מבזקים
המייל האדום
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
ספורט
כלכלה
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
חיפוש
ynet
אינטרנט
בעלי מקצוע
קניות
ספקים למשרד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
הורים
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
פוד-טק
מהפכה בתחום תחליפי החלב: אישור רגולטורי ראשון מסוגו לחברת רימילק
משרד הבריאות אישר לחברה, שפיתחה חלבוני חלב שאינם מן החי באמצעות פרמנטציה, לשווק את מוצריה בישראל. המוצרים של החברה צפויים להגיע למדפים במסגרת שיתוף פעולה עם החברה המרכזית לייצור משקאות קלים. המנכ"ל אביב וולף: "זהו רגע משמעותי ומכונן וגאווה גדולה למדינת ישראל"
יובל מן
|
27.04.23
שוב: ישראל במקום השני בהשקעות במוצרי בשר וחלב אלטרנטיביים
454 מיליון דולר הושקעו בשנת 2022 בחברות ישראליות שמפתחות מוצרי בשר, עוף, דגים וחלב שאינם מן החי - כך עולה מהדוח השנתי של GFI ישראל. בזמן שההשקעות בהייטק הישראלי צנחו ב-42%, בתחום ראו ירידה של 18% בלבד. עוד עולה מהדוח: 7 חברות השיקו מוצרים חדשים ו-12 סטארטאפים נכנסו לתחום
יובל מן
|
19.02.23
המטרה: להוציא את הפרה מהחלב
השבוע ב"ריפרש" אנחנו מארחים את אביב וולף, המנכ"ל והמייסד של חברת הפוד-טק רימילק שמפתחת תחליף חלב שזהה בטעמו לחלב פרה. כיצד הצליחו המדענים בחברה לשחזר את ה"מתכון" לחלב פרה, מתי המוצרים שלה צפויים להגיע למדפים והאם הם יאפשרו לשומרי הכשרות לאכול צ'יזבורגר? האזינו
אושרית גן-אל, יובל מן
|
01.02.23
הטכניון מקים מרכז מחקר לחלבונים אלטרנטיביים בהשקעה של 20 מיליון דולר
20 מיליון דולר יושקעו לאורך 5 שנים במרכז מחקר רב-תחומי לחלבונים בני קיימא שיקדם פיתוח תחליפים חדשים למזון מן החי. "אין הוקוס-פוקוס, בשביל פריצות דרך נדרשת השקעה של שנים במחקר, הרבה מוחות מבריקים ומיליוני דולרים"
ynet
|
23.01.23
תוכן בשיתוף עם אסם-נסטלה, הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
חלבונים שיידמו חלב, מקרר שיזמין בדיוק מה שחסר: איך ייראה המטבח ב-2050?
מערכות שיאספו עלינו נתונים וייצרו לנו המלצות לתזונה מותאמת אישית, מקרר שיידע לבד מה צריך להזמין מהסופר, פח אשפה שיציע לנו למחזר, וחלב שנראה כמו חלב ובטעם חלב - אבל לא מגיע מהפרה. משבר המזון מרחף מעלינו ובתעשייה כבר נערכים לפתרונות חדשניים. באסם-נסטלה רותמים סטרטאפים בתחום לשיתופי פעולה עתידניים: מבשר מתוצרי ייצור של זרעי חמניות ועד סטייק מדמם מהצומח שנראה ונטעם אמיתי. העתיד שכבר כאן – וזה שעוד צפוי
בשיתוף אסם-נסטלה
|
29.12.22
פולופו: הסטארט-אפ שרוצה להוסיף חלבון לצ'יפס שלנו
חברת הפוד-טק הישראלית מגדלת חלבוני ביצה בתוך תפוחי אדמה. "זה דבר מדהים גם למדינות עולם שלישי וגם למערב, שנוכל לאכול צ'יפס של חלבון ולא עמילן", אומרת המנכ"לית והמייסדת ד"ר מיה ספיר-מיר. ולא, אין שום קשר ללהיט של נונו, אם כי הוא ממש לא הזיק לחברה: "זה גורם לאנשים להתעניין"
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
02.12.22
לראשונה: אישור FDA לבשר מתורבת בארה"ב
מינהל התרופות והמזון אישר לראשונה כי הבשר המתורבת של חברת אפסייד פודס בטוח למאכל. "עשינו צעד ענק לעבר שולחן האוכל שלכם", הכריזה החברה שמפתחת מוצרי עוף מתורבת. מדובר בבשורה מעודדת עבור חברות הבשר המתורבת בישראל: "משרד הבריאות צריך ללכת בהקדם בעקבות ה-FDA"
יובל מן
|
16.11.22
תוכן בשיתוף עם קבוצת שטראוס, הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
דף שהוא ארוחה, שמרים שהופכים לחלבון: צפו בהצצה לעתיד האוכל שלנו
בשר שגדל במעבדה, חלב ללא חלב, חלבונים לשימור מזון והפיכת ירקות 'מכוערים' לארוחה טעימה בתוך דף: הצטרפנו לכנס פודטק IL וקיבלנו הצצה מרתקת לסטרטאפים שמייצרים לנו את האוכל של המחר ומסייעים בצמצום בזבוז מזון. דורית רוזנר, סמנכ"לית חממת The Kitchen, שטראוס: "כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם ב-2050 צריך לחשוב על דרכים מקיימות כדי לגדל מזון". צפו
בשיתוף קבוצת שטראוס
|
14.11.22
ביס מהעתיד: טעמנו את הסטייק המתורבת של Aleph Farms
הסטייק של חברת הפוד-טק הישראלית הוא הדבר הכי דומה לבשר אמיתי שטעמנו ואם הרגולטור ייתן אור ירוק, בשנה הבאה הוא יגיע למסעדות. המנכ"ל דידיה טוביה מסביר שהחברה לא מעוניינת לחקות אנטריקוט או שייטל אחד לאחד, "כמו שטסלה לא זהה למכונית שנוסעת על דלק". כמה יעלה לנו התענוג?
יובל מן
|
11.11.22
"אם נפצח את הצרפתים, נשלוט בשוק של 60 מיליון איש שמוציאים יותר על מזון"
אשחר בן שטרית היה מרוצה מהחיים בהייטק אבל אז נולד בנו הבכור, הוא הפסיק לאכול בשר והקים את רידיפיין מיט, שמייצרת תחליפי בשר במדפסות תלת-ממד. מאז הוא הספיק להכניס את הסטייקים שלו לתפריטי מסעדות היוקרה בצרפת, ועכשיו הוא מסביר למה קהל היעד הוא דווקא קרניבורים
נווית זומר
|
04.11.22
"סטייק" של פוד-טק ישראלי יימכר לראשונה במסעדות בפריז
חברת הפוד-טק הישראלית, רידיפיין מיט, השיקה השבוע את מוצרי הבשר מהצומח שלה לראשונה במסעדת בשרים בפריז; כניסתה של החברה לשוק הצרפתי נעשית על רקע החלטתה של ממשלת צרפת לאסור על שימוש במילים "בשר" או "המבורגר" לתיאור מוצרים מהצומח. מנכ"ל החברה: "זה ידרוש מאיתנו להיות קצת יותר יצירתיים בשמות שאנו משתמשים בהם, אבל זה לא יעצור את הלקוחות"
הדר סתיו, רויטרס
|
20.10.22
כתבות קודמות
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
חמאס
עסקה
חרבות ברזל
ארה"ב
רפיח
סטודנטים
רצועת עזה
חטופים
קליפורניה
עזה
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
חמאס
עסקה
חרבות ברזל
ארה"ב
רפיח
סטודנטים
רצועת עזה
חטופים
קליפורניה
עזה
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
ארה"ב
בנימין נתניהו
כדורסל ישראלי
עיתון
צה"ל
דונלד טראמפ
קורונה