תגיות חמות
אייל טוביה מרדכי שני (1959) הוא שף שהקים את המסעדות "מזנון", "הסלון", "צפון אברקסס", "פורט סעיד", "רומנו", "תדר" ו"מלכה". מ-2010 משתתף כשופט במאסטר שף. ידוע באהבתו לחמרי גלם טריים ונחשב כאחד השפים המובילים בישראל. גישתו לאוכל, תוך כבוד לחומרי הגלם היוותה השראה לשפים רבים. שני החל את דרכו במסעדת "הקנקן" בקניון איילון.

ב-1989 קנה את פרסומו כששימש כשף וכשותף עם זוגתו דאז, רחל סלם וראובן גרוס במסעדת היוקרה "אוקיינוס" בירושלים. המסעדה נסגרה בעקבות האינתיפאדה בירושלים, בשנת 1999. ב-2004 הגיש עם הבמאי שחר סגל את התוכנית "אוכל למחשבה", ששודרה בערוץ 8, שנסובה סביב נושאים כמו משפחה, זוגיות, נטייה מינית, ילדים ועוד. שני נהג לבשל בה בהשראת אנשים שפגש במהלך התוכנית ולתאר לסגל את הקשר הפילוסופי שמצא בין המנות לנושא התוכנית.
כל הכתבות אייל שני
תגיות חמות