צפו: מלקטים ומבשלים באזור הגליל המערבי (צילום: לין לוי)

עוד כתבות שיכולות לעניין אתכם בערוץ האוכל:

ליקוטליקוט
( איור: גרפיקה)

במטבח הערבי, ליקוט עלי בר הוא חלק מהותי מהעונתיות שמאפיינת אותו. בשנים אחרונות, הליקוט נכנס גם למטבח הישראלי המודרני ולא מעט שפים מובילים אימצו אותו במטרה לחקור את תרבות האוכל המקומית ולהתקרב לטבע ולאדמה.
בתי אוכל בעמק יזרעאלבתי אוכל בעמק יזרעאל
נדיה סבתאן
(צילום: לין לוי)
מחוץ למסעדות, אפשר להתנסות בחווית הליקוט עם ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, שמעביר סדנאות וסיורי ליקוט בארץ. מלבדו, פעילים בתחום גם בני הזוג עופר ואיריס אבל, שהקימו את המיזם "סדנאות של פעם בגליל" - סדנאות ליקוט באזור הגליל המערבי, ואף להיעזר במדריך הליקוט - "הטעם שבטבע" - שכתבה אביבית ג’וטי ברקוביץ’, שעזבה משרת הייטק נחשקת לטובת הקמת המרכז הישראלי לליקוט צמחי בר למאכל ולמרפא.
בתי אוכל בעמק יזרעאלבתי אוכל בעמק יזרעאל
התבשילים של נדיה סבתאן
(צילום: לין לוי)
בחוות "דרך התבלינים" שבבית לחם הגלילית, נדיה סבתאן עורכת מידי חורף סיורי ליקוט באזור שכוללים גם סדנת בישול לאחריהם. ומה במסעדות? ב"אלתנור" שבכפר ריינה (ליד נצרת), אפשר למצוא מידי חורף מבחר מרשים של תבשילים המורכבים מעשבי בר המלוקטים באזור בו ממוקמת המסעדה.
אגב, עד לפני כמה שנים הליקוט נחשב לפעולה שמקיימים רק בעונת החורף, כשיש שפע של עשבי בר, אך לאחרונה החלו לגלות כאן גם את ליקוט הקיץ, במסגרתו מלקטים צמחי חוף.

הלנה בנמל

השף עמוס שיאון, משיק בימים אלה תפריט טעימות לא שגרתי המתבסס על ליקוט צמחי-חוף, בשיתוף עם יתיר שדה מ"שירת השדה". במסגרת התפריט הייחודי אפשר להזמין שם מנות בודדות או ארוחה במחיר של 398 שקלים לזוג.
לא רק במסעדותלא רק במסעדות
שף עמוס שיאון, "הלנה בנמל"
(צילום: אפיק גבאי)
בין המנות שבתפריט: קרתימון ים המשמש כצמח מאכל וכתבלין וכן כצמח מרפא, עלי מלוח קיפח המוגשים כצ'יפס לצד טרטר דג ים, אבטיח ושקדים ירוקים כבושים, עלי איולי זעפרן וטוביקו שחור, חסת הקרח (אוהל הגבישים) וגם רוקט ים המוגש במנת שרימפס בפסטו.
נמל קיסריה, 04-6101018, לא כשר

פסטיבלים וירידי אוכל פסטיבלים וירידי אוכל
( איור: גרפיקה)

פסטיבלים קולינריים וירידי אוכל הפכו כבר מזמן לדבר שבשגרה, ומצליחים למשוך אליהם לא מעט גרגרנים שמחפשים אחר המנה המיוחדת ביותר, הטעם המושלם והשילוב המנצח. לרוב, אפשר למצוא באירועים האלו מנות מעניינות במחירים סמליים, לצד אווירה חגיגית וכיפית במיוחד שמתחזקת באמצעות הקוקטיילים האלכוהוליים שמככבים גם הם שם.

תל אביב Eat

יריד האוכל הגדול של עיריית תל אביב שפעל לאחרונה בכפר האירוויזיון. היריד, מתקיים אחת לשנה, בדרך כלל במהלך חודשי הקיץ, ונערך לרוב במתחמים גדולים במיוחד, כאלה שיכולים להכיל את כל הפוד טראקס והדוכנים של שפים מובילים בארץ המציעים מנות בפחות מ-35 שקלים.

