לחם קופים קלאסי: כדורי בצק מגולגלים בסוכר וקינמון, עליהם קרמל סמיך, וכל מה שנותר הוא לתלוש. מושלם, נכון? אבל מה באמת גורם ללחם קופים להיות לחם קופים? פרוסת בננה בכל חתיכת בצק! היא רכה, היא קרמית באופן טבעי והיא משתלבת מעולה עם כל הטעמים. אז הנה, לחם קופים אמיתי.
טיפ: כשמעבירים את כדורי הבצק לתבנית, אפשר לפזר ביניהם כ־100 גרם אגוזי מלך קצוצים.
כך תכינו לחם קופים עם בננות

לחם קופים עם בננות
(צילום: ליאור משיח)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
250 מ"ל מים
10 גרם שמרים יבשים
40 גרם סוכר לבן
1 ביצה, גודל L
500 גרם קמח
1/2 כפית מלח
80 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
למלית ולציפוי:
3–4 בננות
135 גרם סוכר לבן
50 גרם סוכר חום בהיר דמררה
2 כפיות קינמון טחון
לקרמל:
150 גרם סוכר חום בהיר דמררה
230 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
:רשימת קניות עבור המתכון
לחם קופים עם בננות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sy5dsbwaegההכנה
1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת המיקסר ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה 15–20 דקות, לקבלת בצק אלסטי, חלק וחזק. מעבירים לקערה משומנת קלות לתפיחה של 45 דקות.
2. המלית והציפוי: פורסים את הבננות (צריך כ־40 עיגולים) ומערבבים בקערית את שני סוגי הסוכר והקינמון.
3. מחלקים את הבצק ל־40 חתיכות (20–25 גרם לחתיכה). מכדררים כל חתיכה ומשטחים לעיגול, בידיים או במערוך. מניחים פרוסת בננה במרכז כל עיגול וסוגרים את הבצק סביבה. מגלגלים את הכדורים בתערובת הסוכר־קינמון.
4. משמנים היטב תבנית קוגלהוף, טבעת או סיר פלא בקוטר 26 ס"מ. מניחים בה את כדורי הבצק זה על זה. מניחים לתפיחה שנייה במשך כ־30 דקות.
5. מחממים תנור ל־180 מעלות במצב טורבו.
6. בינתיים מכינים את הקרמל: שמים את כל מרכיביו בקלחת ומבשלים על להבה בינונית עד שמתקבל בעבוע חזק. טורפים היטב (בזהירות!) עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש וממשיכים לטרוף למרקם אחיד. יוצקים על כדורי הבצק בתבנית.
7. אופים 35–40 דקות, עד שהבצק משחים מאוד והקרמל מבעבע. מוציאים וממתינים 3–5 דקות. מפרידים בסכין את המאפה מדופנות התבנית וממתינים 3–5 דקות נוספות. מניחים צלחת הפוכה על התבנית והופכים. מסירים את התבנית. תולשים בהנאה וזוללים כקופים.
- ליאור משיח היא קונדיטורית ויוצרת תוכן, כותבת הבלוג "ליאורו'ש". בלוג: Lioroooosh.com, אינסטגרם: lioroooosh
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"










