איך עובדים עם דפי אורז?
- מכינים את המלית מראש ומצננים לטמפרטורת החדר.
- פורשים על משטח העבודה מגבת נקייה ויבשה, ומכינים קערה גדולה עם מים חמים.
- עובדים בכל פעם עם דף אורז אחד: טובלים אותו במים החמים, מוציאים אותו מיד כשהוא מתחיל להתרכך, מניחים על המגבת לספיגה קלה, ורק אז ממלאים ומקפלים לצורה הרצויה.
- אם נדרשות 2 שכבות או יותר של דפי אורז, טובלים אותם במים בנפרד וסופגים את המים, כמו בסעיף הקודם, ורק אז מניחים אחד על השני.
- את דפי האורז הממולאים מניחים על נייר אפייה משומן, ומשמנים גם את חלקם העליון לפני האפייה.
- במקום לאפות אפשר גם לטגן, במעט שמן או חמאה, משני הצדדים עד להזהבה.

כיסוני סמוסה אפויים מדפי אורז
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
15 דפי אורז מרובעים בגודל 15X15 ס"מ
לשימון: 3 כפות שמן קנולה או תרסיס שמן
למלית:
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 כוס אפונה מוקפאת, מופשרת
מלח לפי הטעם
1/2 כפית אבקת צ'ילי חריף
1/2 כפית כורכום
1 כפית שמן שומשום
:רשימת קניות עבור המתכון
סמוסות אפויות מדפי אורז
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/njaq61i9iההכנה
1. המלית: שמים את קוביות תפוחי האדמה בסיר, יוצקים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ־20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים.
2. יוצקים את השמן למחבת רחבה ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת שאר מרכיבי המלית, מערבבים בעדינות ומבשלים כ־2 דקות על להבה בינונית. מסירים מהאש ומניחים לצינון במשך כ־15 דקות.
3. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
4. פורשים מגבת על משטח העבודה. טובלים דף אורז אחד במים, מניחים על המגבת וסופגים את המים. מקפלים את דף האורז לחצי, כך שיתקבל מלבן. שמים כף מהמלית בצמוד לצלע הקצרה של המלבן. לוקחים פינה אחת וסוגרים על הצלע הנגדית, לצורת משולש, כך שהבצק מכסה את המלית. ממשיכים לקפל לצורת משולשים לאורך המלבן, עד שנשארים שוליים באורך כ־3 ס"מ. מקפלים אותם פנימה לסגירת המשולש. מכינים כך את כל דפי האורז והמלית. מניחים את המאפים בתבנית ומשמנים אותם היטב.
5. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומגישים מיד.
- איך שומרים? את המלית בלבד: בכלי אטום במקרר, עד יומיים.