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה

מהפסטיבלים הוותיקים ביותר בארץ, שהתקיים השנה זו הפעם ה-19. לרוב, הפסטיבל מתקיים בחודשי האביב ונמשך לאורך חודש שלם, במהלכו משתתפים כל יצרני הקולינריה באזור - ממארחים ביתיים ועד ליקבים ומבשלות.
פסטיבל מבשלות בירה במטה יהודהפסטיבל מבשלות בירה במטה יהודה
פסטיבל מבשלות בירה במטה יהודה
(צילום: יח"צ)

א-שאם

פסטיבל אוכל ערבי שמתקיים אחת לשנה בעיר התחתית של חיפה, במהלכו שפים מובילים מכל הארץ, ולעיתים גם מחו"ל, מגיעים להתארח במסעדות של חיפה והעיר התחתית.

פסטיבלים עונתיים של עמותת "זמן גליל מערבי"

באזור הגליל המערבי מתקיימים לא מעט פסטיבלים עונתיים (בחורף, באביב ולפעמים גם בסתיו), שמטרתם להביא לתודעה הציבורית את עסקי המזון ואת יצרני הבוטיק הפועלים באזור.
יקב רמות נפתלייקב רמות נפתלי
פסטיבל יין ביקב רמות נפתלי
(צילום: דני לרנר)
במסגרת הפסטיבלים הללו - שיכולים להימשך בין כמה ימים למספר שבועות - נערכות השקות יין, ארוחות מיוחדות והפנינג לכל המשפחה.

שוק "אוכל עולם" של נעמה אליהו

נעמה אליהו היא יזמית קולינריה המתמקדת במטבחי מדינות המזרח הרחוק, שם היא נוהגת לשהות לא מעט על מנת לקבל השראה. בתקופות בהן היא לא נמצאת במזרח, היא מתעסקת בעיקר במיזם הקולינרי שלה - שוק "העולם הבא", אותו הקימה יחד עם היזמים גרי גוזלן ועמיחי לבנשטיין.
(צילום: לין לוי)

האירוע הראשון במסגרת המיזם המחתרתי משהו, נערך במתחם ה"בסקולה" שברחוב הרכבת בתל אביב לפני כשלוש שנים, והציע מגוון מאכלים שבושלו על ידי בשלנים ביתיים מכל העולם לצד פליטים השוהים בארץ. האירוע, זכה אז להצלחה מסחררת ומאז הוא מתקיים מפעם לפעם, כשבשנת 2018 נערך כפופ אפ בחנויות באזור מתחם גינדי TLV.
(צילום: יח"צ)

השנה, בחודש פברואר, פעל השוק בנחלת בנימין וכלל מגוון דוכנים - מהדוכן הקולומביאני שהציע כמה מנות ארפה, דרך הדוכן היפני עם מנת האוקונומיאקי - חביתת ירק במילוי תוספות שונות ורטבים יפניים ועד הדוכן הסודני על תבשילי הירקות והקטניות המתקתקים שלו. בקיצור - מדובר בחגיגה קולינרית בין לאומית ששווה להכיר.

קרקס על גחלים של "חוות צוק"

הקרקס הזה הוא לא פחות מאשר חגיגת בשרים מושחתת, שמתקיימת אחת לשנה בניהולם של הבעלים של מסעדת "חוות צוק".
(צילום: איתיאל ציון)

(צילום: איתיאל ציון)

ולמי מכם שקוראים כאן לראשונה על החגיגה הקרניבורית הזו, נספר כי מדובר ללא ספק באחד מאירועי הבשר המרשימים שפועלים כאן. לרוב הוא מתקיים בתחילת האביב, תמיד בפינת חמד מטופחת ומסודרת, ומכנס את כל הפודיז וחובבי הבשר למיניהם, שבישול שטח על אש גלויה זה "הדבר" עבורם. והשוס: האירוע מלווה בהרבה יין שנמזג לכוסות ובמוזיקת אווירה כיפית.
(צילום: איתיאל ציון)

