שתף קטע נבחר
 
צילום: דודו אזולאי

בשני צבעים: עוגת שיש ביתית

ככל שהימים הופכים ליותר חמים כך הולך ופוחת החשק לעמוד במטבח ולאפות עוגות, אורן בקר מצא פתרון עם עוגת שיש פשוטה להכנה שלא מצריכה הרבה התעסקות ונראית נפלא

הקיץ כבר כאן והזמן שאנחנו מסוגלים להיות במטבח הולך ומתקצר. לכן, בתקופה הזו אני מחפש את העוגות הפשוטות, אלו שלא דורשות יותר מדי התעסקות ועבודה במטבח. העוגה השבועית שלנו היא אחת מאלה. זוהי עוגת שיש הכי בייתית שיש, כזו שתלך מצויין עם כוס הקפה (הקר...) שלכם ועם השוקו או החלב של הילדים.

 

התהליך מאוד ברור- מכינים תערובת בסיסית, שאת מחציתה צובעים בחום באמצעות קקאו. ממזגים בין התערובות כדי לקבל סלסולי שיש יפים, מכניסים לתנור ואפשר לחזור למזגן. אגב, העוגה הזו נהדרת גם אחרי הקפאה. כך שאפשר להכין שתיים (המתכון מיועד לשתי תבניות) ולהכניס אחת למקפיא לשעת חירום.

 

טיפים:

  • המתכון הנ"ל מיועד לשתי תבניות אינגליש קייק. כדי להקנות לעוגה חזות מעניינת, ניתן להשתמש בתבנית בבקה משומנת או בתבנית סיליקון בעלת צורה מעניינת. זמן האפייה ישתנה במעט, בהתאם לסוג התבנית.
  • כדי להוסיף עניין למרקם העוגה, להוסיף לתערובת שוקוצ'יפס, קקאו גרוס או אגוזים.
  • יש להקפיד על ניפוי כלל החומרים היבשים במתכון. הניפוי מאוורר את הקמח ומבטיח עוגה אוורירית.
  • יוצקים סירופ סוכר על העוגה לאחר אפייתה כדי לשמור על מרקם נימוח.
  • לקבלת עוגה עשירה יותר, ניתן לצפות בגנאש שוקולד חלב/ מריר או בפונדנט.


פשוטה בלי להתעסק יותר מדי - עוגה בחושה (צילום: דודו אזולאי) 

 

עוגת שיש ביתית וחביבה

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

למסה בסיסית:

3 חבילות (300 גרם) חמאה

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

3 (150 גרם) ביצים

1 כפית גרידת תפוז

1 כפית גרידת לימון

1/2 כפית תמצית וניל

2 כוסות + כף (300 גרם) קמח

1 חבילה (10 גרם) אבקת אפייה

3/4 כוס (כ-140 מ"ל) חלב

למסה כהה:

1/2 1 כפות (30 גרם) קקאו כהה

1/4 (כ-50 מ"ל) חלב

לסירופ למריחה על העוגה:

1/2 כוס (100 מ"ל) מים רותחים

2 כפות (40 גרם) סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מסה בסיסית: מקרימים את החמאה עם הסוכר לקצף אוורירי (הקצפה של רבע שעה לפחות), מוסיפים ביצים בהדרגה ומקרימים עוד חמש דקות. מוסיפים את הטעמים (גרידת לימון, תפוז והווניל).
  2. מנפים יחד את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים את התערובת היבשה לתערובת המוקרמת, מערבבים. מוסיפים את החלב וממשיכים להקרים את המסה עוד שלוש דקות בערך.
  3. הרכבת העוגה: מחלקים את המסה לשתי כמויות שוות במשקלן ומניחים בקערות נפרדות (בכל קערה יש כ-550 גרם).
  4. בקערה אחת משאירים את המסה במרקם בהיר כפי שהוא. בקערה מספר שתיים מערבבים עם המסה קקאו עם חלב "וצובעים" את המסה לצבע כהה.
  5. יוצקים לתוך תבנית אינגלישקייק מסה לבנה וכהה לסירוגין. ניתן לזלף את המסה בעזרת שק זילוף או להניח עם כף. בעזרת מזלג יוצרים דוגמת שיש.
  6. אופים את העוגה בחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה.
  7. לאחר שהעוגות מוכנות, מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר עד לקבלת נוזל אחיד ומורחים מעל העוגות בעזרת מברשת או מצקת (הסירופ "שומר" על עסיסיות העוגה ומרקמה).
  8. ניתן לקשט את העוגה עם גאנש שוקולד מריר או חלב, אבקת סוכר, פונדנט וכו'.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"   

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת שיש
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים