ענת לבל: אני אוהבת את הלביבות האלה ומכינה אותן כבר הרבה שנים. השימוש בתחתיות ארטישוק קפואות כבסיס מוכיח את עצמו ושילוב הטעמים בתוצאה הסופית מוצלח מאוד. חוץ מזה, המראה שלהן מיוחד, קצת מזכיר ניוקי, ולכן הן תמיד מסקרנות ומעוררות עניין.
איילת הירשמן: זהו מתכון הלביבות המשפחתיות שלנו מאז ומתמיד. הלטקס הן המלכות של החג, דקות אבל רכות מבפנים ופריכות מבחוץ, ואין בהן, איזה כיף, שום שדרוג עדכני.
מדובר בלטקס אורגינל, תפוחי אדמה וקצת בצל, כי יש דברים שלא צריך לגעת בהם, רק לאכול בערימות. אמא שלי שגדלה עליהן עדיין מטגנת אותן, אני ממשיכה אותה, והילדים שלי ממשיכים אותנו. וזה כל הקסם.
נעמה רן: בלביבה הקלאסית (והנהדרת, שלא יהיה ספק) כמעט שאין תיבול. היא טעימה מאוד כמו שהיא בלי יומרות של לחדש או להפתיע. לביבות הגזר שלי דווקא כן באות להפתיע. במקום טעמים מזרח אירופאיים עדינים, בלביבת הגזר יש טעמים אסייתיים מסעירים - שום, ג'ינג'ר, צ'ילי ובצל ירוק, שעם מתיקות הגזר מקפיצים את התוצאה לכיף גדול.
יעל גרטי: אלה הלביבות שאני מכינה למשפחה שלי שוב ושוב, והן נזללות במהירות רבה (עבור אחייניתי הצליאקית אני מכינה אותן עם קמח ללא גלוטן). חשוב להגיד שהאפייה על מצע של מלח גס היא קריטית, כדי שיתקבלו בטטות מוצקות וטעימות במיוחד, שכן המלח סופח את המים שבבטטות. ללא שלב זה, יתקבלו לביבות אחרות לחלוטין.
טליה הדר: הלביבה הזו נולדה באלתור, כחלק מ"מינוף שאריות", שזה אחד הדברים האהובים עליי במטבח. כשהתברר שהיא טעימה ומתוקה ומיוחדת, היא הפכה להיות לביבה שאוכלים אצלנו כל השנה – במיוחד בשבת בבוקר, על בסיס שאריות החלה. יתרון נוסף שלה הוא שאפשר להכין אותה מראש ולחמם לפני ההגשה, זה מאוד נוח.