פוד טראקספוד טראקס
( איור: גרפיקה)

את משאיות האוכל אפשר לפגוש כמעט בכל מקום בארץ: החל מירידי אוכל וקניונים, דרך אירועי הפנינג למיניהם ובמרכזים מסחריים ועד לצידי הדרכים, שם הן ממתינות למטיילים שמחפשים מקום טעים ונוח לעצור בו להתרעננות.
לא רק במסעדותלא רק במסעדות
פוד טראק Lunyo
(צילום: יח"צ)

הפופולריות ההולכת וגדלה של הפוד טראקס, הובילה לא מעט שפים, טבחים ובשלנים חובבים להחזיק במשאית אוכל ממותגת משלהם, בה היא מציעים מגוון מאכלים - מג'חנון וכריכים אותם הם מכינים במקום ועד פסטות ותבשילים. יש אפילו פוד טראק דגים בשם Lunyo, החונה במתחם הקניות בסמוך לקיבוץ שפיים, בו אפשר למצוא fish & chips טרי וטעים במיוחד שמכינים במקום.
משאיות אוכלמשאיות אוכל
משאית האוכל של השף גיא פרץ, הפועלת ברמת גן
(צילום: צדוק עובדיה)
על המהפך שקרה כאן בשנתיים אחרונות אחראי, בין השאר, השף גיא פרץ שלקח על עצמו את המשימה המאתגרת להכניס את הפוד טראקס לפעילות בארץ, ולהפוך אותם לחוקיים כמו בארצות הברית. בימים אלו, מסתמן כי המאבק המתמשך של פרץ נושא פרי, ועיריית רמת גן תהיה הסנונית הראשונה שתאפשר לפוד טראקס לפעול באופן חוקי בשטח העיר.
משאיות אוכלמשאיות אוכל
שף גיא פרץ. המאבק הצליח
(צילום: צדוק עובדיה)

מתחם Containers.court

הרעיון למסעדות שיפעלו בתוך מכולה הגיע אלינו מלונדון לפני כשנה, ונחת הישר במתחם הבורסה ברמת גן. שם, בין מגדלי המשרדים ובסמוך לתיאטרון "יהלום", ניצבות דרך קבע מספר מכולות כשכל אחת מהן מציעה אופציה קולינרית אחרת: החל מכריכים וקפה, דרך פסטות ואוכל איטלקי ועד מנות בשר - כולם יכולים להגיע גם במשלוח ויש שם גם happy hour עם מבצעים על האוכל ועל השתייה.
(צילום: יח"צ)
בשעות הערב משנה המתחם את פניו והופך לאזור בילויים, ואחת לשבוע מתקיים במקום ערב פופו אפ עם שףאורח. בימי רביעי וחמישי יש במקום די ג'יי שמנגן בלייב, ובשבתות נערך שם הפנינג משפחות עם הפעלות לילדים, מתנפחים ושולחנות יצירה.
היצירה 3 רמת גן, 050-9864680‏, לא כשר

סיורי אוכל בארץסיורי אוכל בארץ
( איור: גרפיקה)

בעיר העתיקה ובשוק מחנה יהודה בירושלים, בשוק תלפיות בחיפה, בשוק הכרמל, בסמטאות העתיקות של מעלות תרשיחא ובעכו העתיקה, במאה שערים ואפילו בבני ברק - בכל אלו מתקיימים סיורי אוכל אותם מעבירים מדריכים מנוסים שקולינריה היא בליבם, שייקחו אתכם למקומות הטעימים והמעניינים ביותר, שסביר שלא תצליחו להגיע אליהם בעצמכם.
נורית גורן, מדריכה סיורים קולינריים בשוק הכרמלנורית גורן, מדריכה סיורים קולינריים בשוק הכרמל
נורית גורן, מדריכה סיורים קולינריים בשוק הכרמל
(צילום: איתן וקסמן )
השמות הגדולים בתחום הם נורית פורן, שמסיירת בשוק תלפיות, במעלות תרשיחא ובעכו העתיקה; נעמה סובול, בעלת המיזם הקולינרי - "תרבות אכילה", שמדריכה סיורים בוואדי ניסנס, בשוק תלפיות ובאזורים נוספים בחיפה; נורית גורן, שמדריכה סיורים בשוק הכרמל ויוסי בן אודיס, הבעלים של מסעדת "הטרקלין" בתל אביב, שמציע סיורי ערב באזור שוק הכרמל.
עתליה עין מורעתליה עין מור
עתליה עין מור
(צילום: מיכל פתאל)
ואם אתם בכלל בעניין של סיורים קולינריים באזור הבירה, שווה שתכירו את חן קורן, שעורכת סיורים בשוק מחנה יהודה ואת עתליה עין מור, שתיקח אתכם לסיור בעין כרם, במאה שערים או בעיר העתיקה.
סדנאות בישולסדנאות בישול
( איור: גרפיקה)

