
טארט טאטן פירות קיץ
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ
כ־400 גרם בצק עלים, על בסיס חמאה או פרווה, מצונן או מופשר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
30 גרם חמאה או תחליף פרווה
10-14 שזיפים, אפרסקים או משמשים (או תערובת), פרוסים
:רשימת קניות עבור המתכון
בארבעה מרכיבים בלבד: טארט טאטן פירות קיץ
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sydn11sntxeההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
2. מפזרים את הסוכר בסיר, מחממים אותו על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהוא נמס ונהפך לקרמל זהוב. מוסיפים את החמאה (או התחליף) ומערבבים, עד שהיא נמסה. מסירים מהכיריים ומצננים כ־3 דקות.
3. בינתיים מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומוודאים שהוא מכסה גם את הדפנות. מומלץ לעטוף את צידה החיצוני של התבנית ברדיד אלומיניום, מחשש לנזילות.
4. יוצקים את הקרמל לתבנית ומטים אותה כדי שימלא אותה באופן אחיד. מניחים את הפירות, בצפיפות, על הקרמל.
5. פותחים את בצק העלים וחותכים ממנו עיגול הגדול ב־3-2 ס"מ מקוטר התבנית (אם צריך, חתכו את יריעת הבצק והניחו את חלקיה כך שתוכלו לחתוך עיגול בגודל המתאים. את התפר בין החלקים הדקו היטב בידיים). מניחים את הבצק על הפירות ואת שוליו תוחבים פנימה, כך שיעטפו אותם.
6. אופים כ־30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים וממתינים כ־5 דקות. מניחים צלחת הפוכה על התבנית, הופכים ומסירים את התבנית ואת נייר האפייה. מגישים חמים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים בתנור.








