אנחנו בפתחה של תקופה עמוסה: חגים, משפחה, המון־המון ארוחות, ובעיקר - הרבה אנשים לרַצות. בתוך הטרפת של קינוחי התפוחים, הדבש, התפוחים בדבש והדבש עם תפוחים בשלל צורות, אני רוצה להציע מענה לכמה קהלים: אלה שכבר לא יכולים לסבול תפוח או דבש ורק רוצים חתיכת שוקולד, אלה שצריך להביא אליהם קינוח פרווה, ואיך לא - הטבעונים.
הקינוח הבא עונה על הצרכים של כל אלה בלי להתפשר על כלום, בעיקר לא על הטעם. מדובר במוס שוקולד עשיר ומופלא שאי אפשר להניח, והוא טבעוני ופרווה, ופשוט תענוג. גזרו ושמרו, כי זה קינוח לפנתיאון, ולא רק לראש השנה.
איך להכין מוס שוקולד טבעוני

טיפים:
  • קרם הקוקוס צריך להיות קר מאוד, קררו אותו שמונה שעות במקרר או עשר דקות במקפיא.
  • לגרסה חלבית, השתמשו בחמאה רגילה.
  • את המוס אפשר להכין יום מראש ואפשר גם כמה ימים מראש. בכל מקרה, לא פחות משלוש שעות מראש.
  • את הקראמבל אפשר להכין עד שבוע מראש, ואפשר גם להקפיא - לפני או אחרי האפייה.
מוס שוקולד טבעוני וחגיגי
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
210 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מוס שוקולד טבעוני וחגיגי
(צילום: ליאור משיח)
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
למוס השוקולד:
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס, קר מאוד
25 גרם אבקת קקאו
15 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
60 גרם שוקולד מריר, מומס
לקראמבל הקקאו:
150 גרם קמח לבן
85 גרם חמאה טבעונית (לא שמן קוקוס)
45 גרם סוכר לבן
45 גרם אבקת קקאו
3 גרם מלח דק
להגשה: פירות טריים (פירות יער, ענבים וכדומה)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. המוס: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את קרם הקוקוס הקר 1–2 דקות, להסמכה קלה. מוסיפים את הקקאו, אבקת הסוכר והמלח וממשיכים להקציף עד לאיחוד מוחלט. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים, הקרם יסמיך. מעבירים לכלי הגשה, מכסים ומעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות.
2. הקראמבל: מחממים את התנור מראש ל־170 מעלות בתוכנית טורבו.
3. שמים בקערה את כל מרכיביו, לשים ומועכים את החמאה לתוך המרכיבים היבשים, עד לקבלת תערובת פירורית. מומלץ לעשות זאת עם כפפות על הידיים, כדי להפריד בין חום הגוף לחמאה הקרה.
4. מפזרים את הקראמבל בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 15–20 דקות, עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחלוטין.
5. הרכבת המנה וההגשה: מוציאים את המוס, מפזרים 1–2 כפות קראמבל בכל כלי ומעטרים בפירות טריים. מגישים. חג שמח!
  • ליאור משיח היא קונדיטורית ויוצרת תוכן, כותבת הבלוג "ליאורו'ש". בלוג: Lioroooosh.com, אינסטגרם: lioroooosh
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"