הצטרפנו לסדנת עישון בשרים של דרור פילץ. צפו (ירון ברנר)
בבית או במתחם סדנאות ייעודי, עם סיור מקדים בשוק או במתחם עישון מאובזר - כל שעליכם לעשות הוא רק להחליט האם אתם בעניין של עישון בשר, או שהקטע שלכם הוא בכלל אוכל הודי, בוכרי, תאילנדי או אתיופי. ואולי אתם בכלל מאלה שקינוחים מהירי הכנה עושים להם את זה או, לחלופין, דווקא היכרות עם עולם ה-Raw food היא שתגרום לכם להרגיש כמו פודי אמיתיים.
סדנת בשר דרור פילץסדנת בשר דרור פילץ
דרור פילץ: סדנת עישון בשר
(צילום: ירון ברנר)
טרנד סדנאות האוכל תפס תאוצה והפך לפופולרי במיוחד בשנים האחרונות, וכולל מגוון רחב של אופציות מהצפון לדרום. לעיתים, מדובר בסדנאות שף ולעיתים במומחים לתחום קולינרי מסוים (למשל, עישון דגים ובשר או הכנת שוקולד). כך או כך, סדנת אוכל היא אופציה מצוינת לגיבוש וכמתנה לימי הולדת.


סיורי יום בעברית וטיולים קולינריים בחו"לסיורי יום בעברית וטיולים קולינריים בחו"ל
( איור: גרפיקה)

לא יודעים מה איתכם, אבל אנחנו הופכים לגרגרנים במיוחד (ואפילו יותר) במהלך חופשה או טיול מעבר לים. לצד הגרגרנות, הסקרנות הטבעית שלנו גוברת גם היא - מה שאומר שתמיד נעדיף לאכול היכן שהמקומיים אוכלים, ולא במלכודות התיירים היקרות להחריד.
לגלות את חו"ל דרך האוכללגלות את חו"ל דרך האוכל
לגלות את חו"ל דרך האוכל
(צילום: יח"צ)
עכשיו, ברור לכולנו שעל מנת להגיע למקומות הקטנים והפחות מוכרים - מבלי שנרגיש כמו פולשים לא רצויים - כדאי ואף רצוי להיעזר במדריך מקומי, או לפחות בכזה שמכיר כל אבן ועץ באזור המדובר. ואם הוא גם מדבר בעברית - אז מה טוב. נשמע כמו מדע בדיוני? אז זהו שלא. בשנים האחרונות, כמעט בכל בירה אירופאית וגם בלא מעט ממדינות המזרח, תוכלו למצוא מדריך ישראלי אחד (ולפעמים גם יותר) שישמח לערוך לכם סיור קולינרי ברחבי העיר כולל הסברים שוטפים (בעברית, כמובן שבעברית) על אותו מאכל לא מזוהה שהכנסתם הרגע לפיכם.
השף אבי לוי יגלה לכם את מרוקוהשף אבי לוי יגלה לכם את מרוקו
השף אבי לוי יגלה לכם את מרוקו
(צילום: דניאל אליאור)
אז אם מתחשק לכם ליהנות מחוויה קולינרית ומאורגנת שתחשוף אתכם לנפלאות המטבח המקומי במדינה זרה - הסיורים הללו הם בדיוק בשבילכם. קחו בחשבון שלא מדובר בחוויה זולה, אבל כזו שכוללת בתוכה מספר רב של בתי אוכל ומקומות מעניינים בדרך.
ואם אתם בעניין של שפים, תוכלו לבחור בין מסע שורשים ואוכל במרוקו עם השף אבי לוי, טיול במחוזות הטעימים ביותר באיטליה עם השף מנה שטרום או טיול אוכל מאורגן בתאילנד בהדרכתה של השפית סוואלי אלדר.

