- שימו לב, להכנת המתכון יש צורך בסיר שמתאים גם לאפייה בתנור.
- משתמשים בעלי גפן טריים? בשלו אותם דקה במים רותחים עם מעט מלח וסננו.

עוגת עלי גפן במלית אורז
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
להרכבת המנה:
30 עלי גפן משומרים או טריים וחלוטים
שמן זית
4 שיני שום, קלופות ושלמות
למלית:
2 כוסות אורז פרסי
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
3 עגבניות בינוניות, מגוררות
2 שיני שום, כתושות
5-4 כפות מיץ לימון
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
1/2 3 כוסות (840 מ"ל) מים רותחים
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
1 כף גדושה דבש או סילאן
4 כפות מיץ לימון
:רשימת קניות עבור המתכון
טבעונית וללא גלוטן: עוגת עלי גפן
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h1mjeg00nlgההכנה
1. מרפדים סיר רחב (סוטאז' בקוטר 32 ס"מ) בנייר אפייה. יוצקים 3 כפות שמן זית ומטים את הסיר לפיזור אחיד. מניחים מחצית מעלי הגפן בסיר בצפיפות, כך שירפדו את התחתית ויכסו גם חלק מהדפנות (העלים יכולים לחפוף זה לזה, ואם הם קטנים, אפשר גם להניח זה על זה).
2. המלית: שמים בקערה גדולה את כל מרכיביה ומוסיפים 3 כפות שמן זית. מערבבים היטב. מפזרים על עלי הגפן ומיישרים.
3. מכסים את המלית ביתרת עלי הגפן ותוחבים את הקצוות שלהם פנימה, לעיטוף המלית. מניחים על עלי הגפן את 4 שיני השום השלמות.
4. הרוטב: שמים בקערה את כל מרכיביו ומוסיפים 4 כפות שמן זית. מערבבים. יוצקים על עלי הגפן בעדינות.
5. מניחים על עלי הגפן צלחת הפוכה (או משהו כבד אחר שימנע מהם להיפתח). מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה על להבה בינונית.
6. בינתיים מחממים את התנור ל־170 מעלות במצב טורבו.
7. מעבירים את הסיר לתנור ואופים שעה.
8. מוציאים את הסיר, מסירים את המכסה והמשקולת. מוציאים את שיני השום בעדינות ומניחים בצד. הופכים את העוגה על צלחת הגשה. אם רוצים, מניחים עליה את שיני השום. מגישים חם או קר.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








