות עם זיתים בסגנון מרוקאי
(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
1/2
ק"ג
בשר טחון
1
בצל, קלוף וקצוץ דק
1/2
כוס
פטרוזיליה קצוצה דק
1/2
כוס
פירורי לחם
1
ביצה
2
כפות
שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
לרוטב:
2
כפות
שמן זית
3
שיני שום, קלופות
1
פלפל אדום, נקי מגרעינים וחתוך לרצועות
3
עגבניות, מרוסקות
1
כף
פפריקה מתוקה
3/4
כוס
מים
מלח
פלפל שחור
1
לימון, קלוף וחתוך לקוביות
1
כוס
זיתים מגולענים, שטופים היטב (150 גרם)
להגשה:
1/2
כוס
כוסברה קצוצה
:רשימת קניות עבור המתכון
קציצות עם זיתים בסגנון מרוקאי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sjl6b5bjeeההכנה
1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן לעיסה אחידה ומאחסנים במקרר שעה.
2. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדור פינג־פונג. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה קלה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
3. הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב, מוסיפים את השום ואת הפלפל האדום ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות ואת הפפריקה ומבשלים כ־10 דקות, על להבה נמוכה. מוסיפים את המים, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
4. מסדרים את הקציצות בסיר הרוטב, מוסיפים את הלימון ואת הזיתים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־30 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מדי פעם מנענעים את הסיר בעדינות. מסירים מהכיריים.
5. מפזרים את הכוסברה ומגישים. הקציצות טעימות גם קרות.
- איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא.
פורסם לראשונה: 08:38, 21.07.25








