שף
שף
מיני-ניוקי במיקרוגל עם פסטו ושמנת

תפסנו גל: ארוחות צהריים שמכינים במהירות במיקרוגל

ממש לא רק לחמם מנות מוכנות מהמקרר: בכמה דקות של עבודה אפשר לבשל מנה של ממש במיקרו - כולל שקשוקה, פסטה, מג'דרה או מוקפץ. מושלם לילדים וילדות בחופשה, ולימים של עבודה מהבית

פורסם:
כמה דגשים לפי שמתחילים:
  • לכל מיקרוגל דרגות חום שונות במקצת, לכן חשוב לבדוק בתום זמן הבישול שהמנה עשויה לטעמכם. אם אתם משתמשים במכסה בזמן הבישול – בדקו את השפעתו על משך ההכנה.
  • הקפידו להשתמש בכפפות תנור או במגבות עבות כדי להוציא את הקערות. ערבבו את האוכל והניחו לו להצטנן קצת לפני האכילה.
  • המתכונים בכתבה מיועדים לקערה אישית בקוטר 20-15 ס"מ. רוצים להכפיל כמויות? הקפידו להשתמש בקערה גדולה יותר ושימו לב לתהליכי הבישול, ייתכן שתצטרכו לבשל יותר.
  • את המנות המוכנות אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר, למעט השקשוקה – שלא מתאימה לחימום חוזר.

מיני־ניוקי עם פסטו ושמנת

המרכיבים (מנה אחת)
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
  • 1/2 3 כפות (50 מ"ל) מים
  • 1/4 כפית מלח
  • 4-3 כפות מלאות (60 מ"ל) פסטו
  • 1 כף גדושה פרמזן מגורר
  • 1 כוס (145 גרם) מיני־ניוקי
  • אפשרות: עלעלי בזיליקום
ההכנה
1. שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את השמנת, המים, המלח, הפסטו והפרמזן ומערבבים. מוסיפים את הניוקי ומערבבים. מחממים במיקרוגל 2 דקות.
2. מוציאים ומערבבים במזלג. מחזירים למיקרוגל ומחממים עוד 6 דקות. מוציאים ניוקי אחד, מצננים רגע וטועמים. אם הוא עוד לא מוכן, מחממים עוד 2 דקות.
3. מוציאים בזהירות. מניחים לצינון קל (כ־3 דקות). אם רוצים, מפזרים עלעלי בזיליקום או אחרים. מגישים.

