שתף קטע נבחר

אלו הרשימות והמועמדים לבחירות 2019

הליך הגשת 47 הרשימות לוועדת הבחירות, שבשיאו הוטל מפץ פוליטי בדמות איחוד בין גנץ, לפיד ואשכנזי, הושלם לפני חצות - ועמו עוצבה המפה הפוליטית שתלווה אותנו עד ליום הבחירות. מאיחוד מפלגות הימין ועד חד"ש-תע"ל. הפנים והרשימות

עם סגירת הליך הגשת 47 הרשימות בבחירות לכנסת ה-21 לקראת חצות, לוועדת הבחירות המרכזית, עוצבה גם סופית התמונה הפוליטית שתלווה אותנו עד ליום הבחירות ב-9 באפריל. הימין החדש הייתה הראשונה להגיש את רשימתה ביום רביעי ב-11:06 בבוקר ואתמול (ה') בשעה 23:54 הסתיימה ההגשה עם רשימת ש"ס. להלן רשימות המועמדים של המפלגות המרכזיות.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 - במתחם הבחירות של ynet

הרשימות והמועמדים באתר ועדת הבחירות

 

רשימת המפלגות לבחירות 2019 ()
חלק מהרשימות בבחירות 2019
 

הליכוד

רשימת הליכוד הסופית הוגשה אתמול על-ידי ח"כ דוד ביטן לוועדת הבחירות המרכזית, לאחר שאושרו שני השריונים שביקש ראש הממשלה בנימין נתניהו - בין היתר נציג הבית היהודי סגן השר אלי בן דהן במקום ה-28. זאת, כחלק מההסכם שגיבש לאיחוד בין הבית היהודי-האיחוד הלאומי לעוצמה יהודית. בצמרת הרשימה, שנקבעה בפריימריז שבהם התגלו פערי ענק בספירה חוזרת שנדרשה, מוצבים יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, השרים ישראל כץ וגלעד ארדן, ובמקום החמישי מי שנתניהו ניסה לסכל את בחירתו, השר לשעבר גדעון סער.

 

רשימת הליכוד לכנסת  ()

מוקדם יותר מסר נתניהו הצהרה לתקשורת ואמר כי הוא "גאה בנבחרת המנוסה והמוצלחת של הליכוד שאין טובה ממנה. בחרנו רשימה מדהימה ורבים היו שותפים בעשייה הכבירה הזאת". ראש הממשלה תקף את הרוטציה על ראשות הממשלה שעליה סיכמו יריביו בני גנץ ויאיר לפיד, כחלק מהקמת הרשימה המאוחדת "כחול לבן": "בני גנץ מוכן לתת את ראשות הממשלה ליאיר לפיד, שניסיונו הביטחוני מסתכם בכך שהיה כתב במחנה. אני רוצה שתחשבו על זה רגע. יאיר לפיד ראש ממשלה".

 

 

כחול לבן

על המערכת הפוליטית הוטלה לפנות בוקר פצצה, כשמנהיגי חוסן לישראל ויש עתיד הודיעו אתמול בסביבות השעה 05:30 על איחוד - שאליו הצטרף גם הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי. הרשימה המאוחדת כוללת מספר שווה של מועמדים מרשימת חוסן לישראל ויש עתיד, וביניהם משולבים מועמדיו של הרמטכ"ל לשעבר משה (בוגי) יעלון מתל"ם, אשר ממוקם במקום השלישי אחרי גנץ ולפיד. הצדדים סיכמו שבמקרה של הקמת ממשלה על ידי הרשימה, לפיד יכהן כשר החוץ בשנתיים וחצי הראשונות לכהונת הממשלה - וגנץ יהיה ראש הממשלה.

 

רשימת מפלגת

לפני הצהרתו של נתניהו דיברו גם מנהיגי "כחול לבן", ואת ההצהרה המשותפת פתח גנץ ואמר כי זהו "ערב מכונן בתולדות ישראל". לדבריו, "בעשור האחרון משהו השתבש. ישראל איבדה את הדרך, הממשלה יצרה ריב ומדון, פיצלה עם טוב וחכם לשבטי משנה. ממשלה של הפרד ומשול שמשסעת אנשים אחרים, שמשסעת אותנו". אחריו דיבר לפיד, שאמר כי "כדי לעצור את שלטון הפחד, אנחנו מקימים פה היום חומה של תקווה".

 

 

העבודה

רשימת העבודה נסגרה סופית עם שריונם של ח"כ חיים ילין במקום העשירי וח"כ יעל כהן-פארן במקום ה-16. לפני כן כבר הודיע היו"ר אבי גבאי על שריון אלוף במיל' טל רוסו במקום השני. היום עוד דובר על אפשרות של איחוד עם מרצ, כדי למנוע אפשרות שזו לא תעבור את אחוז החסימה אחרי הקמת "כחול לבן", אך גבאי שלל זאת.

