שף
שף
בלי גלוטן ובלי בעיות: פשטידת גזר וזוקיני

הפשטידות הכי קלות ומהירות לשבועות: מ-5 מרכיבים וב-9 דקות עבודה

יעל גרטי מצליחה לרענן את השילוב האפוי ואהוב של פחמימות, גבינות וירקות, בסדרה פשטידות מהירות ומעשיות. כן, יש גם אחת ללא גלוטן ואחת טבעונית

עודכן:
יעל גרטי מצליחה לרענן את השילוב האפוי ואהוב של פחמימות, גבינות וירקות, בסדרה פשטידות מהירות ומעשיות. כן, יש גם אחת ללא גלוטן ואחת טבעונית:
  • איך ספרנו מרכיבים? כללנו הכול, למעט מים, שמן ומלח, שהנחנו שממילא יש בבית.
  • איך מדדנו זמן? מהרגע שיעל התחילה לעבוד – להוציא את המרכיבים מהמזווה והמקרר, ועד שהכניסה את הפשטידה לאפייה בתנור.
5 מרכיבים, 9-8 דקות הכנה:

ללא גלוטן: פשטידת גזר וזוקיני

המרכיבים (כ־6 מנות, תבנית בגודל 26X19 ס"מ)
  • 2 גזרים בינוניים (180 גרם ברוטו), קלופים
  • 2 זוקיני בינוניים (320 גרם ברוטו)
  • 4 ביצים, גודל M או L
  • כ־1/2 כפית מלח
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
  • 100 גרם גבינה מלוחה (בולגרית, פטה או צפתית, 5% שומן ומעלה)
  • אפשרות לעיטור: 2 כפות צנוברים
  • לשימון: מעט שמן זית
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו) ומשמנים את התבנית במעט שמן זית.
2. מגררים גס את הגזרים והזוקיני - במעבד מזון עם דיסקית ז'וליינים גסה או במגררת.
3. שמים בקערה את הביצים, המלח והקורנפלור וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הירקות המגוררים (אין צורך לסחוט) ואת הגבינה ומערבבים.
4. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב. אם רוצים, מפזרים את הצנוברים.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהפשטידה יציבה ושחומה (מומלץ לסובב את התבנית בתנור לאחר כ־25 דקות, להבטיח אפייה אחידה). מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם בתנור, אפשר גם במיקרוגל.

5 מרכיבים, 9-8 דקות הכנה:

פשטידת ניוקי אדומה

איך מכינים פשטידת תפוחי אדמה ללא תפוחי אדמה? עם ניוקי קנוי, שמתבשל בזמן האפייה (כן, אין צורך לבשל אותו קודם). מתקבלת פשטידה נהדרת, שלוקחים בכף באופן חופשי מהתבנית, בלי לחתוך לריבועים מוקפדים. שני טיפים: אפשר להוסיף לרוטב כפית סוכר, לאיזון החמיצות של העגבניות. אפשר להכין את הפשטידה גם בגרסה לבנה: מוותרים על העגבניות המרוסקות ומוסיפים 1/2 כוס מים.
5 צפייה בגלריה
פשטידת פטנט: ניוקי אפוי עם רוטב אדום
פשטידת פטנט: ניוקי אפוי עם רוטב אדום
פשטידת פטנט: ניוקי אפוי ברוטב אדום
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
המרכיבים (כ־6 מנות, תבנית בגודל 27X18 ס"מ)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%-32% שומן
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מחית עגבניות פסאטה
  • 3/4 כפית מלח
  • 6 כפות (60 גרם) קמח
  • 2 כוסות (300 גרם) מיני־ניוקי
  • לפיזור: 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • לשימון: מעט שמן זית
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית במעט שמן זית.
2. שמים בקערה את השמנת, הפסאטה והמלח וטורפים. מוסיפים את הקמח וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הניוקי (אין צורך לבשל בנפרד) ומערבבים.
3. יוצקים לתבנית ומיישרים. מפזרים את הפרמזן.
4. אופים כ־25 דקות, עד שהפשטידה יציבה ומשחימה קלות (מומלץ לסובב את התבנית בתנור לאחר כ־18 דקות, להבטיח אפייה אחידה). מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם בתנור, אפשר גם במיקרוגל.