טבעוני וללא גלוטן: מג'דרה קינואה

חילקנו את המתכון להכנה בשתי קערות, כי כשמכינים את המנה הזו בקערה אחת, העדשים צובעות את הקינואה בשחור - ולא כולם אוהבים את המראה. אבל אם הצבע לא מפריע, אפשר להכין בקלות בקערה אחת: מערבבים בקערה את העדשים, הקינואה, הבצל המטוגן, 1/2 כפית מלח ו־ 1/2 2 כוסות מים. מחממים במיקרוגל 24 דקות, ועוצרים לערבב מדי 8 דקות. מוודאים שהעדשים רכות מספיק, מוסיפים כף שמן זית, מערבבים ומגישים.
5 צפייה בגלריה
מג'דרה במיקרו עם קינואה ועדשים
מג'דרה במיקרו עם קינואה ועדשים
מג'דרה במיקרו עם קינואה ועדשים
(צילום: שרית גופן, סגנון: דניאל שכטר)
המרכיבים (מנה אחת)
לקערה א'
  • 1/3 כוס עדשים שחורות יבשות
  • 1 כף שמן זית
  • מעט מלח
לקערה ב'
  • 1/2 כוס קינואה יבשה
  • 1/3 כפית מלח
  • 2 קוביות בצל מטוגן מוקפא
  • או 1 כפית בצל מטוגן יבש
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • אפשרות להגשה: סלט טחינה
ההכנה
1. קערה א': שמים את העדשים במסננת ושוטפים היטב מתחת לברז. מנערים מעודפי מים ומעבירים אותן לקערה שמתאימה למיקרוגל. יוצקים לקערה מים כך שיכסו 1 ס"מ מעל העדשים.
2. מחממים במיקרוגל 9 דקות. מערבבים (עדיף בלי להוציא ובלי לגעת בקערה החמה) ומחממים עוד 10 דקות. מוציאים בזהירות, בעזרת מזלג או כפית, כמה עדשים ומצננים רגע. טועמים ומוודאים שהן רכות מספיק. אם לא, מחממים עוד 3 דקות.
3. כשהעדשים מוכנות, מוציאים את הקערה. אם עדיין יש בה מים, שופכים את תכולת הקערה למסננת, מנערים מעודפי מים ומחזירים את העדשים לקערה. מוסיפים לקערה את שמן הזית ומעט מלח ומערבבים. מניחים בצד.
4. קערה ב': שמים את הקינואה במסננת ושוטפים היטב מתחת לברז. מעבירים לקערה שמתאימה למיקרוגל. מוסיפים את המלח, הבצל המטוגן והמים ומערבבים.
5. מחממים במיקרוגל 10 דקות. מערבבים (בלי להוציא ובלי לגעת בקערה החמה). מחממים עוד 11 דקות. בודקים: אם גרגירי הקינואה רכים ופתוחים (נוסף להם פס לבן) - מוציאים את הקערה. אם לא, מחממים עוד 2 דקות ומוציאים.
6. מערבבים את תכולת שתי הקערות, מצננים קצת ומגישים, מומלץ עם סלט טחינה.

ללא גלוטן: שקשוקה עגבניות שרי ותרד

חשוב מאוד לחצות את העגבניות, כדי שלא יתפוצצו במיקרוגל. את הביצה מומלץ לשבור לקערית נפרדת וממנה לצקת אותה על המנה – כך נוודא ששברי קליפה לא ייכנסו למנה.
5 צפייה בגלריה
שקשוקה במיקרו עם תרד ועגבניות שרי
שקשוקה במיקרו עם תרד ועגבניות שרי
שקשוקה במיקרו עם תרד ועגבניות שרי
(צילום: שרית גופן, סגנון: דניאל שכטר)
המרכיבים (מנה אחת)
  • 12-10 עגבניות שרי, חצויות
  • 2 כוסות עלי תרד שטופים
  • 1 כף שמן זית
  • מעט מלח
  • 2 ביצים
  • אפשרות: מעט פלפל שחור גרוס
  • להגשה: לחם או לחמנייה
ההכנה
1. שמים בקערה מתאימה את העגבניות וכוס אחת מעלי התרד. מזליפים את שמן הזית ובוזקים מעט מלח. מחממים במיקרוגל במשך דקה.
2. מוציאים את הקערה, מוסיפים את יתרת עלי התרד ומערבבים. מחממים דקה נוספת. מוציאים את הקערה ומערבבים.
3. שוברים ביצה לתוך כלי קטן. אם צריך – מוציאים שברי קליפות. יוצקים את הביצה בעדינות לקערת העגבניות־תרד (משתדלים שהחלמון יישאר שלם). מוסיפים באותו אופן את הביצה השנייה. בוזקים על הביצים קצת מלח וגם פלפל – אם רוצים.
4. מחממים במיקרוגל 2 דקות (לחלמון נוזלי) או 3 דקות (לחלמון יציב יותר). אם צריך, אפשר לחמם עוד. מוציאים בזהירות וממתינים רגע, שלא יהיה חם מדי. אוכלים, מומלץ עם לחם או לחמנייה.

