שף
שף
כדורי לאבנה תוצרת בית

לא קניתי, הכנתי: גבינות תוצרת בית שמכינים ממש בקלות

מה צריך כדי להכין לבד גבינת קוטג'? חלב וחומץ. וכדי לייצר חמאה? שמנת ומערבל. מעדיפים מוצרלה טבעונית? טופו ועוד שלושה מרכיבים שבטוח יש בבית. לגבן עצמאית זה לא רק כיף, טעים וממלא גאווה - זה גם ממש פשוט

פורסם:

כדורי לאבּנה

מתכון של מילי אליהו
מומלץ להכין את הלאבנה מיוגורט בסגנון יווני.
המרכיבים (14-12 כדורים)
  • 780-750 גרם יוגורט, 4% שומן לפחות
  • מיץ מ־1 לימון
  • 1 כפית מלח
  • לשימור: שמן קנולה או חמניות (כל שמן צמחי שלא נקרש)
  • להגשה: שמן זית, זעתר, בצל ירוק, שומשום, שומשום שחור
ההכנה
1. מרפדים מסננת צפופה בחיתול בד ומניחים אותה על קערה. שמים בתוכה את כל המרכיבים ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
2. קושרים את קצות החיתול היטב, תולים אותו על הברז מעל הכיור וסוחטים כדי לשחרר נוזלים. משאירים את החיתול תלוי במשך 4 שעות, להגרת נוזלים.
3. מחזירים את חיתול הבד למסננת שעל הקערה ומאחסנים במקרר 24 שעות. מדי כמה שעות סוחטים את הבד ומרוקנים את הקערה מנוזלים.
4. למחרת מניחים על החיתול משקולת (למשל, קופסאות שימורים), ומשאירים במקרר 6–7 שעות נוספות.
5. בידיים משומנות יוצרים מגוש הלאבנה כדורים ומניחים בכלי זכוכית. יוצקים עליהם את השמן, לכיסוי מלא. מכסים ומאחסנים במקרר עד להגשה (עד 3 ימים).
6. ההגשה: מעבירים כדורי לאבנה לצלחת, מזליפים עליהם שמן זית וזורים זעתר, שומשום או בצל ירוק, לפי הטעם.
  • טיפ: מעדיפים ממרח לאבנה? אחסנו במקרר בתוך חיתול רק 24 שעות, והעבירו את הממרח לקופסה. הזליפו עליו מעט שמן זית ושמרו במקרר (עד שבוע).

קוטג' ביתי

מתכון של נעמה רן
קל מאוד להכין קוטג'. התוצאה מתקתקה יותר מזו הקנויה, כי אין בה מלח, וגם מרקמה שונה. מי שאוהב גבינות בעלות טעם ניטרלי - כמו ריקוטה וכנען - יתאהב בה מיד.
5 צפייה בגלריה
קוטג' בקלי קלות
קוטג' בקלי קלות
קוטג' בקלי קלות
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (500-450 גרם גבינה)
  • 2 ליטר חלב 3% שומן
  • 3 כפות חומץ
ההכנה
1. יוצקים את החלב לסיר ומחממים תוך ערבוב מדי פעם. כשהחלב מגיע לרתיחה מנמיכים את הלהבה ויוצקים את החומץ. ממשיכים לבשל כ־5 דקות תוך ערבוב, עד שנוצרים גושים (גדולים יותר משל הקוטג' הקנוי). מסירים מהכיריים ומניחים לגבינה להצטנן בסיר כ־30 דקות.
2. מכינים חיתול בד נקי, מעבירים אליו את הגבינה ותולים אותו מעל קערה (או מניחים במסננת), לסינון הנוזלים. הגבינה מוכנה בסיום הסינון (לאחר שעתיים היא תהיה מוצקה יחסית). את הגבינה המוכנה אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר.
  • טיפ: אפשר להפוך את הקוטג' לגבינת פאניר הודית, שמתאימה מאוד לטיגון או לבישול. בסיום הסינון מעבירים את החיתול עם הקוטג' לקערה שטוחה, ומניחים כך שהקשר יהיה בצד. מניחים על החיתול צלחת ועליה חפץ כבד. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד לילה). בסיום, חותכים לקוביות.

