המטבחים האסייתים נחשבים למטבחים האהובים על הישראלים: זה התחיל עם המטבח הסיני, ומשם התפתח למטבח התאילנדי, היפני, הויטנאמי וכמובן ההודי. אז אם בעבר להשיג רוטב סויה היה השיא, היום חומרי הגלם נגישים, ומאפשרים לנו ליהנות מהאוכל הזה גם במטבח הפרטי שלנו.
ולמרות כל ההודי והתאילנדי שמסביב, הלב נמשך למטבח הסיני, לזה שגילה לנו את הקסם של המסעדות האסייתיות, שזכור לטוב, במיוחד לכל מי שגדל בארץ בשנות ה-80 וה-90. לפניכם ארבעה מתכונים סיניים קלאסיים - אגרול, עוף באננס וגם קינוח של בננה מטוגנת.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

אגרול סיני

הכוכב הבלתי מעורר בתפריטים של המסעדות הסיניות.

המצרכים (ל-8 יחידות):
4 דפי אגרול, חתוכים לחצי
1 כף קמח לבן + שתי כפות מים, מעורבבים היטב
שמן לטיגון עמוק
למילוי -
1 גזר, פרוס לרצועות דקות ככל האפשר
1/2 כרוב לבן, פרוס לרצועות דקות ככל האפשר
1 כוס נבטים
1 כפית שמן שומשום טהור
רוטב סויה - לפי טעם
מתכונים אסייתייםמתכונים אסייתיים
(צילום: ירון ברנר)
אופן הכנה:
  1. מכינים את המילוי - בסיר בינוני עם מים רותחים ומעט מלח, חולטים את הגזר והכרוב במשך 90 שניות. מעבירים את הירקות החלוטים למסננת, על מנת שיגירו את הנוזלים.
  2. לאחר שהירקות התקררו והגירו את כל הנוזלים, מעבירים אותם לקערה ויוצקים מעל את שמן השומשום ואת הסויה (יש לזכור כי הסויה מלוחה, ולכן יש להוסיפה בזהירות ולוודא כי הטעם אינו מלוח).
  3. ממלאים את האגרול - על משטח עבודה, מניחים את דף האגרול החצוי ומסדרים במרכזו מעט מהמלית. מגלגלים את האגרול כלפי פנים כשהשוליים מקופלים, ומושחים אותו מעט בתערובת הקמח והמים על מנת שלא יידבק.
  4. מטגנים - במחבת חמה עם שמן עמוק, מטגנים את האגרולים משני הצדדים עד להזהבה. מגישים מיד.

בקר בחצילים ברוטב חריף-מתוק

המנה הבאה כיכבה בתפריט של מסעדת "יין יאנג" המיתולוגית של השף ישראל אהרוני, והפכה להצלחה בין לילה.

המצרכים (ל-4 סועדים):
2 חצילים בינוניים, חתוכים לרצועות (עם הקליפה)
שמן לטיגון עמוק
1 כף שמן קנולה
300 גר' סינטה, חתוכה לרצועות
1/2 כף שום טרי קצוץ
1 כף חומץ
1 כף סוכר
1 כף סירופ מייפל
1 כף רוטב סויה
1/2 כף סויה שחורה (Superior Dark Soy Sauce)
1/4 כף אריסה אסייתית (להשיג בחנויות אסייתיות)
לקישוט -
תלתלי בצל ירוק (לא חובה)
מתכונים אסייתייםמתכונים אסייתיים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. במחבת חמה עם שמן עמוק, מטגנים את החצילים במשך כשתי דקות ומעבירים מיד לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  2. מחממים ווק על להבה גבוהה, יוצקים את שמן הסויה וכעבור כמה שניות מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות. כשרצועות הסינטה צרובות היטב, מוסיפים לווק את החצילים המטוגנים וממשיכים בהקפצה במשך כמה כ-5 דקות.
  3. הגשה - מעבירים את התבשיל לצלחות, מעטרים ב5-4 תלתלי בצל ירוק ומגישים לצד אורז לבן.

עוף באננס ברוטב חמוץ-מתוק

מנה נוסטלגית המייצגת את התקופה בה המטבח הסיני נכנס לארץ לראשונה.

המצרכים (ל-4 סועדים):
150 גר' קוביות אננס (אם לא הצלחתם להשיג אננס טרי, אתם יכולים להשתמש באננס מקופסת שימורים)
לפרגית -
400 גר' פרגית, חתוכה לקוביות
בלילת טמפורה (מאחורי כל שקית מופיע אופן ההכנה שלה)
לרוטב -
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
100 מ"ל חומץ אורז
מיץ לימון משני לימונים טריים
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית שום קצוץ
1/2 כוס סאקה לבישול (להשיג בחנויות אסייתיות)
5 כפות מירין (להשיג בחנויות אסייתיות)
1/2 כפית מלח
לקישוט -
חופן שקדים פרוסים
צרור בצל ירוק קצוץ
מתכונים אסייתייםמתכונים אסייתיים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. לרוטב - יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לסיר בינוני, ומבשלים על להבה בינונית במשך כחצי שעה להסמכה.
  2. לפרגית בטמפורה - מכינים טמפורה סמיכה על פי הוראות היצרן, ומערבבים יחד עם קוביות הפרגית כך שיהיו מצופות לגמרי. מטגנים את הפרגית במחבת חמה עם שמן עמוק משני הצדדים, עד להזהבה.
  3. במחבת נפרדת עם מעט שמן, מקפיצים קלות את קוביות האננס יחד עם עם קוביות הפרגית המטוגנות, מוסיפים פנימה את הרוטב, מערבבים במשך כ-2 דקות ומורידים מהאש.
  4. הגשה - מעבירים את המנה לצלחות הגשה, מקשטים בשקדים ובבצל ירוק ומגישים לצד אורז לבן.

בננה ואננס מטוגנים

מי בשנות ה-60 בארץ חשב לטגן בננה בציפוי ולהגיש אותה עם רוטב מייפל, מצרך שהיה נדיר מאוד באותה תקופה? אז מסתבר שהיה אחד כזה: ג'ון, השף שניהל את המטבח של מסעדת "פקין" באותה תקופה. הוא הכין את המנה הזו במיוחד עבור סם לואיס - שגריר ארצות הברית בישראל דאז - והגיש אותה חמה לצד כדור גלידה. מאז ועד היום, המנה הזו נחשבת לאחת המנות האחרונות הפופולריות במסעדות הסיניות.
המצרכים (ל-4 סועדים):
2 בננות קלופות, חצויות לאורכן
4 טבעות אננס משומרות
150 גר' קמח תופח
180 מ"ל מים
קורט מלח
שמן
להגשה -
רוטב מייפל - לפי הטעם
1 כדור גלידת וניל
עלי נענע
מתכונים אסייתייםמתכונים אסייתיים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח יחד עם המים והמלח.
  2. במקביל, מחממים שמן לטיגון בסיר בינוני וגבוה.
  3. טובלים את הבננות ואת טבעות האננס בבלילה של הקמח, ומעבירים לטיגון בסיר עד להזהבה.
  4. מעבירים את הבננות ואת טבעות האננס המטוגנות לצלחת עם נייר סופג, על מנת לספוח את השמן.
  5. הגשה - מסדרים את הפירות המטוגנים בצלחת, מזלפים מעל סירופ מייפל לפי הטעם, מקשטים בעלי נענע ומגישים לצד כדור גלידת וניל.
המתכונים באדיבות מסעדת "פקין", שחוגגת 40 שנה עם תפריט הכולל את המנות האהובות שהוגשו בה לאורך כל שנותיה
פרסום ראשוני: 17:45 , 21.08.19