 רשימת העבודה ()

 

הימין החדש

את רשימת "הימין החדש" שהקימו במשותף השרים נפתלי בנט ואיילת שקד, שפרשו מהבית היהודי, הגישה שקד כבר שלשום, יחד עם מספר 3 ברשימה, אלונה ברקת.

 

אתמול תקפה שקד את ההסכם בין גנץ ולפיד. בוועידת העסקים השנתית של "ידיעות תקשורת" באילת, אמרה שרת המשפטים כי נתניהו הוא זה שירכיב את הממשלה הבאה. "אני לא חושבת שאדם כמו גנץ, למרות שהוא ראוי וערכי, יכול להיות ראש ממשלה בלי שום ניסיון פוליטי". על הסכם הרוטציה בין גנץ ללפיד אמרה שקד: "גם משתעשעים בתפקיד ראש הממשלה, מחליפים אותו ואת תפקידי השרים הבכירים. זה לא שעשוע".

אינפו גרפיקה רשימת מפלגת הימין החדש בחירות 2019 ()

 

המפלגות הערביות: פיצול הרשימה המשותפת

בסיומו של המשא ומתן שקיימו המפלגות הערביות לקראת הבחירות, הוחלט על פירוק הרשימה המשותפת ועל ריצה בשתי סיעות נפרדות. מפלגת חד"ש של איימן עודה ומפלגת תע"ל של אחמד טיבי ירוצו ביחד, ובל"ד של ג'מאל זחאלקה ורע"ם של התנועה האיסאלמית התאחדו לרשימה אחת.

הרכב רשימת חד

הרכבת רשימת בל

יהדות התורה

שלשום נסתם הגולל על אפשרות של איחוד במפלגות החרדים, לאחר שמפלגת יהדות התורה הגישה את רשימתה לוועדת הבחירות. בראש הרשימה יעמוד סגן שר הבריאות יעקב ליצמן - שבימים אלה מסובך בחקירה בחשד לטרפוד הסגרה של חשודה בפדופיליה.

רשימת מפלגת יהדות התורה לבחירות ()

 

ש"ס

בהמשך פרסמה גם מועצת חכמי התורה של ש"ס את הרכב רשימת מועמדי המפלגה בבחירות. בתום דיון שקיימו הרבנים נקבע כי אחרי היו"ר והשר אריה דרעי, ישובצו בעשירייה הראשונה יצחק כהן, משולם נהרי, יעקב מרגי, יואב בן צור, מיכאל מלכיאלי, ינון אזולאי, משה אבוטבול, אוריאל בוסו ושלמה דהאן.

 

זמן קצר לפני הגשת הרשימות נעשה שינוי ברשימת ש"ס ולמקום השביעי קודם משה ארבל, תלמידו של הרב מאזוז, פטרונו הפוליטי של אלי ישי. במפלגה רואים בקידומו של ארבל צעד בונה אמון מול הרב מאזוז והם רואים בו כנציגו.

 המועמדים ברשימת מפלגת ש

ראש העיר בית שמש לשעבר משה אבוטבול, שישובץ במקום התשיעי, הפסיד בבחירות המקומיות אשתקד לעליזה בלוך, וכעת מקודם על ידי ש"ס לפוליטיקה הארצית. הח"כים הוותיקים כהן ונהרי יופיעו ברשימה, אך התחייבו להתפטר מהכנסת בחלוף חצי קדנציה, ובמקומם ימונו נציגים חדשים וצעירים.

 

איחוד מפלגות הימין

"איחוד מפלגות הימין" הוא שמם החדש של יוצאי הבית היהודי, האיחוד הלאומי ועוצמה יהודית שהתאחדו לאחר מכבש לחצים מצד ראש הממשלה בנימין נתניהו. המגעים לצירופו של אלי ישי עלו בתוהו לאחר שנמשכו עד הדקות האחרונות להגשת הרשימות לנשיאות ועדת הבחירות בכנסת. נראה כי סלע המחלוקת היה מיקומו ברשימה.

 

למרות ביקורת חריפה מבית ומבחוץ, מרכז הבית היהודי אישר את ההסכם ברוב קולות, ובמסגרתו שובצו מיכאל בן ארי ואיתמר בן גביר במקומות 5 ו-8 ברשימה הסופית. במקביל, וכחלק מההסכם שגיבש נתניהו, אושרה כאמור בקשתו לשריין ברשימת הליכוד את נציג הבית היהודי, סגן השר אלי בן דהן, במקום ה-28. סביב ההסכם ייתכן שיתפתח מאבק משפטי.

 רשימת איחוד מפלגות הימין ()

ישראל ביתנו

ברשימת ישראל ביתנו כמה פנים חדשות. במקום השני משובץ, אחרי היו"ר אביגדור ליברמן, ח"כ עודד פורר. אחריו ברשימה: יבגני סובה, עיתונאי ואיש תקשורת בשפה הרוסית; אלי אבידר, איש עסקים, בין היתר מנכ"ל לשעבר של הבורסה ליהלומים, ח"כ לשעבר יוליה מלינובסקי וח"כ חמד עמאר.

