
סלט מג'דרה עם ירקות קצוצים
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
למג'דרה:
1
כוס
אורז עגול מלא שטוף היטב
1/2
כוס
אורז בר, שטוף היטב
1
כוס
עדשים ירוקות, שטופות היטב
1/2
כוס
עדשים שחורות, שטופות היטב
3
כפות
שמן קנולה
6
כוסות
מים
1 1/2
כפיות
מלח גס
לבצלים:
3
כפות
שמן קנולה
5
בצלים לבנים, קלופים, חצויים ופרוסים
לסלט:
1/4
חסה אייסברג (או חסה אחרת)
3
מלפפונים
2
עגבניות
1
צנון
1
גזר
1
פלפל אדום, כתום או צהוב
4
אפשרות: בצלים ירוקים, פרוסים דק
1
מיץ מ-1 לימון
2
כפות
שמן זית
1
כפית
מלח גס
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט מג'דרה עם ירקות קצוצים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sk5bfjirjeההכנה
1. המג'דרה: שמים את כל סוגי האורז והעדשים בסיר, מוסיפים את השמן ואת המים והמלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60-50 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים ל־5 דקות. מערבבים ומאווררים בעזרת מזלג. מעבירים לקערה.
2. בינתיים מכינים את הבצלים: מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים כ־20 דקות על להבה נמוכה מאוד, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם בצבע קרמל עמוק.
3. במקביל מכינים את הסלט: קוצצים את כל הירקות ומניחים אותם בקערה נפרדת. מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית והמלח ומערבבים.
4. הרכבת המנה: מוסיפים את הבצלים לסיר האורז־עדשים ומערבבים. מחלקים את התבשיל לצלחות הגשה, מניחים במרכז כל מנה מעט מהסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.
- איך שומרים? את המג'דרה עם הבצל – עד 5 ימים במקרר. כשרוצים, מחממים ומוסיפים סלט טרי.








