שוק המט"ח ממשיך לייצר רמות שפל: לאחר שבוע מסחר תנודתי במיוחד, שבמהלכו צנחו המטבעות המובילים מול השקל לרמות שפל של עשרות שנים, ממשיך האירו להיחלש. אחרי ששערו היציג היום (ג') נקבע על 3.5136 שקלים, במהלך הערב ירד השער הרציף מתחת ל-3.5, ל-3.498 שקלים.
הדולר שוב יורד מתחת ל-3.10, והגיע עד 3.088. בפעם האחרונה שזה קרה בנק ישראל התערב ברכישת מאות מיליוני דולרים, אך הפעם נראה שלא הייתה התערבות במסחר. שערו היציג נקבע על 3.0900 שקלים. לראשונה מאז מרץ 1996 השער נקבע מתחת ל-3.1.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מגמת הירידה של המטבע האירופי מול השקל נגזרת לא רק מהתנהגות המטבע הישראלי אלא גם מהיחלשות האירו לאחרונה מול הדולר.
1 צפייה בגלריה
גרמניה כסף שטרות אירו יורו
גרמניה כסף שטרות אירו יורו
האירו ממשיך להיחלש מול השקל
(צילום: shutterstock)
שוק המט"ח נתון בטלטלה מזה שלושה שבועות. תחילה נמנע בנק ישראל מלרכוש דולרים בעקבות הביקורת הקשה של מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, על מדיניות הרכישות של הבנק, אולם בשבוע שעבר שב להתערב במסחר. זאת לאחר ששערי הדולר, האירו והלירה שטרלינג צנחו בשבועיים האחרונים לשערי שפל של עשרות שנים, מצב שמקשה על היצוא הישראלי.
בשבוע שעבר אמר נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, בהתייחסו לחששות המושמעים בימים אלה במשק מגידול באינפלציה, כי בבנק "מעריכים שהאינפלציה בחודשים הקרובים תהיה בסביבת הגבול העליון של היעד (עד 3%). כמו כן, אנו מעריכים שהאינפלציה השנתית צפויה לרדת בהמשך, ולשוב אל סביבת מרכז היעד (2%) לאחר שייחלשו השיבושים בשרשראות האספקה המגבילים נכון לעכשיו את ההיצע".
הנגיד ציין כי "אנו רואים מספר עדויות מעודדות על הקלה בחלק מהקשיים בשרשראות האספקה העולמיות, ולאורך זמן תהליך זה צפוי לתמוך בירידה במחירי הסחורות והשינוע. אנו מסתכלים גם על העולם בנוגע להתפתחויות האינפלציה. בהשוואה בינלאומית, ניתן לראות שהאינפלציה בישראל מצויה בעשירון התחתון בקרב מדינות ה-OECD". לדבריו, "חטיבת המחקר של הבנק צופה כי עד סוף הרבעון השלישי של 2022 ריבית בנק ישראל תעמוד על 0.1% או 0.25%".
פורסם לראשונה: 10:52, 16.11.21