 

מי שלא מופיעה ברשימה היא שרת העלייה והקליטה לשעבר, ח"כ סופה לנדבר, שלא תתמודד לכנסת הבאה. גם יו"ר סיעת ישראל ביתנו, רוברט אילטוב, הודיע על כך שלא יתמודד במסגרת הרשימה לכנסת הבאה ויפרוש מהחיים הפוליטיים.

הרשימה של ישראל ביתנו ()

 

כולנו

צמרת רשימת "כולנו" לא כוללת פנים חדשות. אחרי משה כחלון יוצב השר אלי כהן ואחריו השרה יפעת שאשא ביטון. בהמשך יוצבו ברשימה רועי פולקמן, טלי פלוסקוב, מירב בן ארי, אכרם חסון ופנטהון סיום. בין השמות שהופיעו ברשימה של כולנו בבחירות הקודמות ונעדרים מהרשימה הנוכחית: ח"כ רחל עזריה, שהודיעה בתחילת השנה על פרישה מהמפלגה והשר יואב גלנט - שעבר לליכוד.

 

רשימת מפלגת

השר כחלון שלל אפשרות לאיחוד עם הליכוד, בעקבות האיחוד המקביל בגוש המרכז, ואמר: "מאז שנכנסתי לחיים הפוליטיים, אני הולך לישון עם עם ישראל ומתעורר עם הבעיות של עם ישראל. לא חששנו לעסוק בנושאים הכי כואבים ובאתגרים הכי גדולים של החברה הישראלית. כולנו תמשיך לרוץ לבד. ללא חיבורים. ללא קומבינות וללא סידורי עבודה. כולנו רצה לבד. ממשיכים להיות מפלגת ימין שפוי".

 

מרצ 

יו"ר מרצ, ח"כ תמר זנדברג, ניסתה אתמול לקדם איחוד של הרגע האחרון עם העבודה, ואמרה ליו"ר המפלגה אבי גבאי כי "יש לנו הזדמנות היסטורית לבנות מפלגת שמאל גדולה מול ממשלת ליכוד וכהניסטים". עם זאת, גבאי כאמור סירב - ומרצ תיאלץ לנסות ולשרוד את קרב ה"ראש בראש" בין נתניהו לגנץ ולפיד.

 

רשימת המפלגה נקבעה בשבוע שעבר בפריימריז הראשונים אי פעם שערכה. במקום הראשון בפריימריז והשני ברשימה לאחר זנדברג, זכה ח"כ אילן גילאון, ואחריו הח"כים מיכל רוזין ועיסאווי פריג'. למקום הרביעי הגיע עלי סלאלחה, מנהל תיכון מבית ג'אן, ובמקום החמישי מהרטה רון ברוך, לשעבר סגנית ראש העיר תל אביב. למקום השישי נבחר ח"כ מוסי רז, במקום השביעי אבי בוסקילה, במקום השמיני גבי לסקי ובמקום התשיעי אבי דבוש.

 

הרכב רשימת מפלגת מרצ לבחירות 2019 ()
 

 

גשר

"גשר", מפלגתה של ח"כ אורלי לוי-אבקסיס, קיימה אמנם מגעים לאיחוד עם בני גנץ, אך אלה עלו אתמול על שרטון. אתמול, אחרי שהגישה לוועדת הבחירות את הרשימה העצמאית, תקפה לוי-אבקסיס את גנץ ואת רשימת "כחול לבן": "לנו אין גנרלים ואין נערי פוסטר, אבל יש לנו לוחמים. נהיה לשון המאזניים, אנחנו לא בכיס של אף אחד". עוד תקפה את אופן ניהול המשא ומתן עימה: "בנאדם לא יכול לשבת מולי שלוש שעות כשבמקביל מתקיים משא ומתן אחר בסביון".

 

 

הרכב רשימת מפלגת

ברשימה, שהסקרים לא מנבאים כי תצליח לעבור את אחוז החסימה, מוצבים לאחר לוי-אבקסיס דדי פרלמוטר, סגן נשיא אינטל העולמית לשעבר; פרופ' יפעת ביטון, משפטנית ופעילה חברתית; חגי רזניק, מנכ"ל משרד השיכון לשעבר; ועו"ד גלעד סממה, מנכ"ל המשרד לאזרחים ותיקים לשעבר.

 

זהות

  ()
 

מפלגה נוספת שהסקרים מנבאים כי לא תצליח לעבור את אחוז החסימה היא "זהות" של משה פייגלין, בעבר ח"כ מטעם הליכוד. אחריו בחמישייה הראשונה נמצאים הרב חיים אמסלם, ח"כ לשעבר מטעם ש"ס, גלעד אלפר, ד"ר רונית דרור ועו"ד ליבי מולד. 


פורסם לראשונה 21/02/2019 23:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים