שף
שף
קוביות בטטה

מקוביות בטטה עד פשטידת זוקיני וגבינה: חמישה מאפים נהדרים לסוכה ולטיולי חג

מאפים מושלמים לחג סוכות ולטיולי חול המועד: כולם משלבים פחמימות וירקות, כולם נחתכים בקלות, ואת כולם אפשר לאכול הכי בכיף - בלי צלחת ובלי מזלג

עודכן:

בסגנון יווני: קוביות גבינה־תרד

מאפה מושלם לארוחה קלה, על בסיס עלי פילו שקונים מוכנים.
6 צפייה בגלריה
קוביות גבינה-תרד
קוביות גבינה-תרד
קוביות גבינה-תרד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ או דומה)
  • 8 עלי פילו, מופשרים
  • 1/4 כוס שמן זית
למלית
  • 800 גרם עלי תרד בייבי (או עלי תרד)
  • 2 ביצים, גודל L
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 200 גרם גבינת פטה, מגוררת
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/3 כוס (45 גרם) קמח
ההכנה
1. המלית: מניחים את התרד בסיר או במחבת, מכסים ומאדים על להבה בינונית כ־7 דקות. מכבים את הלהבה ומניחים לסיר הסגור במשך 15 דקות נוספות. מעבירים את העלים למסננת, לצינון ולהגרת נוזלים.
2. שמים בקערה את הביצים, השום, הגבינות, האורגנו, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את התרד ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות. משמנים את התבנית במעט משמן הזית.
4. פורשים עלה פילו על משטח העבודה. מברישים אותו במעט משמן הזית. מניחים עליו עלה נוסף, משמנים גם אותו, מסיימים בעלה שלישי ומשמנים גם אותו. מעבירים לתבנית. יוצקים עליהם כמחצית מהמלית ומיישרים, מקפלים עליה את שוולי הבצק. משמנים עוד שני דפי פילו ומניחים אותם על המלית. יוצקים עליהם את יתרת המלית ושוב מקפלים את שולי הבצק. משמנים את שלושת דפי הפילו הנותרים, מכסים את המלית ומהדקים את קצות העלים לתוך התבנית. חותכים את המאפה לקוביות בעדינות (חותכים למלוא העומק).
5. אופים כ־40 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים בתנור שחומם ל־170 מעלות.

קוביות בטטה

מאפה טעים ומשביע, מהסוג שכולם אוהבים. ההימור הבטוח לאירוח.
6 צפייה בגלריה
קוביות בטטה
קוביות בטטה
קוביות בטטה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ או דומה)
  • 1/2-1/3 גליל (500-350 גרם, בהתאם לתבנית) בצק עלים, מופשר
  • 2 כפות קמח תירס או כ־1/2 כף קמח לבן
למלית הבטטות
  • 5 בטטות גדולות
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף מיונז
  • 1/2 כפית חרדל גרגירים
  • 3/4 כוס משקה חלב צמחי (או חלב רגיל, לגרסה חלבית)
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית עלי תימין טריים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס קמח תופח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מפזרים בתבנית את קמח התירס או הקמח הלבן (למניעת הידבקות. קמח התירס מוסיף גם קראנצ'יות).
2. חותכים את בצק העלים למלבן בגודל 32X22 ס"מ (או דומה, בהתאם לגודל התבנית), ומניחים בתבנית כך שירפד את התחתית וקצת מגובה הדפנות. דוקרים את הבצק במזלג.
3. אופים כ־15 דקות, רק עד הזהבה קלה. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לצינון במשך 10 דקות.
4. בינתיים קולפים את הבטטות ופורסים אותן דק (4-3 מ"מ).
5. שמים בקערה את הביצים והשמן וטורפים היטב. מוסיפים את המיונז, החרדל, החלב הצמחי, השום והתימין, המלח והפלפל וטורפים למרקם אחיד. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבבים היטב.
6. מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית, בשכבות, על הבצק. יוצקים עליהן את הבלילה, כך שתגיע לכל חלקי התבנית.
7. אופים כ־50 דקות, עד שהמאפה זהוב־שחום. מוציאים ומצננים 15 דקות לפחות. חותכים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים כ־10 דקות בתנור שחומם ל־170 מעלות.

קוביות זוקיני וגבינה

פשטידה קלילה ואוורירית שהיא גם פתרון נפלא לארוחה קטנה. אם אין קמח פולנטה, אפשר להמיר אותו בפירורי לחם (ללא או עם גלוטן - בהתאם להעדפה).
6 צפייה בגלריה
קוביות זוקיני וגבינה
קוביות זוקיני וגבינה
קוביות זוקיני וגבינה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ או דומה)
  • 1 כף שמן זית
  • 4 כפות קמח תירס לפולנטה
  • 10 יחידות זוקיני (קישוא בהיר לא יתאים)
  • 2 ביצים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
  • 200 גרם גבינת פטה, מגוררת
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9% שומן
  • 150 גרם גבינת גאודה, מגוררת (אפשר להחליף בקשקבל, מוצרלה וכדומה)
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה או 1/2 כוס קמח לבן (לגרסה עם גלוטן)
  • 1 כף קורנפלור
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים את התבנית בשמן הזית ומפזרים בה את קמח התירס.
2. מסירים ונפטרים מקצות הזוקיני. בעזרת קולפן ירקות מגלפים מהזוקיני פרוסות ארוכות ודקות (אפשר גם לחתוך לעיגולים, אם מעדיפים). מעבירים לקערה.
3. שמים בקערה נפרדת את הביצים והשמנת וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את כל סוגי הגבינות, השום, מלח ופלפל ומערבבים היטב. לבסוף מנפים פנימה את הקמח. מערבבים לעיסה אחידה, ללא גושי קמח.
4. מפזרים את הקורנפלור על רצועות הזוקיני ומערבבים בעדינות לציפוי אחיד. מעבירים את הזוקיני לקערת העיסה ומערבבים בעדינות. יוצקים לתבנית ומיישרים.
5. אופים כשעה, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות. חותכים רק לאחר הצינון. מגישים קר או מחומם (כ־10 דקות בתנור שחומם ל־170 מעלות).
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.

