שתף קטע נבחר
צילום: דודו אזולאי

כן, אתם יכולים: פאי פקאן וקפה

האמריקנים חוגגים את יום העצמאות עם כמה מהמאכלים המסורתיים שלהם ליום זה, אורן בקר שולח ברכת מזל טוב ומכין פאי פקאן עם נגיעות קפה - גרסה שלו לזו האמריקנית - כדי להרגיש כאן קצת כמו שם

לצד הבראוניז, הסנדייז והבננה ספליט, שמור לפאי הפקאן מקום של כבוד במדור המתוקים של המטבח האמריקני. לקראת ה-4 ביולי, יום העצמאות האמריקני, רציתי להגיש לכם את הגרסה שלי לעוגה האמריקנית האהובה. מתחילים בבצק פריך שבו משלבים שקדים טחונים לקבלת תוצאה עשירה יותר; ממשיכים עם שכבה אגוזית משובחת ומסיימים, אם רוצים, בציפוי שוקולד לבן. מומלץ לאכול בפרוסות קטנות, לשכוח מהקלוריות ולהתמכר.

 

טיפים:

  • אני מעדיף להכין את הבצק הפריך במיקסר עם וו לישה. אפשר, כמובן, להכין את הבצק במעבד מזון ואם אין ברירה אז אפילו בידיים.
  • את הבצק עוטפים בניילון נצמד למניעת התייבשות. כך גם הוא מתקרר יותר מהר ויהיה נוח יותר לרידוד.
  • חשוב מאוד להשתמש באגוזים טריים.
  • ניתן לגוון ולהמיר את אגוזי הפקאן במתכון בסוג אחר של אגוזים, כמו אגוזי מלך, מקדמיה או אגוזי לוז.
  • חשוב לאפות את הקלתית אפייה מוקדמת כמעט מלאה על מנת שהבצק יהיה אפוי היטב וקריספי בתחתית.
  • ניתן להשתמש במתכון בסוכר חום כהה או בהיר. סוכר חום כהה יעניק צבע כהה יותר למלית וסוכר חום בהיר יעניק צבע בהיר יותר.
  • חשוב לקרר את העוגה היטב לפני שפורסים אותה על מנת שהיא תיפרס בצורה נאותה.


כמו אצל האמריקנים - פאי פקאן (צילום: דודו אזולאי) 

 

פאי פקאן עם נגיעות קפה

המרכיבים (לתבנית בקוטר 20 ס"מ):

לבסיס הפריך:

2 חבילות (200 גרם) חמאה רכה

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

1 כוס (85 גרם) אבקת שקדים

1 (50 גרם) ביצה

2 כוסות (280 גרם) קמח

1 כפית גרידת לימון

למלית:

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן קלויים

1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן

1/3 כוס (75 גרם) סוכר חום

2 (100 גרם) ביצים שלמות

1/2 מכל (כ-100 גרם) שמנת מתוקה

3 כפות (40 גרם) חמאה

1 כפית תמצית וניל

1 כפית נס קפה שטוחה

2 כפות מים רותחים

ניתן להוסיף ליקר קפה להעשרת הטעם

לגנאש שוקולד לבן:

1 חבילה (100 גרם) שוקולד לבן

1/4 כוס (כ-50 מ"ל) שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. הבסיס הפריך: מרככים את חמאה במיקסר.
  2. מערבבים אבקת שקדים ואבקת סוכר יחד ומוסיפים לחמאה, מערבבים יחד ומוסיפים בהדרגה את הביצה וגרידת הלימון. לבסוף, מוסיפים את הקמח ומערבלים ערבול קצר עד ליצירת בצק אחיד.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה לפחות במקרר.
  4. מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית פאי. מכסים את הבצק עם נייר כסף ואופים את הקלתית אפייה עיוורת בטמפ' של 170 מעלות למשך כ-12 דקות.
  5. המלית: ממסים במיקרוגל את החמאה למשך מספר שניות, מערבבים את כפית הקפה עם המים הרותחים עד לקבלת נוזל אחיד.
  6. מערבבים יחד סוכר לבן, סוכר חום, ביצים, שמנת מתוקה וחמאה, מוסיפים את הווניל ונס הקפה ויוצרים בלילה חלקה.
  7. קולים את אגוזי הפקאן בתנור למשך כ-10 דקות בחום של 160 מעלות.
  8. הרכבת הפאי: מסדרים את האגוזים מעל הקלתית האפויה ויוצקים את הבלילה.
  9. אופים בטמפ' של 160 מעלות למשך כ-20 דקות בערך עד ליצירת קרום עליון יציב.
  10. גנאש שוקולד לבן: מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים מעל השוקולד. מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק.
  11. לאחר שהעוגה התקררה היטב, יוצקים את גאנש השוקולד הלבן מעל הפאי.
  12. מגישים את העוגה כשהיא קרה.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"   


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פאי פקאן
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים