המנה נראית כאילו יצאה מתפריט של מסעדת שף, אבל אפשר להכין אותה בבית בקלות. מדובר בדג במעטפת טמפורה קריספית המוגש על רוטב פלפלים קלויים, שיש בו חריפות עדינה ונגיעה חמצמצה. הכול ביחד מתחבר לביס מענג במיוחד. להגשה מוסיפים עשבי תיבול טריים, שמוסיפים רעננות וגם צבע, והצלחת כולה הופכת לחגיגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
טיפים:
- את הרוטב אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר או להקפיא ולהפשיר בעת הצורך.
- את בלילת הטמפורה של הדג חשוב לערבב עם מים קרים מאוד, זה יבטיח מרקם קריספי בטיגון.
- עוד טריק שעוזר לקריספיות: להניח את הדגים שיוצאים מהשמן ברשת טיגון.
- אם רוצים להכין כמה שעות מראש, אפשר להחזיר את הקריספיות לדגים בצלייה קצרה בתנור שחומם ל־100 מעלות.
צפו: איך להכין דג קריספי ברוטב פלפלים

דג בטמפורה ברוטב פלפלים
(צילום: דנה רייכר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לדג:
2 נתחי פילה בס או דג לבן אחר (כ־150 גרם כל אחד)
1 כוס תערובת לטמפורה (להשיג במדפים האסייתיים)
מים קרים מאוד
לרוטב:
3 פלפלים אדומים
2 שיני שום, קלופות
1 בצל שאלוט או 1/2 בצל
1 פלפל חריף אדום
2 כפות חומץ 5% (רגיל)
2 כפות מירין
2 כפות שמן זית
קורט מלח
לתחמיץ:
2 כפות חומץ
1 כף רוטב דגים
1 כף סירופ מייפל
1 כף רוטב סויה
להגשה: עלי בזיליקום תאילנדי, עלי נענע, בצל ירוק קצוץ,
פלפל צ'ילי קצוץ
:רשימת קניות עבור המתכון
דג קריספי ברוטב פלפלים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rycadc9cllההכנה
1. הרוטב: מחממים את התנור ל־200 מעלות במצב גריל. מניחים בתבנית את הפלפלים, השום והבצל וצולים תוך השגחה, עד שהפלפלים צלויים היטב (אפשר לקלות אותם גם על הגז, אם מעדיפים). מוציאים את התבנית, מכניסים את הפלפלים לקערה, מכסים ומשאירים כמה דקות לצינון. מקלפים את קליפות הפלפלים, פורסים אותם ומוציאים את הגרעינים. מעבירים אותם ואת השום והבצל לקערת הבלנדר, מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב וטוחנים למרקם חלק.
2. התחמיץ: מערבבים בקערית את כל מרכיביו.
3. הדג: מכינים את בלילת הטמפורה בהתאם להנחיות על האריזה (חשוב שהמים יהיו קרים מאוד, כדי שהמרקם יהיה קריספי). טובלים את נתחי הדג בבלילה ומטגנים אותם בשמן עמוק, עד שהדג זהוב וקריספי. מניחים על רשת טיגון כדי לשמור על הקריספיות.
4. הרכבת המנה: יוצקים מהרוטב לצלחות. בקערה נפרדת, וממש לפני ההגשה, מערבבים את הדג עם עלי התיבול והצ׳ילי ועם התחמיץ. מעבירים לצלחות הרוטב ומגישים מיד.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"