חמאה תוצרת בית

מתכון של איילת הירשמן
כדי להכין חמאה, כל מה שצריך זה את המיקסר שלכם, שמנת להקצפה וקצת סבלנות. מקציפים הקצפה ממושכת, בלי שום תוספות, במהירות גבוהה, עד שהקצפת מתפרקת לשני מרכיבים: מוצקים (זו תהיה החמאה) ונוזל חמצמץ (ברכותיי, קיבלתם גם רוויון!). את החמאה אפשר לשמור במקרר לאורך זמן.
5 צפייה בגלריה
קצת סבלנות ויש: חמאה תוצרת בית
קצת סבלנות ויש: חמאה תוצרת בית
קצת סבלנות ויש: חמאה תוצרת בית
(צילום וסגנון: איילת הירשמן)

המרכיבים
  • שמנת להקצפה 38% שומן
ההכנה
1. יוצקים את השמנת המתוקה לקערת המערבל ומקציפים במהירות ובלי להפסיק. אחרי 5 דקות בערך תתקבל קצפת יציבה מאוד. ממשיכים להקציף עוד 6–8 דקות - בשלב זה ייווצרו גושי חמאה קטנטנים. מקציפים עוד 5–6 דקות (שימו לב, זה משפריץ), עד שהחלקיקים נהפכים לגושים גדולים יותר. עוצרים.
2. מסננים את החמאה מהנוזל (אותו שומרים בנפרד, לשימוש בתור רוויון). שוטפים את החמאה פעם אחת. מגישים או מאחסנים במקרר.
  • טיפ: הנוזלים שנותרים לאחר התגבשות החמאה הם למעשה רוויון. אפשר להשתמש בו להכנת פנקייקס ולעוגות בחושות (במקום חלב), וגם לשתות אותו כפי שהוא.

גבינת שמנת ביתית

מתכון של יעל גרטי
מאז שהתחלתי להכין גבינת שמנת בעצמי, הבת שלי לא רוצה שאקנה גבינה במכולת. נוסף על היתרונות הבריאותיים שלה היא פשוט סופר־טעימה!
5 צפייה בגלריה
גבינת שמנת ביתית
גבינת שמנת ביתית
גבינת שמנת ביתית
(צילום: Shutterstock/ASAP Creative)
המרכיבים (כ־600 גרם גבינה)
  • 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת של פעם 27% שומן
  • 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן
  • 2/3 כפית מלח
ההכנה
1 . מניחים מסננת על קערה, כך שבסיס המסננת לא ייגע בתחתית הקערה. מרפדים את המסננת בחיתול טטרה נקי. מניחים בה את שני סוגי השמנת והמלח. מערבבים בעדינות. סוגרים את הבד, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במשך 7 שעות.
2. מעבירים לקופסה מתאימה ומגישים (אפשר לשמור את הגבינה עד שבועיים, במקרר).

האופציה הטבעונית: מוצרלה טופו

מתכון של קלי מגר
עד כמה המוצרלה הזו טעימה? עד שמומלץ להכין איתה סלט קפרזה, שבו היא מככבת. מוסיפים עגבניות, בזיליקום, ואפשר גם בצל סגול, ומתבלים במלח גס, פלפל, חומץ בלסמי וחומץ תפוחים.
5 צפייה בגלריה
סלט עם מוצרלה טופו שהכנו לבד
סלט עם מוצרלה טופו שהכנו לבד
סלט עם מוצרלה טופו שהכנו לבד
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
המרכיבים
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו
  • מיץ מ־1 לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
ההכנה
1. חותכים את הטופו לעיגולים בקוטר 3 ס"מ, מומלץ בעזרת קורצן עוגיות. מעבירים אותם לצנצנת.
2. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח ושמן הזית ומוסיפים מים עד לכיסוי הטופו. סוגרים ומאחסנים במקרר במשך לילה לפחות (אפשר לשמור עד 5 ימים, במקרר).
  • טיפ: משאריות הטופו שנותרו לאחר שקרצנו בו עיגולים מכינים "קוטג'". קוצצים אותן דק ומשרים בצנצנת נפרדת באותו האופן.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button