
לביבות עדשים בריאות ואפויות
(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 1/2
כוסות
עדשים כתומות
2
שיני שום, קלופות וכתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
1
כוס
שומשום
:רשימת קניות עבור המתכון
לביבות עדשים כתומות בציפוי שומשום
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h15fdybmbgההכנה
1. מרתיחים כ־6 כוסות מים בסיר גדול. מוסיפים את העדשים ומבשלים כ־30 דקות, עד שהן רכות מאוד. מסננים ומניחים לכשעה, לצינון ולייבוש.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
3. מעבירים את העדשים לקערה ומועכים קלות, עד שהן הופכות לעיסה. מוסיפים את השום, מלח ופלפל.
4. מפזרים את השומשום בקערה שטוחה. יוצרים לביבות קטנות ומצפים אותן בשומשום משני הצדדים. מניחים בתבנית.
5 . אופים כ־35 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים חמים.








