
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מצרכים:
1/2
ק"ג
בצק עלים על בסיס חמאה
2
יח'
חלמונים של ביצה + כף מים
למילוי:
100
גרם
גבינת ריקוטה
100
גרם
גבינת קשקבל, מגוררת
100
גרם
גבינת אמנטל, מגוררת
100
גרם
גבינת פרמזן, מגוררת דק
2
יח'
חלמונים
1/2
כפית
מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
ביס מושלם לשבת בבוקר: בורקס ארבע גבינות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/syrrlg11m2הוראות ההכנה:
- מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 18 ס"מ או מרובעים בגודל 15/15 ס"מ.
- מכניסים את כל מרכיבי המילוי לקערת ערבוב, ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשק זילוף.
- מערבבים את חלמון הביצה עם המים, ומברישים בעזרת מברשת את שולי הבצק.
- מזלפים במרכז עיגול הבצק מתערובת הגבינות (בנדיבות, אך לא מדי), ומקפלים כל עיגול בצק לשניים, כך שהשוליים ידבקו אחד לשני, ומהדקים בעזרת כפות הידיים.
- מניחים את הבורקסים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של סנטימטר אחד מהשני. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- מברישים את הבורקסים בחלמון הביצה שנותר, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה 200 מעלות לחמש דקות. אחרי חמש דקות מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 20 דקות נוספות, עד אשר הבורקסים שחומים ותפוחים. מוציאים ומצננים מעט.
- מגישים עם ביצים חצי קשות, ירקות חיים, מלפפון חמוץ וטחינה דלילה.





