
סלט קינואה, טופו וירקות
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לירקות:
2 בצלים אדומים או סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
1 חבילה (כ־450 גרם) עגבניות שרי
מלח, פלפל
1 כפית עלי תימין
3 כפות שמן זית
לקינואה:
1/2 1 כוסות קינואה
מים רותחים
לטופו:
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית זרעי כמון טחונים
3 שיני שום, קלופות כתושות
1 חבילה ( 300 גרם) טופו, חתוך לקוביות
לצלייה: 2–3 כפות שמן זית
להרכבת הסלט:
2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות דק
4 כפות שמן מצנצנת העגבניות המיובשות
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
מיץ מ־1/2 לימון
מלח, פלפל
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט קינואה עם טופו מתובל וירקות צלויים וטריים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bkyr511c6glההכנה
1. הירקות: מחממים את התנור ל־200 גרם ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מעבירים את הבצלים והעגבניות לתבנית. זורים מלח, פלפל ותימין. יוצקים את השמן וצולים כ־25 דקות, עד שהירקות משחימים.
3. במקביל מכינים את הקינואה: ממלאים סיר במים, ממליחים קלות ומביאים לרתיחה (כמו לבישול פסטה). מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ־20 דקות על להבה בינונית וללא מכסה, עד שהיא מתרככת. מסננים.
4. מכינים גם את הטופו: מערבבים את התבלינים עם השום הכתוש ומוסיפים גם מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים כך שיצופו בתערובת. אם יש זמן, משהים כחצי שעה.
5. מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה. צולים את קוביות הטופו, עד שהן משחימות מכל הצדדים.
6. הרכבת הסלט: מעבירים את הירקות הצלויים, הקינואה והטופו לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








