הטריק מהשקית שהופך לכדור יפהפה: את הדיסקיות ההודיות שתופחות בטיגון תמצאו בעיקר בחנויות אסייתיות ובחנויות תבלינים.
כדורי פאני פורי במילוי מסקרפונה-תפוז
כשר
צמחוני
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
כדורי פאני פורי במילוי מסקרפונה-תפוז
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לפאני פורי:
1
חבילה
פאני פורי
שמן לטיגון עמוק
לקרם:
2
מיכלים
שמנת מתוקה
500 מ"ל
100
גרם
אבקת סוכר
1
מיכל
גבינת מסקרפונה
250 גרם
2
כםטת
קליפת תפוז מגוררת
1/4
כפית
תמצית וניל
לפיזור:
אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (כ־30 יחידות)
1. המלית: מקציפים את השמנת המתוקה ואת אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף למרקם קרמי אחיד. עוצרים, מוסיפים את קליפת התפוז ואת תמצית הווניל ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים לשק זילוף, עם או בלי צנתר, ומאחסנים במקרר עד לשימוש (עד 3 שעות).
2. מחממים היטב את השמן. מכניסים לסיר כ־10 יחידות פאני פורי ומטגנים רק עד שהן מתנפחות ומזהיבות (כחצי דקה). מעבירים בעדינות למסננת. מכינים כך את כל הכמות (אפשר להכין עד שעתיים מראש).
3. לפני ההגשה, פותחים בעזרת סכין חדה פתח במרכז כל כדור ומזליפים פנימה מהקרם. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.