אמא שלי הכינה כל שבת וחג חלות ולשה בידיים שניים־שלושה קילו של בצק. ריח של חלות זה הכי ריח של ילדות, ובראש השנה הן עגולות ובתוספת דבש. אני משתדלת לחדש כל שנה, לקלוע אותן בצורה אחרת ולפעמים מוסיפה להן תוספות מעניינות כמו תפוחים מקורמלים או שקדים פרוסים. לשנה חדשה, טובה ומתוקה, ולאחדות בעם ישראל.
ההכנה (2 חלות)
1. מניחים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו לישה. מערבלים 12-10 דקות במהירות נמוכה, לקבלת בצק אחיד ומעט דביק הנפרד מדופנות הקערה.
2. מוציאים את הבצק ומשמנים אותו. מניחים בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
3. מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים את הבצק לשמונה חלקים (100 גרם כל אחד). קולעים חלה מכל ארבע רצועות (אפשר גם משלוש רצועות) ומלפפים כל צמה לעיגול. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. מתפיחים 40 דקות (לא פחות. התפחה טובה תורמת לחלות אווריריות).
5. מחממים את התנור ל־190 מעלות.
6. מברישים את החלות בביצה הטרופה.
7. אופים 25-20 דקות, עד שהחלות אפויות וזהובות.
8. מברישים את החלה החמה בדבש ומגישים.
טיפ: אפשר להקפיא את החלות האפויות, ללא זיגוג הדבש. מצננים עד שהן רק מעט חמימות, עוטפים היטב ומקפיאים. כמה שעות לפני ההגשה, מפשירים, מחממים כ־10 דקות ב־160 מעלות, מברישים בדבש ומגישים.
חסי סגל היא בעלת בלוג מתכונים ויוצרת תוכן. אינסטגרם: חסי סגל Chasisegal
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף









