מבזקים
דווחו לנו
חיפוש
ראשי
ידיעות+
חדשות
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
נדל"ן
אנרגיה
עוד
מנויים
ידיעות+
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
24/7 כל הכתבות
מבזקים
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
מזג אוויר
פודקאסטים
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
ישראל 2048
אנרגיה
אתרים נוספים
ynet Global
כלכליסט
ynet espanol
vesty
mynet
משחקים
טיסות זולות
GetPackage
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
אוכל יהודי
"יבוא יום ויהיה כוכב מישלן למסעדה כשרה למהדרין": מי אמר שאין גורמה חרדי?
החגים הם עונת השיא של המהפכה הקולינרית שכובשת את המגזר החרדי: ארוחות שף פרטיות באלפי שקלים, סדנאות בישול ואפייה וקבוצות וואטסאפ ופייסבוק עם אלפי חברים שעוסקות באוכל ומציעות מתכונים משודרגים לקרעפלאך וגפילטע פיש. במתחם המגדלים החדש BBC בבני-ברק, שבו עובדים עשרות אלפי אנשים, נפתחו לאחרונה שורה של מסעדות שף כשרות למהדרין, ומסעדה כשרה של חיים כהן תיפתח אחרי פסח
שושנה חן
|
18.10.22
באמצע נתניה: אכלנו לטקעס בדלפק הסודי
כבר 50 שנה שמוכרים בדלפק עם השלט הדהוי אוכל אשכנזי, כמעט בתנאי מחתרת: נהג המונית תפס נסיעה לנתניה ונשנש לכבוד ראש השנה לביבת תפוחי אדמה וקציצה ב-14 שקלים
קובי רובין
|
20.09.22
קלאודיה רודן: "באוכל טמון עונג, שלא קיים בנרטיב היהודי"
חוקרת האוכל ומחברת ספרי הבישול המיתולוגית, קלאודיה רודן, שמרה במשך שנים על המטבח היהודי בחיים באמצעות מחקר ושימור מתכונים, ונלחמה בכל הגזרות למען האובססיה שלה לליקוט מידע; עכשיו המנות שלה עומדות במרכזו של אירוע מיוחד שבו יבשלו גם מתכונים שלה ויגישו אותם במסעדות ברחבי הארץ. "לפני הרבה שנים סצנת האוכל בישראל הייתה מזוויעה, לכן אנשים תוהים איך יכול להיות שהמטבח הישראלי הפך לאחד המפורסמים בעולם"
אמיר קמינר
|
10.09.22
"רבים לא אוהבים את הפוליטיקה הישראלית, אבל אוהבים אוכל ישראלי"
כוהנת האוכל היהודי, ג'ואן נייתן, חוזרת לביקור בישראל ולא מאמינה כמה שינויים עבר המטבח הישראלי במהלך השנים; בראיון היא מסבירה על טרנדים באוכל יהודי וגם יש לה תשובה למי שטוען שהישראלים תפסו בעלות על המטבח הערבי-פלסטיני. "לפני שישראל אהרוני נסע לחו"ל וחזר עם טעמים מהמזרח, ולפני שאיל שני פתח את אוקיינוס, אנשים בישראל לא חשבו שאוכל זה נושא חשוב"
יניב פוהורילס
|
18.03.22
לאיזו עדה המאפים הכי שווים?
המאפים היהודים שבסכנת הכחדה: הקונדיטורית טל איטקין מפיחה חיים במאפים יהודים עתיקים של כל העדות, ועכשיו תוכלו גם לטעום אותם בפסטיבל מאפים אבודים. "זה הדבר הכי רומנטי שיש, אולי אין למאפים האלה ערך כלכלי, אבל יש להם ערך מוסף ענקי כי אני נותנת חיים למשהו שכביכול אין לו מקום כלכלי בעולם"
אמיר קמינר
|
16.12.21
סימני ראש השנה: מה תאכלו בשולחן החג
מראש של כבש ועד חבושים, מתאנים לבנות ועד ריאה של פרה: מאיפה הגיעו לשולחן ראש השנה "הסימנים"? ynet מגיש את המקורות, הברכות הנלוות, וגם טיפים שיעשו לכם שולחן חג שמח. וגם: איך מקלפים רימון בקלות? למה יש עדות שנמנעות מדגים בראש השנה - ומי מפחד לשתות קולה?
אסתר שקלים
|
05.09.21
קורין גדעון ובעלה פותחים מעדנייה למשלוחים בניו יורק. כמה עולה שם טחינה?
אחרי המעדנייה הכשרה שפתחו און ליין בארץ, קורין גדעון ובעלה, חילי סורוצקין, השניים משיקים בניו יורק מעדנייה שתפעל ממטבח רפאים ותספק אוכל יהודי כשר במשלוחים - מגפילטע פיש ועד טחינה מתל אביב. גדעון: "לפני הקורונה התלבטנו אם לפתוח חנות או להקים אותה און ליין. מזל שהמתכונת שבחרנו בסוף היא רק אתר למשלוחים"
תיקי גולן
|
23.08.21
הגורו של עולם האוכל היהודי חושפת את המתכונים
הבשלנית היהודית-אמריקנית לאה קוניג יצאה למשימה בלתי אפשרית: להקיף את כל המטבח היהודי - מהאשכנזי הכי קלאסי ועד האתיופי, הגאורגי והמרוקאי הכי אותנטי. התוצאה: ספר של 400 מתכונים. בריאיון היא מספרת איזה רכיב נמצא כמעט בכל מאכל שכזה וגם מנדבת כמה מתכונים
יניב פוהורילס
|
27.12.19
חדש: שעון היד הראשון בעולם שמודד לחץ דם
מינהל המזון והתרופות האמריקני אישר את שיווקו של השעון הראשון בעולם המודד לחץ דם, ונמצא תואם למדי לחץ דם דיגיטליים רגילים. על פי ההערכות אחד מכל שני ישראלים מעל גיל 65 לוקה ביתר לחץ דם
ד_slash_"ר איתי גל
|
03.01.19
אז רגל קרושה זה טעים?
פולנייה והיפסטר טועמים אוכל מזרח אירופאי: נתנו לגברת פולניה ולהיפסטר צעיר לטעום רגל קרושה, גפילטע פיש וקומפוט מהמטבח המזרח אירופאי - מה הם חשבו על האוכל?
יפתח כרמלי
|
03.01.19
בין פולין לאתיופיה: כך הפך הטשולנט למאכל הכי יהודי בעולם
בין אם אתם אוכלים טשולנט או שולת, חמין או טבית, עם תפוזים או עם מקרוני - אי אפשר להתכחש לעובדה שמדובר בתבשיל הכי יהודי והכי עתיק בעולם. אפילו הגויים העתיקו אותו מאתנו (ולא הפוך): "האיסור ההלכתי הביא אותנו ליצור את הסלואו-קוק הארוך מכולם"
יצחק טסלר
|
26.12.18
כתבות קודמות
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות קשורות
ניו יורק
מתכונים
מתכון
מסעדות
בני ברק
שבת
פולין
מסעדה
אורז
בישול