חוה, אמא של עמית דונסקוי, הייתה שפית מקצועית, שבין היתר ניהלה את ההסעדה במכון ויצמן ובכנסת. לאורך השנים, עמית פרסמה אצלנו רבים ממתכוניה, והמתכון שלפניכן חיכה להזדמנות מתאימה. חוה דונסקוי הלכה לעולמה לפני חודשים ספורים. אנחנו מקדישות את המתכון לזכרה.
רולדה נוסטלגית
כשר
חלבי
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
12
רולדה נוסטלגית
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לרולדה:
4
ביצים
6 כפות
סוכר
4 כפות
שמן קנולה
1 כוס + 1 כף (150 גרם)
קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט
מלח
כ־2 כפות
אבקת סוכר
לפיזור על המגבת
למלית:
1 מכל (250 מ"ל)
שמנת מתוקה
225 גרם
גבינת מסקרפונה
1 שקית (100 גרם)
אבקת סוכר
חובבי מתוק? הוסיפו עד 50 גרם נוספים
1 כוס
פירות חתוכים, לפי הטעם
כ- 3 כפות
אבקת סוכר
להגשה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. הרולדה: שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים. תוך כדי ההקצפה מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר, ואחריו, באותו אופן, גם את השמן. מקציפים לקבלת קציפה גמישה ומבריקה (5 דקות לפחות, לכל התהליך). עוצרים את המערבל.
3. מנפים לקערת המערבל, בנפה או במסננת, את הקמח ואת אבקת האפייה. מוסיפים גם את המלח. מערבבים בתנועות קיפול עדינות לקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
4. אופים כ־12 דקות, עד שהבצק מזהיב. בינתיים, פורסים על משטח העבודה מגבת נקייה ומפזרים עליה מעט אבקת סוכר.
5. מוציאים את התבנית מהתנור. אם יש צורך, מפרידים בעזרת סכין בין המאפה לשולי התבנית. מרימים את נייר האפייה עם המאפה והופכים אותו על המגבת. מסירים את נייר האפייה ומגלגלים את המאפה החם עם המגבת. ממתינים כך כ־20 דקות, לצינון.
6. המלית: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים לקרם אחיד.
7. הרכבת העוגה: פורסים נייר אפייה על משטח עבודה. פותחים עליו בעדינות את הרולדה המגולגלת. מורחים עליה את הקרם ומפזרים את הפירות. מגלגלים שוב לרולדה (מומלץ להיעזר בנייר האפייה לגלגול). עוטפים בנייר ומאחסנים במקרר עד להגשה (3 שעות לפחות).
8. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר