מסורת שעת התה, שהתפתחה בבריטניה במאה ה-17 בקרב בני האצולה ובני המעמד העליון, מקבלת חיים חדשים בסדרת אירועי פופ-אפ של השף קונדיטור וכוכב האינסטגרם אלון שבו. את האירוע הטקסי הזה הוא מקיים בדיוק כמו במקור - בשעה 17:00 - אחרי ארוחת הצהריים ולפני ארוחת הערב.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
5 צפייה בגלריה
אלון שבו, שעת תה
אלון שבו, שעת תה
אלון שבו, משלב תבלינים מקומיים במסורת שעת התה
(צילום: דן פרץ)
הטקס של שבו נמשך כשעתיים, בחברת 40 סועדים נוספים בחלל יפהפה מהמאה ה-19 שנקרא הצ'אפל, שנמצא בתוך מלון היוקרה THE JAFFA ביפו. החלל המרהיב שימש ככנסייה של בית החולים הצרפתי שפעל במקום במאה הקודמת - התקרה עצומה בגודלה ורוב הפריטים של המבנה הם הפריטים המקוריים נשמרו בתהליך השחזור: דלתות עץ, רצפת שיש מבריקה, גילופי אבן מרשימים, ציורים על התקרה ועל הקירות וחלונות גדולים עם וויטראז'ים צבעוניים, שחלקם מקוריים וחלקם שוחזרו לאחר שנהרסו בפרעות ביפו בתחילת המאה שעברה.
5 צפייה בגלריה
אלון שבו, שעת תה
אלון שבו, שעת תה
(צילום: דן פרץ)
5 צפייה בגלריה
אלון שבו, שעת תה
אלון שבו, שעת תה
אלון שבו, שעת תה
(צילום: דן פרץ)
המטעמים של שבו נאפים בעבודת יד מושקעת ומוקפדת, ובהם תבלינים מקומיים כמו תבלין משייה, תבלין הל ושמן זית. הטכניקות שבהן הוא משתמש ליצירת המאפים של שעת התה הן ציור והדפסת תלת מימד, וכך הוא משלב את המסורת יחד עם טכניקות עכשוויות.
בהתחלה מקבלים הסועדים לחם עם חמאה וריבה ומיד לאחר מכן מגיע מגש בן שלוש קומות כשבכל קומה יש משהו אחר. בין המעדנים בתפריט תמצאו בריוש הל עם ריבת תותים, טארטלט פרחים עם קרם צ'אי, פטיפור דבש עם טימין ולאבנה, עוגיות לבנדר, פחזניות מרציפן וסוכריות טופי קרמל מתובלות - הכל במנות קטנטנות המתאימות לרוב לביס אחד או מקסימום לשניים.
5 צפייה בגלריה
אלון שבו, שעת תה
אלון שבו, שעת תה
(צילום: דן פרץ)
5 צפייה בגלריה
אלון שבו, שעת תה
אלון שבו, שעת תה
מגש בן שלוש קומות עמוס בביסים קטנים
(צילום: דן פרץ)
ומה עם טקס התה? שישה סוגים של תה מלווים את הארוחה ובהם גולדן דרג'ילינג - תה דרג'ילינג אורגני עוצמתי וארומטי; ארל גריי - תערובת מעודנת ומאוזנת של תה שחור יונאן עם ברגמוט רענן ועדין; גרנד יסמין אימפריאל - תה ירוק אורגני בניחוח יסמין; וחליטה אורגנית של פרחי קמומיל שלמים עם שקדים.
המחיר שתשלמו על התענוג הזה הוא 200 שקלים לסועד, לא מעט בכלל בהתחשב בעובדה שלא מדובר כאן באמת בארוחה שמטרתה להשביע, אבל זו בהחלט חוויה חד פעמית באווירה יוצאת דופן, המתאימה לחובבי הרפתקאות קולינריות ולחובבי מתוקים. צפו בביקור שלנו בשעת התה בסרטון בראש הכתבה.
מלון דה ג'אפה לואי פסטר 2 (פינת יפת) יפו, בתאריכים 10/6, 23/6, 24/6, 20/7, 21/7, 28/7, 29/7, 17:00-19:30, 200 שקלים לאורח, הכרטיסים נמכרים מראש