שף
שף
פסטה ברוטב שמנת ופטריות

כאלה עוד לא הכנתם: 5 מתכונים חדשים של פסטה בסיר אחד

בחוץ מתחמם? אנחנו נתכונן: נקצר תהליכים, נחסוך בכלים ונצטייד במתכונים חדשים לפטנט הכי יעיל במטבח - מנות שלמות של אטריות ורוטב (כולל נודלס אסייתי או ניוקי מהמם) שמוכנות בבת אחת

פורסם:
  • טיפ: כדי שמנות הפסטה (לא אלו עם אטריות האורז או הניוקי) יתבשלו היטב, מומלץ לא להכפיל את הכמויות שבמתכונים. לפיכך, המנות בכתבה מתאימות לשניים־שלושה סועדים.


פסטה ברוטב פטריות בשמנת

השימוש בפטריות מיובשות (לצד הפטריות הטריות) הוא קיצור דרך מעולה להשגת טעמים עמוקים כמו של ציר ירקות, בלי הזמן הדרוש לבישולו. מנה אלופה!
המרכיבים (3-2 מנות)
  • 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה קצרה
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות
  • 3 כפות פטריות יער מיובשות (או כל פטרייה מיובשת שאוהבים)
  • 40 גרם חמאה
  • עלים מ־1 ענף בזיליקום או 1 כפית בזיליקום יבש
  • 2/3 כוס (כ־70 גרם) פרמזן מגורר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או להקצפה
  • 2 כוסות (500 מ"ל) מים
  • 2/3 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
ההכנה
שמים בסיר את כל מרכיבי המנה. מכסים ומבשלים 15–18 דקות (כשמגיעים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה). במהלך הבישול, מערבבים פעמיים, היטב, את תכולת הסיר. אם הרוטב סמיך מדי – מוסיפים עוד כ־1/4 כוס מים. מסירים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

פסטה ברוטב ים־תיכוני

מרכיבים נפלאים שיוצרים מנה בטעם עוצמתי. הגבינה נמסה במהלך הבישול, והופכת למעין שמנת מרוכזת - זה פשוט נפלא.
5 צפייה בגלריה
פסטה ים תיכונית
פסטה ים תיכונית
פסטה ים תיכונית
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (3-2 מנות)
  • 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה קצרה
  • כ־250 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • עלים מ־1 גבעול אורגנו או 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כוס זיתים שחורים, מגולענים
  • 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת פטה, חתוכה לקוביות
  • כ־1/3 3 כוסות (750 מ"ל) מים
  • 2/3 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
ההכנה
שמים בסיר את כל מרכיבי המנה. מכסים ומבשלים 14–16 דקות (כשמגיעים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה). מערבבים פעמיים, היטב, במהלך הבישול. אם הרוטב מרוכז מדי, מוסיפים עוד כ־1/4 כוס מים. מסירים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

ללא גלוטן: אטריות שעועית ברוטב אסייתי

הגרסה המשודרגת שלי ל"מוקפץ". בשיטת הבישול הזו, הירקות מתאדים באופן מושלם והרוטב מעולה. אפשר לגוון ולהוסיף ירקות לפי הטעם.
5 צפייה בגלריה
אטריות שעועית ברוטב אסייתי
אטריות שעועית ברוטב אסייתי
אטריות שעועית ברוטב אסייתי
(צילום: מיכל לוי-אלחלל)
המרכיבים (3-2 מנות)
  • 1 חבילה (250 גרם) אטריות שעועית
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי
  • 1 פלפל אדום, רגיל או חריף, פרוס דק
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך למקלות דקים
  • 2 כפות גדושות (כ־40 גרם) חמאת בוטנים
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כוס (240 מ"ל) נוזל או קרם קוקוס
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים –החלק הלבן והירוק בנפרד
  • אפשרות: 4 ס"מ למון גראס, פרוס דק
  • אפשרות להגשה: 1/3 כוס בוטנים קלויים או מטוגנים
ההכנה
שמים בסיר את כל מרכיבי המנה – כולל החלק הלבן בלבד של הבצל הירוק וגם הלמון גראס (אם משתמשים). מכסים ומבשלים 10-9 דקות (כשמגיעים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה). מערבבים פעמיים, היטב, במהלך הבישול. מסירים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול (למליחות, מוסיפים עוד מעט רוטב סויה). מפזרים את הבצל הירוק שנותר. אם רוצים, מוסיפים בוטנים. מגישים חם.

ניוקי ברוטב שמנת וסלמון מעושן

מנת גורמה סופר־מהירה, סופר־קלה, מושלמת בסיר אחד.
5 צפייה בגלריה
פסטה
פסטה
ניוקי ברוטב שמנת וסלמון מעושן
(צילום: Shutterstock/ASAP Creative)
המרכיבים
  • 1 חבילה (500 גרם) ניוקי
  • 100 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות
  • 2 כפות חרדל, מומלץ עם גרגירים
  • 30 גרם חמאה
  • 5 גבעולי עירית, חתוכים דק
  • 2/3 כוס (70 גרם) פרמזן מגורר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או להקצפה
  • 2 כוסות (500 מ"ל) מים
  • 2/3 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן או שחור
  • אפשרות להגשה: מעט עירית קצוצה
ההכנה
שמים בסיר את כל מרכיבי המנה. מכסים ומבשלים 10–12 דקות (כשמגיעים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה). מערבבים את תכולת הסיר פעמיים במהלך הבישול, ואם צריך, מוסיפים עוד כ־1/4 כוס מים. מסירים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים, מפזרים עירית. מגישים.

פסטה קאצ'ו א פפה

כשחושבים על זה, מתברר שזו הפסטה המושלמת לשיטת בישול זו, מאחר שגם במתכון הקלאסי נעזרים במי הבישול של הפסטה.
5 צפייה בגלריה
ספגטי קאצ'ו א פפה
ספגטי קאצ'ו א פפה
ספגטי קאצ'ו א פפה
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (3-2 מנות)
  • 1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי או לינגוויני
  • קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
  • 60 גרם חמאה
  • 1 כוס (100 גרם) פרמזן מגורר
  • כ־1/3 3 כוסות (800 מ"ל) מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • להגשה: עוד פרמזן
ההכנה
שמים בסיר את כל מרכיבי המנה. מכסים ומבשלים כ־15 דקות (כשמגיעים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה). במהלך הבישול, מערבבים פעמיים, היטב, את תכולת הסיר. אם הרוטב סמיך מדי – מוסיפים עוד כ־1/4 כוס מים. מסירים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים פרמזן ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button