החגים תמיד מסמנים עבורי הזדמנות לשולחן מלא, צבעוני ורענן, עם כל המשמעויות שמגיעות איתו. בחרתי להכין מנה של דג ברוטב ירוק ועז טעמים, שמבוסס על עשבי תיבול רעננים ולימון. השילוב הזה חגיגי, פשוט אבל אלגנטי, והוא מביא איתו קלילות ואור. כשאני מגישה אותו אני חושבת על פתיחת שנה חדשה בתחושה נקייה ומלאת אנרגיה טובה. אני מאחלת לנו שנה מתובלת ברגעים יפים של יחד, בשפע ובבריאות.
דג על רוטב עשבי תיבול אסייתי
כשר
פרווה
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
18
דג על רוטב עשבי תיבול אסייתי
(צילום: דנה רייכר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
להברשה ולטיגון או לאפייה: שמן זית
לרוטב:
1 כוס עלי כוסברה טריים
1 כוס עלי פטרוזיליה טריים
20 עלי נענע
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס
2 שיני שום קלופות
1 כף למון גראס קצוץ דק (רק החלק הלבן)
2 כפות חומץ אורז
2 כפות מירין
3 כפות שמן (קנולה/ חמניות/ זית עדין)
5-4 כפות מיץ מלימון
1 כפית רוטב דגים
1/2 כוס מים
לדג:
4 נתחים (כ־150 גרם כל אחד) פילה לוקוס או דג בשרני אחר
מלח
לעיטור ולהגשה:
עירית קצוצה
מומלץ: פוריקקה (אבקת תיבול יפנית)
2 ליים או לימון, פלפל חריף, עלי תיבול טריים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. הרוטב: מרתיחים מים בסיר ומכינים קערה עם מי קרח. חולטים את עלי הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע במים הרותחים במשך דקה. מעבירים את העלים לקערת מי הקרח, לעצירת הבישול ולשמירה על הצבע. מסננים וסוחטים קלות מעודפי נוזלים.
2. מעבירים את העלים לקערת הבלנדר. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומעבדים למרקם אחיד ובוהק (אפשר להכין כמה שעות מראש).
3. הדג: מייבשים היטב את הנתחים בעזרת נייר סופג. ממליחים אותם קלות ומברישים בשמן הזית. אם אופים, מטפטפים גם מיץ לימון.
4. אם מטגנים: מחממים מחבת עם מעט שמן. מניחים בה את נתחי הדג כשצד העור פונה מטה. מטגנים על להבה גבוהה 4-3 דקות, עד שהעור שחום וקריספי. הופכים ומשלימים צריבה (בדגים עדינים כמו לברק או דניס נחוצה דקה אחת. ללוקוס נחוץ יותר זמן). אם אופים: מניחים את הדגים בתבנית כשצד העור פונה מעלה. צולים בתנור שחומם ל־200 מעלות במצב גריל – כ־6 דקות לדג עדין, כ־10 דקות לדג בשרני כמו לוקוס.
5. הרכבת המנה וההגשה: יוצקים מהרוטב לצלחות ומניחים את הדגים. מעטרים בעירית ומומלץ גם במעט פוריקקה. מניחים בכל צלחת חצי ליים או רבע לימון, פרוסות פלפל חריף ועלי תיבול. מגישים.
דנה רייכר היא בלוגרית אוכל המתמחה במטבח האסייתי. אינסטגרם: danareicher טיקטוק: dana_reicher
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"