ראש העיר ניו יורק זוהראן ממדאני אמר ל"ניו יורק טיימס" כי הוא עדיין מעוניין להביא למעצרו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ככל שיגיע כצפוי לעיר לעצרת הכללים של האו"ם בספטמבר. לדבריו, לא ברור לו אם יש לו את הסמכות המשפטית להורות למשטרת ניו יורק, שעליה הוא מפקח, לעכב מנהיג זר כמו נתניהו. הוא ציין כי הוא נמצא "בשיח פעיל" עם המחלקה המשפטית של העירייה בנושא.
"כל מה שהחוק מתיר לי לעשות בעיר ניו יורק, זה מה שנעשה, אבל לא נכתוב חוקים משלנו למטרה הזו", הוסיף. "אני מאמין שמקומו של ראש הממשלה נתניהו הוא בהאג. הוא פושע מלחמה שהואשם על ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי. זו דעה שרבים מחזיקים בה, פשוט בגלל מה שמעשיו חוללו לאורך השנים הרבות האחרונות".
עוד במהלך מסע הבחירות שלו לראשות העיר בשנה שעברה, נזכיר, אמר ממדאני כי יורה למשטרה לעצור את נתניהו. ראש הממשלה עצמו אמר כי הוא לא מודאג מכך, והאשים את ראש העיר בתמיכה בחמאס. "אני חושב שהוא צריך להסתכל על מי הוא מגנה ועל מי הוא מהלל", אמר ראש הממשלה במהלך ריאיון השבוע. "הוא מגנה את ישראל, הדמוקרטיה היחידה שעומדת שכם אל שכם עם הערכים האמריקניים, ועל מי הוא מגן? על חמאס, שקורא בגלוי לטבוח בכל יהודי עלי אדמות, שביצע את הטבח הנורא הזה, הטבח הגרוע ביותר ביהודים מאז השואה".
נתניהו גם טען שלממדאני "לא אכפת" מכך ש"מי ששונא את היהודים ואת ישראל, שונא בסופו של דבר את אמריקה". נתניהו הוסיף כי "למעשה, אני חושב שבסתר הוא שונא את אמריקה".
קונסול ישראל בניו יורק אופיר אקוניס אמר היום בתגובה לממדאני כי "לראש עיריית ניו יורק אין כל סמכות להורות על מעצרו של ראש ממשלת ישראל. במקום לעסוק בעניינים שאין לו כל סמכות, מוטב שיתחיל לנהל את העיר ניו יורק ואותה בלבד".
ב"ניו יורק טיימס" ציינו מנגד כי ממדאני גינה את מתקפת 7 באוקטובר. כשנשאל על כך שאשתו, ראמה דוואג'י, סימנה לייק לפוסט שחגג את מתקפת חמאס, ענה: "היא אדם בפני עצמה. היא אמנית מדהימה, ועם זאת כל כך הרבה מהאופן שבו היא מתנהלת מול העולם כיום ממוסגר דרך היותה אשתי". אחרי שהדברים פורסמו, נזכיר, דוואג'י התנצלה.