סיור קולינרי בחו"ל ושיעורי צילוםסיור קולינרי בחו"ל ושיעורי צילום
( איור: גרפיקה)

אחת לשנה, השף יוגב ירוס וצלם האוכל דן לב, חוברים זה לזה לצורך יציאה למסע קולינרי באיטליה, אותו הם מקדישים ליצרנים מקומיים, לאוכל האיטלקי הנהדר ולצילום המנות וחומרי הגלם.
סיורי שפים בחו"לסיורי שפים בחו"ל
שף יוגב ירוס
(צילום: דן לב)
במהלך הסיורים - המיועדים לקבוצות קטנות ואורכים מספר ימים - ייחשפו המשתתפים לאוכל המקומי, ידברו על אוכל וכן וילמדו כיצד לצלם אותו נכון ובאופן כזה שיצליח לגרוף כמה שיותר תגובות באינסטוש.
אוכלים ומצלמים: מתוך המסע הקולינרי של יוגב ירוס ודן לב לטוסקנהאוכלים ומצלמים: מתוך המסע הקולינרי של יוגב ירוס ודן לב לטוסקנה
אוכלים ומצלמים: מתוך המסע הקולינרי של יוגב ירוס ודן לב לטוסקנה
(צילום: דן לב)


צימר שףצימר שף
( איור: גרפיקה)

המיזם האחרון של השף און משאן (Urbano, TLBS) שנקרא Meshuga dining lodge, המדמה את חווית האירוח הקולינרית כפי שהיא מתקיימת במסעדות בעלות 3 כוכבי מישלן ברחבי צרפת, שלצידן פועלים גם צימרים עבור האורחים השבעים - רק ברמת הגולן שלנו.
meshugameshuga
(צילום: און משען)

ב-Meshuga dining lodge - שיסתיים בסוף הקיץ - מציעים אירוח של לילה אחד בצימר שכולל קבלת פנים עם פלטת גבינות מפוארת לצד לחמים שנאפים במקום וארוחת ערב - אותה מבשל משען בעצמו - המורכבת מ-10-8 מנות מחומרי גלם מקומיים. ביום שלמחרת, יגישו לכם שם גם ארוחת בוקר מושלמת עם מנות כמו קובנה מעושנת, אומלט פטריות ומגוון סלטים ומאפים נוספים.
meshugameshuga
קובנה מעושנת
(צילום: און משען)
ומה לגבי המחיר? לילה באמצע השבוע, כולל חוויה קולינרית מלאה, עולה 2,000 שקלים. לילה בסף השבוע יעלה לכם 2,150 שקלים.
meshugameshuga
(צילום: און משען)

ליצירת קשר והזמנות: onmishan@gmail.com, לא כשר

ארוחות שף באמצע המדברארוחות שף באמצע המדבר
( איור: גרפיקה)

מי אמר ארוחת שף בלב מכתש רמון ולא קיבל? מיזם התיירות Happy Glamper, משכיר מטבחי שף הפועלים בשטח ומאובזרים בכל מה שנדרש על מנת להרים ארוחת שף באמצע שום מקום. המטבח עצמו כולל תאורה וגם כוסות יין ושולחן מחופה מפה.
לא רק במסעדותלא רק במסעדות
(צילום: ינון מזרחי)

ומה נשאר לכם לעשות? לבחור שף מקומי שיבשל עבורכם את האוכל, ולזכות בארוחת גורמה טעימה מתחת לכיפת השמיים ובאווירה רומנטית להפליא. מחיר השכרת המטבח הוא 1,500 שקלים.
ינון 054-4384644 / 08-379240 או בפייסבוק: Erozio


