אמא שלי הכינה כל שבת וחג חלות ולשה בידיים שניים־שלושה קילו של בצק. ריח של חלות זה הכי ריח של ילדות, ובראש השנה הן עגולות ובתוספת דבש. אני משתדלת לחדש כל שנה, לקלוע אותן בצורה אחרת ולפעמים מוסיפה להן תוספות מעניינות כמו תפוחים מקורמלים או שקדים פרוסים. לשנה חדשה, טובה ומתוקה, ולאחדות בעם ישראל.
לראש השנה: חלה מתוקה מדבש
כשר
פרווה
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
145 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
לראש השנה: חלה מתוקה מדבש
(צילום: חסי סגל)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500 גרם קמח לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
250 מ"ל מים
60 מ"ל שמן
40 גרם דבש
60 גרם סוכר
1/2 כף מלח
לשימון: מעט שמן
לציפוי: ביצה טרופה
לזיגוג אחרי האפייה: דבש
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (2 חלות)
1. מניחים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו לישה. מערבלים 12-10 דקות במהירות נמוכה, לקבלת בצק אחיד ומעט דביק הנפרד מדופנות הקערה.
2. מוציאים את הבצק ומשמנים אותו. מניחים בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
3. מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים את הבצק לשמונה חלקים (100 גרם כל אחד). קולעים חלה מכל ארבע רצועות (אפשר גם משלוש רצועות) ומלפפים כל צמה לעיגול. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. מתפיחים 40 דקות (לא פחות. התפחה טובה תורמת לחלות אווריריות).
5. מחממים את התנור ל־190 מעלות.
6. מברישים את החלות בביצה הטרופה.
7. אופים 25-20 דקות, עד שהחלות אפויות וזהובות.
8. מברישים את החלה החמה בדבש ומגישים.
טיפ: אפשר להקפיא את החלות האפויות, ללא זיגוג הדבש. מצננים עד שהן רק מעט חמימות, עוטפים היטב ומקפיאים. כמה שעות לפני ההגשה, מפשירים, מחממים כ־10 דקות ב־160 מעלות, מברישים בדבש ומגישים.

חסי סגל היא בעלת בלוג מתכונים ויוצרת תוכן. אינסטגרם: חסי סגל Chasisegal
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף