"אני בפסגה!": דניאל וולפסון הפכה לישראלית הראשונה שכבשה את האוורסט

בחודש מאי דניאל וולפסון הפכה לאישה הישראלית הראשונה שכבשה את פסגת האוורסט. האות לתחילת החגיגות ניתן לאחר שוולפסון פרסמה פוסט בעמוד הפייסבוק שלה ובו כתבה: "אני בפסגה! ברגעים אלו ממש הגעתי לפסגת האוורסט, ואני בגג העולם :) מבטיחה לעדכן עוד, עכשיו נשאר לרדת". יומיים לאחר מכן, לאחר שירדה בשלום מפסגת ההר, היא פרסמה את תמונת הניצחון עם דגל ישראל. סיפורה של וולפסון, שלפני כעשור נפצעה קשה כשנפלה מרכבל בחופשת סקי, ריגש מדינה שלמה, וגם אותנו.
12 צפייה בגלריה
הישראלית הראשונה על הפסגה: דניאל וולפסון על פסגת הר האוורסט
הישראלית הראשונה על הפסגה: דניאל וולפסון על פסגת הר האוורסט
דניאל וולפסון על פסגת הר האוורסט
(מתוך עמוד הפייסבוק של דניאל וולפסון)

הישראלית הראשונה שטיפסה על שתי פסגות בגובה של יותר מ-8,000 מטרים

מטפסת הרים ישראלית נוספת שרשמה הישג בשנת 2021 היא טטיאנה אברמסון, בת 56 מבאר שבע, שהעפילה לפסגת הר להוטסה והפכה לישראלית הראשונה שטיפסה על שתי פסגות בגובה של יותר מ-8,000 מטרים מעל פני הים, זאת לאחר שכשנה וחצי לפני כן הייתה הישראלית הראשונה שטיפסה לפסגת הר מנאסלו שבהימלאיה.
אברמסון, מאמנת קבוצה מקצועית בהתעמלות מכשירים, נשואה, אם לשלושה וסבתא לנכדה, סיפרה בשיחה עם אולפן ynet: "היו גברים שטיפסו ולא הצליחו, אבל אצלי דווקא יצא מעולה, זה לא קרה סתם פתאום או בפוקס. כל החיים הייתי ספורטאית, טיפסתי וטיילתי ואני מתאמנת כבר שש שנים באופן רציני והייתי חברה בתשע משלחות בכל העולם". להוטסה, נציין, שוכן על הרכס הדרומי של הר האוורסט והוא ההר הרביעי בגובהו בעולם.

הישראלי שמטייל בין הרים עם מצנח רחיפה

ישראלי נוסף שעורר בנו השראה במהלך השנה הוא אליה זמור שמטייל בכל העולם עם מצנח רחיפה ומגיע למקומות נידחים. "חברים הדליקו אותי על זה, וזו הייתה אהבה ממבט מראשון", סיפר בשיחה עם ynet. "בהתחלה ריחפתי למרחק של 20 קילומטר, ואז אתגרתי את עצמי למרחק של 50 קילומטר ואז מאה קילומטר. הניצוץ נדלק מיד. זה התחבר לי נהדר עם האהבה שלי לחופש. זה הכי קרוב ללעוף כמו ציפור, חוויה נפלאה".
ברזומה שלו כבר רשומים כמה פרויקטי רחיפה מטורפים, למשל מצ'מבה למנאלי בהודו – מרחק של 380 קילומטר רחיפה, בשילוב עם הליכה בקו שחוצה מעל פסגות של 6,000-5,000 מטר. בינואר האחרון יצא לחודש ימים למקסיקו, וממנה הגיע לטיסות רחיפה בקולומביה של למעלה ממאה קילומטר.

הישראלי והבולגריה שעזבו הכל כדי לעבוד בלטייל בעולם

ינון וקתרינה מחזיקים בבלוג מצליח ובאחד מחשבונות האינסטגרם המסקרנים בעולם המטיילים. אחרי שנה לא פשוטה תפסנו אותם בחודש מרץ לריאיון זוגי ממיאמי שבו סיפרו על רגעי הקסם, אך גם על הקשיים: "בשלב מסוים אתה פשוט חולם שיהיה לך ארון משלך ותוכל לפרוק יותר מכמה ימים. כשנסיעות זה העבודה שלך, אתה בעצם צריך לעבוד תוך כדי נסיעה, אתה לא באמת יכול להירגע. זאת לא החופשה האינסופית שאנשים חושבים שהיא. להיות 'תמיד פעיל' ברשתות החברתיות זה גם קשה. לפעמים יש לך יום ממש רע אבל אתה עדיין צריך לשתף ולהיות במצלמה".
12 צפייה בגלריה
מאכילים פלימינגו בארובה
מאכילים פלימינגו בארובה
מאכילים פלימינגו בארובה
(באדיבות ינון וקתרינה)

מעיינות סודיים ומפלים נסתרים: הקדשתי את הקיץ לחיפוש פינות חמד

מבריכה טבעית סודית בהוד השרון, דרך מעיין נסתר בצומת הצ'ק פוסט ועד למעיין בהרי ירושלים השרופים – אסף קמר נשאר השנה בארץ, והקדיש את רוב זמנו לחיפושים אחרי מקומות פחות מוכרים שאפשר לטבול בהם. בכתבה הזאת הוא סיכום את העונה.

פרויקט שביל ישראל

כיצד הפך שביל ישראל לסמן של הישראליות הטובה והיפה? מי הם ההולכים בשביל, ומי לא הולך בו במופגן? מי מקדם את יוזמת שביל ישראל המזרחי ומדוע? מה צריך כדי להיות מלאך, מי הלך לאורכו 21 פעמים ולמי יש הג'וב הכי חלומי בארץ? במהלך הקיץ, במלאת עשור למותו של איש ידיעת הארץ אורי דביר שסימן את הדרך והוריש לכולנו את תופעת שביל ישראל, החלטנו להקדיש פרויקט נרחב לשביל.
12 צפייה בגלריה
שביל ישראל בכרמל
שביל ישראל בכרמל
שביל ישראל בכרמל
(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

פרויקט הקמפינג הגדול של ynet

אתרי קמפינג ממולצים בחופים, ליד נחלים, ביערות, או במדבר; מדריך מלא לפני שיוצאים לשטח וטיפים לבישול ליד האוהל - לכבוד חג הסוכות פרסמנו פרויקט נרחב עם שלל כתבות שיסייעו לכל מי שמעוניין לנפוש בטבע.
12 צפייה בגלריה
פרויקט הקמפינג הגדול
פרויקט הקמפינג הגדול
פרויקט הקמפינג הגדול
(צילומים: אבי בהרי, מנו גרינשפן, סשה איכלוב ו-shutterstock)

כך נראו ימי הקיץ בחופי עזה - ובחופי תל אביב

ונמשיך עם פרויקט נוסף שעורר הדים. עודד בלילטי וחליל חאמרה, שני צלמי סוכנות הידיעות AP, צילמו במשך חודשים את חופי הים בתל אביב ובעזה – כל אחד בצד שלו של הגבול. כשהם מתקשרים זה עם זה באמצעות הזום, מצאו השניים קווי דמיון מרגשים בין התמונות שצולמו במרחק של כ-70 קילומטרים בלבד. "עמדתי עם הרגליים במי הים של תל אביב, חאליל עמד עם רגליו במים של חוף עזה, אלה אותם המים". לכתבה המלאה - הקליקו.
12 צפייה בגלריה
חופי הים בעזה ובתל אביב
חופי הים בעזה ובתל אביב
חופי הים בעזה ובתל אביב
(צילומים: AP/ Oded Balilty, Khalil Hamra)

11 החופים הכי טובים בכינרת

ממשיכים עם חופים. בחודש אוגוסט סיפרנו לכם על 11 החופים שלדעתנו הם הטובים ביותר בכינרת. מחוף רקת (בורה בורה) עם מיטות השיזוף על המים, דרך חוף סוסיתא המשוקם והמונגש ועד לחוף צאלון הקסום עם החורשות המוצלות - אתם מוזמנים לחזור אל הרשימה שעוררה באותם ימים עניין רב.
12 צפייה בגלריה
חףו בורה בורה
חףו בורה בורה
חףו בורה בורה
(צילום: מאור אטיאס)

הקרוז הארוך בעולם שיחצה 7 יבשות

תאגיד השיט העולמי רויאל קריביאן הודיע בחודש אוקטובר כי ישיק בשנת 2023 את הקרוז הארוך ביותר בעולם. על הפרק: 274 לילות על ספינה שתבקר ביותר מ-150 יעדים ב-65 מדינות (כולל ישראל). המחיר: החל מ-60,999 דולר לאדם. כל הפרטים בכתבה.

