כל המאפיות המזרח אירופאיות, בואו נקרא להן ככה, מגישות את האוכל דרך פתח קטן בכניסה. אולי מדובר בהרגל של פעם, אולי כי במדינות קרות עד קפואות אין בשביל מה לפתוח את הדלת בכלל. ואולי לא רוצים שתיכנס - גם זה יכול להיות הסבר לדעתי. האמת, בשביל מה להיכנס אם גם ככה רואים קמח בכל מקום ועובדים מכינים לך את המאפים בשידור חי מול העיניים. ככה זה בדיוק גם בטאבון מס׳ 1 בבת ים.
עוד אוכל רחוב:
ברחוב בלפור, אחרי הרכבת הקלה לכיוון תל אביב, יש שלט בצד ימין של הרחוב - שלט מרשים עם שילוב צבעים פחות מוכרים. ככה שמתי לב למאפייה הזו. כל פעם שחציתי את פסי הרכבת, ניסיתי למצוא חניה לידה, אבל רחוב בלפור, במיוחד בקטע הזה, מאוד פקוק ועסוק, עד כדי חניות כפולות לפעמים, ואני מעדיף לחנות כחוק, אין לי כבר כוח לקבל עוד דו"ח. הפעם הזאת מצאתי חניה, יצאתי מהמונית ואמרתי לבן אדם הראשון שעבר לידי, יחד עם תחושת ניצחון, "מצאתי חניה!". אחר כך הפסקתי להתלהב מעצמי בקול רם והלכתי לי בשקט לראות מי נגד מי במאפייה.
לראות את לחם הלבש יוצא מהטאבון זה באמת מחזה מרהיב בהחלט. במשך דקות שלמות צפיתי כמו ילד על האופה מכניס רצועת בצק ארוכה אל תוך הטאבון, ומחלץ עוד לחם החוצה. כבר כאן קיבלתי את כל מה שרציתי. כמו הגעתי למקום הכי נכון. יש כאן מאפייה גיאורגית וגם אוזבקית.
אנחנו חיים בעולמות מקבילים כל הזמן, חלק ממקומות האוכל מפקיעים מחירים עד בלי די, אבל חלק חיים יחד איתנו למטה במציאות כמו שצריך, בלי לעוף על עצמם בכלל. לי זה מרגיש שהסכר נפרץ וכולם התחילו לבכות יחדיו, מנהלים את עצמם בהתלוננות מקצועית, בינתיים בטאבון מס׳ 1 בבת ים מוכרים סמסה בשר בקר ב 14 שקל בלבד.
אז אחרי שהתרשמתי בהחלט מהטאבון של הטאבון מס׳ 1, מיקדתי את עצמי לכיוון הדלפק והמאפים בתוכו. דווקא הסמסה עניינה אותי, היה גם מאפה יותר ירקרק, אבל אלה היו כבר שעות הצהריים המאוחרות, והמוח היה על כפתור בשרי מלא. ליתר ביטחון שאלתי אם הסמסה ממולאת בבשר, ענו לי בשר בקר - וזו כבר יותר מתשובה, זו הצהרת כוונות.
שילמתי 14 שקל עבור סמסה אחת, עוד 14 שקל ללחם לבש לקחת הביתה, ומצאתי את עצמי נוגס מהסמסה כבר ליד המונית.
מדובר בתכל'ס בקבב עטוף בבצק עלים. העלים החיצוניים היו יותר קריספיים, העלים הפנימיים שקרובים לבשר היו ספוגים בשומן. המון קבב יש בתוך המאפה קבב הזה, לרגע, אחרי הנגיסה הראשונה, אתם תרגישו שהמאפה קצת מתנגד, אבל אל תשכחו - בגלל שהבשר של הסמסה מלא שומן, אנחנו צריכים את הבצק עלים הזה קצת נשיך ולא רך יתר על המידה. לא להישבר ולהמשיך לנגוס, כל נגיסה גדולה יתר על המידה, והקבב בפנים לא מלוח כמעט בכלל. הנאה צרופה וזולה בהחלט, מנות פשוטות למראה תמיד יותר טעימות.