ספגטי עם תירס ופטה

להכנה המנה הזו צריך ספגטי שמתבשל ב־3 דקות (חפשו כאלה במדפי האטריות. לחברת אוסם, למשל, יש "ספגטי מהיר הכנה" ולחברת "ברילה" יש ספגטי מהיר תחת השם "קפליני"). אם מצאתם רק ספגטי שמתבשל ב־5 דקות, בשלו אותו, יחד עם המים והמלח, במשך 2 דקות, הוסיפו את התירס והמשיכו בהתאם להנחיות במתכון.
5 צפייה בגלריה
ספגטי במיקרו עם תירס ופטה
ספגטי במיקרו עם תירס ופטה
ספגטי במיקרו עם תירס ופטה
(צילום: שרית גופן, סגנון: דניאל שכטר)
המרכיבים (מנה אחת)
  • כ־1/5 חבילה (כ־80 גרם) ספגטי דק ב־3 דקות הכנה
  • 2/3 כוס גרגירי תירס קפואים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • 1/3 כפית מלח
להגשה
  • 1 כף שמן זית
  • 50 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • אפשרות: עירית קצוצה
ההכנה
1. שוברים את הספגטי לשלושה חלקים. שמים אותם בקערה שמתאימה למיקרוגל. מוסיפים את התירס, המים והמלח ומערבבים.
2. מחממים במיקרוגל 4 דקות. מערבבים בזהירות במזלג. מחממים עוד 3 דקות.
3. בודקים אם הספגטי מוכן לאכילה: מוציאים בעזרת מזלג חתיכה ממנו, מצננים רגע וטועמים בזהירות. אם הספגטי קשה מדי ולא מוכן – מחממים עוד דקה.
4. כשהספגטי מוכן, מוציאים בזהירות את הקערה ושופכים את תכולתה למסננת כדי להיפטר מעודפי מים. מחזירים את המנה לקערה.
5. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. מוסיפים את הגבינה, ואם רוצים – מפזרים גם עירית. מגישים.

נודלס עם עוף ופלפל

מוקפץ טעים ממש בכמה דקות עבודה. שימו לב שיש להשתמש בנודלס הנמכרים באריזה שבה כמה "משטחים" של אטריות (כדוגמת זה המופיע בצילום).
5 צפייה בגלריה
מוקפץ במיקרו: נודלס, חזה עוף ופלפלים
מוקפץ במיקרו: נודלס, חזה עוף ופלפלים
מוקפץ במיקרו: נודלס, חזה עוף ופלפלים
(צילום: שרית גופן, סגנון: דניאל שכטר)
המרכיבים (מנה אחת)
  • 1/2 פלפל אדום, נקי
  • 1 נתח חזה עוף לשניצל (משוטח)
  • 1 כף שמן זית או קנולה
  • 1 חפיסה (70–80 גרם) נודלס
  • 3-2 טיפות שמן שומשום כהה
  • 3 כפות רוטב סויה
  • אפשרות: 1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק
ההכנה
1. חותכים את הפלפל לרצועות דקות. פורסים גם את חזה העוף לרצועות דקות.
2. שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את רצועות הפלפל ואת כף השמן. מחממים 2 דקות. מוציאים.
3. מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים. מחממים 1/2 1 דקות. מוציאים בזהירות ומניחים בצד.
4. שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את הנודלס. יוצקים מים כך שיכסו 2 ס"מ מעל הנודלס.
5. מחממים במיקרוגל לפי התוכנית הבאה: 2 דקות, עוצרים, מפרידים את האטריות במזלג. עוד 2 דקות, עוצרים, מערבבים (עדיף בלי להוציא מהמיקרוגל, כי הקערה חמה). מחממים עוד 4 דקות. בודקים אם הנודלס מוכנים: מוציאים במזלג אטרייה אחת, מצננים קלות וטועמים. אם היא קשה - מחממים עוד 2-1 דקות.
6. כשהנודלס מוכנים, מוציאים בזהירות את הקערה ושופכים את תכולתה למסננת, כדי להיפטר מעודפי מים. מחזירים את הנודלס לקערה (או מעבירים לקערת ההגשה).
7. מוסיפים לנודלס את שמן השומשום ומערבבים. מוסיפים לקערה את העוף והפלפל, וגם את רוטב הסויה ומערבבים. אם רוצים, מפזרים בצל ירוק. מגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button