שתי בריכות מטורפות בדובאי

שתי בריכות מרשימות ומסקרנות נפתחו השנה בדובאי. בגובה של 200 מטרים מעל פני האדמה, אאורה סקייפול (Aura Skypool), הבריכה הגבוהה בעולם בקטגוריית בריכות אינסוף עם נוף של 360 מעלות, נפתחה בחודש שעבר.
12 צפייה בגלריה
בריכת האינסוף אאורה סקייפול (Aura Skypool) בדובאי
בריכת האינסוף אאורה סקייפול (Aura Skypool) בדובאי
בריכת האינסוף אאורה סקייפול (Aura Skypool) בדובאי
(Aura Skypool)
עוד קודם לכן, בחודש יולי, נחנך מתחם דיפ דייב דובאי (Deep Dive Dubai) - מתקן הצלילה היחיד בעולם שבו אפשר לצלול לעומק של 60 מטרים, שהם 15 מטרים יותר מאשר כל בריכה אחרת בעולם.
12 צפייה בגלריה
דיפ דייב דובאי (Deep Dive Dubai)
דיפ דייב דובאי (Deep Dive Dubai)
דיפ דייב דובאי (Deep Dive Dubai)
(צילום: AFP)

תיעוד נדיר בצבע: כך נראתה ארץ ישראל לפני כ-100 שנה

וינסטון צ'רצ'יל מבקר בישראל ב-1921, מאורעות תרפ"ט שפרצו ב-1929, הכותל, נהר הירדן והחיים עצמם שפשוט התנהלו להם במרוצת המחצית הראשונה של המאה ה-20 – כשחושבים על כל אלה קשה שלא לדמיין את הדברים בשחור-לבן. אוסף צילומים נדיר, שנצבע בטכנולוגיה מיוחדת והגיע לידי ynet, מספק הצצה ממגנטת אל העבר. חזרנו אל התמונות והסיפור המרתק מאחוריהן.

קיימו קשר רומנטי עם מצרי, ומאז לא מורשות לעבור בגבול

שיר לא יכולה לעבור עם ילדיה את הגבול כדי שיפגשו את אביהם המצרי, מיכל ספגה במעבר הגבול צעקות "לכי הביתה!" ויפתח שילם מחיר על כך שישב ליד צעירה מצרית במונית – ישראליות וישראלים ששוחחו עם ynet סיפרו כי המצרים מונעים כניסה על רקע רומנטי. ואלה לא הקשיים היחידים שמערימים על מי שמגיע למעבר טאבה. כל הפרטים בכתבה.

חלקים ממטוס שכמעט נחטף בשנות ה-70 מוצעים למכירה ברשת

מטוס בואינג 707, שהיה שייך לאל על והיווה מטרה למחבלי החזית העממית לשחרור פלסטין, שימש בשנים האחרונות לאימונים של צוותי הצלה בנמל התעופה טגל בברלין עד שהועבר לגריטה. בחודש ספטמבר החל להימכר חלקיו במכירה פומבית באינטרנט. חזרנו לסיפור הבלתי ייאמן של סיכול החטיפה. לכתבה המלאה - הקליקו.
12 צפייה בגלריה
חלקים ממטוס בואינג 707 שהיה שייך לאל על ונגרט
חלקים ממטוס בואינג 707 שהיה שייך לאל על ונגרט
שלישיית מושבים ממחלקת תיירים. ההצעה הנוכחית שעל השולחן: 100 אירו
(צילום מתוך אתר: troostwijkauctions.com)

מידברן 2021 | השארנו את הציניות בבית ובלב המדבר חגגנו את החופש המוחלט

"זה המקום שבו אתה יכול להיות מי שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה, בלי שיפוט, בלי ביקורת, להיות בחגיגה מוחלטת עם אנשים זרים, החיים פה לא צפויים". אסף קמר יצא לאירוע הצבעוני במדבר וחזר עם תקווה בלב: "מתחת לנוצות ולמשקפי האבק המסוגננים מסתתרת תנועה חברתית אותנטית ועשירה בערכים של ילדי הפרחים". לכתבה המלאה - הקליקו.