חדר בריחה קולינריחדר בריחה קולינרי
( איור: גרפיקה)

טרנד חדרי הבריחה לא נשאר מאחור, והצליח גם הוא לחדור לעולם הקולינרי. בארץ פועלים כמה חדרי בריחה קולינריים, המציעים ללמוד איך להכין חומוס, פיצה או ופל בלגי, הכול תוך כדי פיתרון חידות בחדר סגור, כשפיתרון החידה מזכה את המשתתפים באחד מחומרי הגלם לו הם זקוקים לצורך הכנת המתכון.
חדר בריחה קולינריחדר בריחה קולינרי
(צילום: מתוך הסרטון)


אירוח ביתיאירוח ביתי
(איור: גרפיקה )

האירוח הביתי תפס תאוצה בשנים האחרונות, והפך לחלק נכבד מהקולינריה המקומית שלנו, בעיקר בשל העובדה שהוא מציע חוויה אחרת ושונה - כזו שמתאימה לאנשים חברותיים שמחפשים ליצור קשרים חדשים - מזו שמציעים בתי הקפה והמסעדות. למעשה, באירוח הביתי הסועדים יישובים סביב שולחן אחד עם אנשים זרים, עמם הם יוצרים אינטראקציות מעניינות תוך כדי הארוחה עצמה.
ארוחה במסגרת מיזם "בצוותא"ארוחה במסגרת מיזם "בצוותא"
ארוחה במסגרת מיזם "בצוותא"
( )
כיום, פועלים בארץ מספר מיזמים המאגדים את האירוח הביתי, ביניהם "בצוותא" שהקימו ניב סער ואורי פרל, במסגרתו הם מפגישים בין תיירים מכל העולם לבין משפחות, זוגות או שותפים ישראלים לארוחות ערב בניסיון להנגיש את התרבות הישראלית לעולם. עוד פועלים כאן, מארחים עצמאיים שעורכים סיורי אוכל לצד ארוחות ביתיות בביתם או בבית הלקוח (כמו ארז גולקו ועתליה עין מור, למשל).
לא רק במסעדותלא רק במסעדות
Eatwith
(צילום: יח"צ)
אבל עם כל הכבוד לכל אלו שהזכרנו בפסקה למעלה, הראשון להביא את בשורת ארוחות השף בבית הלקוח, הוא ללא ספק המיזם הקולינרי - Eatwith. ולמי מכם שלא יודעים במה מדובר, נספר כי זוהי פלטפורמה המחברת בין בשלנים ושפים חובבי קולינריה, לפודיז המעוניינים בהצצה וטעימה מעולמם.
המיזם הוקם בשנת 2012, וכיום רשומים אליו עשרות מארחים מכל הארץ המציעים ארוחות פתוחות לקהל הרחב, לצד סדנאות בישול וסיורים קולינריים.
סלסלות פיקניק סלסלות פיקניק
( איור: גרפיקה)

בשביל מה לטרוח ולבזבז זמן יקר לפני טיול או פיקניק, אם אפשר לקבל סלסלה מוכנה ומהודרת ללא כל טרחה מצידכם? וכשאנחנו כותבים מהודרת, אנחנו מתכוונים לסלסלה שתספק לכם ארוחת בוקר שלא נופלת מזו שמציעים בבראנצ'ים השווים ביותר, כולל כלים מושקעים, לחמי מחמצת ורשימה ארוכה של פינוקים.

