חשוב לי שעל שולחן החג של העוקבות שלי ובכלל, תהיה מנה מסורתית טבעונית, שלא נופלת מהמקור, לא בטעם, לא במרקם ולא באיכות.
שנצליח לתרגל פרופורציות ביום־יום ולתת משקל לדברים החיוביים, ושתהיה שנה של זרימה ומרחב.
טיפים:
  • מומלץ לשלב בין המייפל לסילאן, אבל אפשר גם להשתמש רק באחד מהם. בנוסף, אפשר להפחית עד מחצית מהכמות שלהם.
  • לתוספת חריפות ועניין, הוסיפו פרוסות פלפל צ'ילי אדום.
  • במקום טופו, אפשר להכין את המנה עם פרוסות בטטה, המנה תהיה מתקתקה וחגיגית.

לראש השנה: טופו בטעם דבש וחרדל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
לראש השנה: טופו בטעם דבש וחרדל
(צילום: שקמה יעקבי)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
600 גרם טופו קשה פרוס לפרוסות עבות
4 כפות שמן זית
לרוטב:
1/4 כוס מים
1/2 כוס סירופ מייפל
1/4 כוס סילאן
1 כף גדושה חרדל גרגירים
1 כף גדושה חרדל חלק
2 שיני שום, כתושות
מלח, פלפל לפי טעם
תוספות:
חופן גדוש קשיו טבעי
חופן גדוש בצל מטוגן, תוצרת בית או מיובש
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערית, מערבבים היטב ומניחים בצד.
2. הטופו: במחבת רחבה, מחממים 3-2 כפות משמן הזית. מוסיפים את פרוסות הטופו ומטגנים עד שהן צרובות וזהובות משני הצדדים. יוצקים עליהן את הרוטב, מכסים את המחבת ומשקשקים אותה מעט. מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה־בינונית.
3. מוסיפים למחבת את הקשיו והבצל המטוגן ומערבבים מעט. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים חם, אפשר על אורז.
שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף