עוגיות פאדג' שוקולד
כשר
חלבי
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
35 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
עוגיות פאדג' שוקולד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
200 גרם
שוקולד מריר
50 גרם
חמאה
1/2 כוס
קמח (70 גרם)
1 כפית
אבקת אפייה
1/2 כף
אבקת קקאו
קורט מלח
2
ביצים גודל L
1/2 כוס
סוכר (100 גרם)
אפשרות: 1/2 כוס (כ־50 גרם) אגוזי לוז מולבנים, כתושים גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (25-20 יחידות)
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית תנור (או שתיים) בנייר אפייה.
2. חותכים את השוקולד ואת החמאה לקוביות, מניחים בכלי מתאים וממיסים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותם לקרם מבריק וחלק.
3. בינתיים, מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והקקאו. מוסיפים את המלח ומערבבים.
4. שמים בקערת המערבל את הביצים ואת הסוכר ומקציפים היטב לבלילה בהירה ותפוחה. מוסיפים את קרם השוקולד ומקציפים רק עד שהוא נטמע. מורידים את מהירות המכשיר, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהעיסה אחידה ולא יותר.
5. בעזרת 2 כפות, מניחים תלוליות מהעיסה בתבנית, ברווח של 2–3 ס"מ זו מזו. אם רוצים, מפזרים עליהן מעט אגוזים.
6. אופים כ־10 דקות, עד שעל העוגיות נוצר מעין קרום והן נסדקות מעט. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, בכלי סגור במקום קריר