קוביות בצק פריך במלית ים־תיכונית

6 צפייה בגלריה
קוביות בצק פריך במלית ים־תיכונית
קוביות בצק פריך במלית ים־תיכונית
קוביות בצק פריך במלית ים־תיכונית
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ או דומה)
לבצק
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • 5-4 כפות מים קרים
למלית
  • 25 גרם חמאה
  • 1 בצל גדול, קלוף
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 קישוא
  • 1 גזר, קלוף
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 מכל (150 גרם) יוגורט יווני 10% שומן ומעלה
  • 200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת (או גאודה, מוצרלה וכדומה)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות קמח
  • להברשת הבצק: 1 ביצה + 1 כפית מים
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, המלח והחמאה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצים ומעבדים קצרות. מוסיפים את המים ומעבדים עד שמתקבל בצק. מוציאים, מאחדים, עוטפים ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (עד 24 שעות).
2. בינתיים מתחילים בהכנת המלית: קוצצים את הירקות לקוביות קטנות. ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את כל הירקות ואת הבצל הירוק ומטגנים עד הזהבה (כ־7 דקות). מעבירים למסננת, לצינון.
3. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו כך: מפרידים כ־10% ממנו, ואת היתרה מחלקים לשני חלקים שווים. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה, מקמחים אותו ומניחים עליו את אחד מחלקי הבצק הגדולים (את החלקים האחרים מחזירים למקרר). מפזרים מעט קמח על הבצק ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים כך, בין הניירות, לעלה גדול ודק (4-3 מ"מ). מעבירים אותו לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות ונפטרים מעודפי בצק. מאחסנים במקרר. מוציאים את חלקו הגדול השני של הבצק ומרדדים באותו אופן. מחזירים אותו למקרר כפי שהוא, בין הניירות. מרדדים כך גם את יתרת הבצק ומחזירים למקרר.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
5. ממשיכים בהכנת המלית: שמים בקערה את הביצים, השמנת והיוגורט וטורפים. מוסיפים את הגבינה, התבלינים והקמח ומערבבים. מוסיפים את הירקות המטוגנים ומערבבים בעדינות.
6. מוציאים את התבנית. יוצקים את המלית על הבצק. מכסים בעלה הבצק הגדול הנוסף ומכניסים את שוליו פנימה, לסגירה. בסכין חדה חותכים את הבצק העליון למרובעים.
7. מוציאים את עלה הבצק הקטן וקורצים בו צורות (לפי הטעם), בהתאם למספר המרובעים שסומנו במאפה. טורפים היטב את הביצה והמים ומברישים את המאפה. מניחים צורת בצק במרכז כל מנה, ומברישים בעדינות גם אותן.
8. אופים כ־50 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב. מוציאים, מצננים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר. מחממים בתנור שחומם ל־170 מעלות.

לקינוח: קוביות פיצת פירות

איך אפשר בלי מתוק בסוכה שלנו? בצק שמרים עם פירות העונה. הפירות במתכון הם המלצה, אפשר להחליף אותם באחרים - אך שימו לב שיתאימו למנה זו פירות רכים יחסית. מומלץ ליהנות מהמנה כשהיא טרייה ובמיטבה.
6 צפייה בגלריה
קוביות פיצת פירות
קוביות פיצת פירות
קוביות פיצת פירות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ או דומה)
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
  • 330 מ"ל מים חמימים
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
לשכבת הפירות
  • 2 שזיפים אדומים, פרוסים ל־8 פלחים
  • 15 ענבים ירוקים, חצויים
  • 20 אוכמניות, טריות או מופשרות
  • 15 יחידות פטל, קפוא או טרי
  • להברשה: 4 כפות סילאן או מייפל או דבש חמים (אופציה לא טבעונית)
  • אפשרות לעיטור: עלי נענע, אבקת סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל מרכיביו ולשים כ־8 דקות במהירות בינונית, לקבלת בצק רך שנפרד מהקערה. משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח (בקיץ, כ־40 דקות).
2. מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים אותו למשטח העבודה. מרדדים אותו בעדינות למלבן בגודל התבנית. משמנים את התבנית. מגלגלים את הבצק על המערוך, מעבירים אותו לתבנית ומיישרים.
3. שכבת הפירות: מפזרים את הפירות על הבצק. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כ־20 דקות (התפיחה תהיה קטנה, כמעט בלתי מורגשת).
4. בינתיים מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
5. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומברישים בסילאן (או תחליפיו).
6. חותכים לקוביות. אם רוצים, מפזרים נענע ו/או אבקת סוכר (להמתקה נוספת). מגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים בתנור שחומם ל־170 מעלות.
פורסם לראשונה: 20:01, 08.10.22
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button