"צריך לברוח!": כשניסינו לפתור את תעלומת מאגורות נחש צמא

כשהוא לא בילה במידברן, או חיפש פינת חמד מושלמת, אסף קמר הצטייד במונה גייגר למדידת קרינה מייננת ונכנס אל שתי מנהרות נטושות ומסתוריות שנמצאות בנגב. בהליכה מורטת עצבים הוא התקדם אל עבר הלא נודע כאשר השאלות הפתוחות על אודות המקום נערמות זו על גבי זו. צפו אך אל תבואו לבקר.

נדבקנו בקורונה - ודווקא אז הגיע שיא הטיול: רוד-טריפ בלתי נשכח באיסלנד

דן ושירי הגשימו חלום ישן וחרשו את מדינת האי הקסומה שבצפון האוקיינוס האטלנטי. מחוסנים ומאושרים הם נדדו בין הנופים הפראיים, המפלים הבלתי נגמרים והקרחונים הקפואים. רגע לפני הטיסה חזרה הביתה ציפתה להם הפתעה לא נעימה, אך זמן קצר לאחר מכן המזל התהפך בחזרה והם מצאו את עצמם בריאים ונפעמים מול הר געש מתפרץ. לכתבה המלאה - הקליקו.
12 צפייה בגלריה
טיול באיסלנד
טיול באיסלנד
היה כיף
(צילום: דן ארז)

לפני נחיתת "מטוס יום הדין": משפחת ברווזים חמודה שוטטה בנתב"ג

ללא ספק הכתבה החמודה ברשימה. בשעה שבנמל התעופה בן גוריון נערכו בחודש אפריל להגעת מטוסו של מזכיר ההגנה האמריקני, לויד אוסטין, הופיעה בשטח המסלולים סמוך לטרמינל 3, להקה של ברווזים שצעדו בשלווה בין המטוסים וכלי הרכב התפעוליים. צוותי הקרקע של רשות שדות התעופה ליוו את הברווזים למקום מבטחים.

"זה היה כמו הוואי": ביקרנו באי האהבה הישראלי

בסוף שנות ה-80 של המאה הקודמת איון (אי קטן) מול חוף אכזיב הפך למוקד תיירותי - עם בית קפה והמוני מבקרים, עד שסופה אחת הרסה הכל. גלעד ילון שט אל חלקת היבשה הקטנה, שמע הרבה סיפורי נוסטלגיה: "כשראש העיר רצה להרשים אורחים - היה מביא אותם לכאן", וגילה שיש כבר תוכניות לשחזור המקום. לכתבה המלאה - הקליקו.

אפגניסטן הייתה יכולה להיות גן עדן למטיילים

נסיגת ארה"ב והשתלטות הטליבאן העלו שוב את הארץ המדממת לכותרות. עכשיו זה נראה דמיוני, אבל בשנות ה-70 של המאה הקודמת ביקרו במדינה עם ההיסטוריה המפוארת למעלה מ-90 אלף תיירים בשנה. מגני באבור שמזכירים את הגנים הבהאיים בחיפה ועד לפארק הלאומי בנד אמיר, "הגרנד קניון של אפגניסטן" – אלה המקומות שטיילי העולם מחמיצים. לכתבה המלאה - הקליקו.
12 צפייה בגלריה
ילד משקיף על קאבול
ילד משקיף על קאבול
ילד משקיף על קאבול
(צילום: Shutterstock)

התיישבתי בקצה המטוס הפתוח וצילמתי

הצלם עדו למפרט חזר בחודש ספטמבר מפסטיבל אווירי בבלגיה עם תמונות עוצרות נשימה. קשור בחבל אבטחה דק הוא ישב בקצה האחורי והפתוח של מטוס משנות ה-60 עם חיוך מרושע שנקרא "בטסי", ולא הפסיק לצלם את שלל מטוסי הקרב מהתקופות השונות ומהחילות השונים שחלפו במרחק נגיעה. לכתבה המלאה - הקליקו.
12 צפייה בגלריה
כותב שורות אלו בצילום אווירי
כותב שורות אלו בצילום אווירי
עדו בפעולה
(צילום: אבגר אידן)