Dallal Picnic

הסלסלות של "דלאל בייקרי" עשויות מנצרי קש ומאובזרות בכל טוב: בגט פרזיאי, חמאה, ריבת תות בעבודת יד, גבינות, בורקסים, מאפים מתוקים, כדורי שוקולד, רוגעלך, בקבוק מיץ תפוזים סחוט טרי ומים מינרלים.
לא רק במסעדותלא רק במסעדות
(צילום: בן דיאמנט)

מחירה של סלסלה אחת הוא 185 שקלים, ואפשר לשדך לה גם את השמפניה של Moët & Chandon ברוט (בתוספת תשלום). שימו לב: את הסלסלות יש להזמין 24 שעות מראש.
להזמנות: 03-5109292, לא כשר

רוטנברג

גם מסעדת "רוטנברג" שנמצאת בקיבוץ גשר הישנה, הצטרפה לאחרונה לטרנד סלי הפיקניק ומציעה ארגז עץ עמוס במרקחות וממרחים ביתיים, בקבוק יין לבן או אדום, בשרים כבושים ומעושנים, גבינות המיוצרות במחלבת "ברקנית", ירקות קלויים, מאפים קטנים ועוגיות, פירות העונה והפתעות נוספות.
לא רק במסעדותלא רק במסעדות
(צילום: חיים יוסף)

לצד המגוון הקולינרי, בתוך הסל ישנם גם לא מעט תבלינים ועשבי תיבול טריים לצד מפת שולחן שתסגור לכם את הפינה. עבור התענוג הזה תשלמו 240 שקלים.
קיבוץ גשר הישנה, 04-6752237, לא כשר

בנדיקט

זו השנה השלישית שרשת מסעדות "בנדיקט" מציעה סלסלות פיקניק מפנקות לזוג, אותן אפשר לאסוף מהמסעדות עצמן או לקבל עם שליח עד למיקום של הפיקניק עצמו.
(צילום: שרית גופן)

המחיר עבור סלסלה אחת הוא 235 שקלים, עבורם תקבלו ארוחת בוקר עשירה עם מגוון עצום של מאפים, ממרחים, מנות ביצים ושתייה.
להזמנות: 03-6056648, לא כשר

יקב ברבדו

"ברבדו", הנמצא באזור שפלת יהודה, מציע סלסלות פיקניק לאיסוף עצמי הכוללות ארוחת בוקר זוגית לצד בקבוק יין. המחיר לסלסה כזו - אותה תתבקשו להחזיר בתום השימוש, או להוסיף 45 שקלים במידה שתבחרו להשאיר אותה אצלכם - הוא 225 שקלים.
יקב ברבדויקב ברבדו
(צילום: חן ראובן)

מול היישוב כרמי יוסף על כביש 44, בין כרמי יוסף לפדיה, 050-2207022 054-6808873, כשר

ארוחות קטנות

השפית דורון זאוברמן ממושב קדרון, מציעה גם היא סלי פיקניק הכוללים מגוון פינוקים, כולם תוצרת עצמית - החל מהלחם ועד הריבה.
מסעדות באזור גבעת ברנרמסעדות באזור גבעת ברנר
(צילום: יח"צ)

הסלסלה עצמה ארוזה היטב, וכוללת כלים ממותגים השומרים היטב על הטמפרטורה של המאכלים הכלולים בה. טווח המחירים של הסלסלות נע בין 320-160 שקלים.
מושב קדרון, 050-5200639‏, חלבי כשר

סיור ג'יפים ופיקניקסיור ג'יפים ופיקניק
( איור: גרפיקה)

תשבי בכרם

השילוב בין טיול ג'יפים לסיור קולינרי - מעולם לא היה נראה טוב יותר: ביקב תשבי, השיקו השנה סיורי ג'יפים חווייתיים בין הכרמים, הכוללים טעימות יין ומסלול בין כרמי היקב שנמצאים באזור בקעת הנדיב.
סך הכול מדובר בחמישה כרמים, כשבכל אחד מהם עוצרים לטעימות יין המופק מענבי הכרם. אפשר לשלב בסיור גם סל פיקניק עם גבינות בוטיק, לחמי מחמצת ממאפיית היקב, חמאה וקונפיטורת יין, פלטת ירקות טריים ומאפי בוקר (בתוספת של 220 שקלים).
לא רק במסעדותלא רק במסעדות
(צילום: דני גולן)

עלות הסיור: עבור שישה משתתפים בג'יפ תשלמו 700 שקלים + 50 שקלים למשתתף עבור טעימות היין בשטח (כולל גביע זכוכית מתנה).
מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, 04-6288195, כשר
פרסום ראשוני: 10:16 , 17.07.19