4 מרכיבים, 10 דקות הכנה:

טבעונית: פשטידת כרובית

5 צפייה בגלריה
טבעונית: פשטידת כרובית
טבעונית: פשטידת כרובית
כרובית וטבעונית. פשטידה מנצחת
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
המרכיבים (כ־6 מנות, תבנית בגודל 26X19 ס"מ)
  • 1 כרובית קטנה (400 גרם נטו)
  • 1 כוס (250 מ"ל) קרם קוקוס, 17% שומן ומעלה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים
  • 4 כפות (60 גרם) טחינה גולמית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס + 1 כף (80 גרם) קמח
  • אפשרות: 2 כפות שומשום ו/או קצח
  • לשימון: מעט שמן זית
  • אפשרות לעיטור: עלעלי תימין
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית במעט שמן זית.
2. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, שוטפים ומשאירים במסננת.
3. שמים בקערה את קרם הקוקוס, המים, הטחינה והמלח וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהמרקם אחיד וללא גושים (הימנעו מערבוב יתר). מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים.
4. יוצקים לתבנית ומסייעים לכרובית לשקוע בתוך הבלילה. אם רוצים, מפזרים שומשום ו/או קצח.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהפשטידה יציבה וזהובה (מומלץ לסובב את התבנית בתנור לאחר כ־25 דקות, להבטיח אפייה אחידה). מוציאים ומצננים קלות. אם רוצים, מעטרים בתימין. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם בתנור, אפשר גם במיקרוגל.

5 מרכיבים, 15 דקות הכנה:

מאפינס פתיתים ואפונה

פשטידות אישיות חטיפיות וטעימות. לא אוהבים כורכום? פשוט ותרו עליו או החליפו אותו בפפריקה מתוקה.
5 צפייה בגלריה
פשטידה אישית: מאפינס פתיתים ואפונה
פשטידה אישית: מאפינס פתיתים ואפונה
פשטידה אישית: מאפינס פתיתים ואפונה
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
המרכיבים (12 מאפינס קטנים או 8 בינוניים)
  • 1 כף שמן זית + מעט לשימון
  • 1 כוס (120 גרם) פתיתים, מכל סוג
  • מלח
  • 1 כפית שטוחה כורכום טחון
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
  • 1/3 כוס (40 גרם) אפונה קפואה, מומלץ עדינה (אין צורך להפשיר)
  • 2 ביצים, גודל M או L
  • 5 כפות (50 גרם) קמח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את תבניות השקעים במעט שמן זית.
2. מחממים בסיר את כף שמן הזית במשך 20 שניות. מוסיפים את הפתיתים, כ־2/3 כפית מלח ואת הכורכום ומערבבים במשך 30 שניות. מוסיפים את המים הרותחים והאפונה הקפואה ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים עוד 7 דקות בדיוק (לא כל המים ייספגו, זה בסדר).
3. בינתיים, שמים בקערה את הביצים, 1/4 כפית מלח ואת הקמח וטורפים למרקם אחיד.
4. בתום בישול הפתיתים, מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים אליו את בלילת הביצים והקמח. מערבבים למרקם אחיד. מחלקים בין תבניות השקעים ומהדקים, להצמדה.
5. אופים 25-20 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם בתנור, אפשר גם במיקרוגל.

5 מרכיבים, 20 דקות הכנה:

פשטידת בצל

להכנת הפשטידה הזו דרוש מעט יותר זמן, בגלל שהבצל עובר טיגון עדין. שיטת הטיגון הזו מניבה בצל רך ומתקתק, והוא הופך את הפשטידה לחלומית ממש. כדי בכל זאת לקצר את משך ההכנה, אפשר לפצל את כמות הבצל ולטגן בשתי מחבתות במקביל. בנוסף, אפשר לטגן את הבצל עד שלושה ימים מראש, לשמור אותו במקרר ולהכין את המשך המתכון בנפרד.
5 צפייה בגלריה
פשטידת בצל וגבינות
פשטידת בצל וגבינות
פשטידת בצל
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
המרכיבים (כ־6 מנות, תבנית בגודל 20X30 ס"מ)
  • 6-5 כפות שמן זית + מעט לשימון
  • 4 בצלים בינוניים־גדולים (820 גרם ברוטו), קלופים ופרוסים דק
  • 4 ביצים, גודל M או L
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%-32% שומן
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 75 גרם גבינות קשות מגוררות (צ'דר ומנצ'גו ו/או קשקבל, או תערובת גבינות מוכנה)
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים תבנית במעט שמן זית.
2. מחממים במחבת או בסיר רחב, על כירה בינונית, 3-2 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים בשיטה הבאה: דקה על להבה גבוהה,
3 דקות על להבה נמוכה וחוזר חלילה, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים שמן זית לפי הצורך ומטגנים כך עד התרככות והזהבה (כ־15 דקות).
3. במקביל, שמים בקערה את הביצים, השמנת והמלח וטורפים. מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר. מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
4. כשהבצל מוכן, מסננים אותו מעודפי שמן. מוסיפים לבלילת הפשטידה ומערבבים לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים.
5. אופים 40-35 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה (מומלץ לסובב את התבנית בתנור לאחר כ־28 דקות, להבטיח אפייה אחידה). מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם בתנור, אפשר גם במיקרוגל.
פורסם לראשונה: 08:57, 16.05.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button