מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
כלכלה
ספורט
פודקאסטים
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
הורים
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
אוכל
חדשות האוכל
מגזין אוכל
מתכונים
אוכל רחוב
יין, אלכוהול וחיי לילה
חדשות האוכל
שליח וולט יילד אישה באמצע משלוח פיצה
אילן בוארון, שליח וולט, היה בדרכו להעביר מגש פיצה ברמת גן. זמן קצר אחרי שאסף את המשלוח, קיבל הודעה ממד"א על אישה שכורעת ללדת בביתה, שני רחובות ממיקומו. בוארון, מתנדב מד"א, לא היסס ונסע לסייע. הפיצה אמנם לא הגיעה ליעדה אבל לתינוק שלום
תיקי גולן
|
18.09.24
דרמה בסצנה הקולינרית: השף תומר טל עוזב את מסעדת ג'ורג' וג'ון
השף תומר טל עוזב את מסעדת ג'ורג' וג'ון המוערכת בתל אביב. "הגעתי איתה לשיאים יוצאי דופן, הגשמתי את החלום שלי", כתב באינסטגרם
תיקי גולן
|
18.09.24
שוות את ההשקעה? כל העולם מדבר על העוגיות הענקיות האלה
הן ענקיות, נראות מעולה ומגיעות בקופסאות ורודות: קראמבל קוקיז התפוצצו בטיקטוק והפכו לאחד הקינוחים הכי נחשקים שיש. מאיפה הגיעו, איך מכינים אותן ושאלת השאלות: כל הדיבור עליהן באמת מוצדק?
ynet
|
13.09.24
אחרי 28 שנה: השינוי הגדול של ג'ירף
הסניף הראשון של ג'ירף באבן גבירול בתל אביב ייסגר בקרוב ויעבור למיקום חדש. "הרחוב איבד מזוהרו ונחלש", אומר מנכ"ל הרשת, ומספר אילו שינויים עוד צפויים - והאם ישאירו בתפריט מנות מיתולוגיות כמו האפגנית והפיליפינית
תיקי גולן
|
12.09.24
שתי חומוסיות מיתולוגיות בתל אביב נסגרות
משוושה והבן של הסורי, שתי חומוסיות שפעלו במשך שנים בתל אביב, יסגרו שערים. הסיבות: שינוי מיקום, חפירות הרכבת הקלה והמלחמה שהבריחו את הסועדים. "יש לקוחות - אבל לא מספיק"
תיקי גולן
|
10.09.24
כוסית לזכרו של גלי: החייל שנהרג הונצח על בקבוק ערק
משפחתו של סמ"ר גלי רועי שקותאי ז"ל, שנפל בקרבות ב-7 באוקטובר, בחרה להנציח אותו עם תמונתו על גבי ערק התמרים של המזקקה המשפחתית שכה אהב: "הוא האמין ברעיון וסייע בטעימות ובהחלטות"
אילנה קוריאל
|
08.09.24
חיים כהן על סגירת המסעדות: "זה לא ימין ושמאל. כולנו צריכים להזדהות עם החטופים"
שפים ומסעדנים הודיעו על סגירת מסעדות לערב אחד לאות הזדהות עם משפחות החטופים. "פעם רצח של חטוף היה קונצנזוס והוא נקטע. צריך להחזיר אותו", אמר חיים כהן. "זו חובה מוסרית של כולנו להילחם על השבת החטופים", אמרה רותי ברודו. "נעצור את פעילותנו ונצא להפגין", כתב איל שני
רן בוקר
|
01.09.24
הלהיט הכי מפתיע במטבח: למה כולם אוהבים עכשיו סלט מלפפונים?
העגבניות יקרות? תנסו סלט מלפפונים. ככה לפחות ממליץ משפיען אחד בטיקטוק, שסרטוני המתכונים שלו הפכו ללהיט, קיבלו מיליוני צפיות בכל העולם ואפילו גרמו למחסור במדפים. ויש עוד טרנד: סנדוויצ'ים שעשויים מפרוסות מלפפון חמוץ
ynet
|
29.08.24
איל שני בישל למרתה סטיוארט: "הגשתי עגבנייה, הם נפעמו"
איל שני הכין את ארוחת יום ההולדת של מרתה סטיוארט, והפך אותה לעוזרת טבח. בין החוגגים היה גם השף המהולל דניאל בולו, שפיזר מחמאות על הארוחה. "כשהוא זיהה אותי הוא צעק - 'אתה השף השמן המטורף מירושלים'", סיפר שני
תיקי גולן
|
15.08.24
היא באמת וואו? הגלידה שכולם מדברים עליה
קשה למצוא אותם, הם מגיעים בקופסאות קצת מסורבלות והמחיר שלהם גבוה. ובכל זאת ארטיקים סיניים בצורת פרי, שמוכרים בעיקר בשם "הגלידה הוויראלית", הפכו למה שכולם רוצים לאכול. או ככה לפחות זה נראה בטיקטוק
ynet
|
12.08.24
במילואים הם הכינו ארנצ'יני - עכשיו הם מבשלים ארוחות שף
הדר דינטי ועלי פרץ אילתרו מנות גורמה לחבר'ה במילואים בעזה. עכשיו הם מביאים את הבשורה הקולינרית לתל-אביב בפופ-אפ חדש
יעל צ'כנובר
|
06.08.24
"ממציא הטירמיסו" הלך לעולמו בגיל 81
השף קונדיטור האיטלקי רוברטו לינגואנטו, שהתפרסם בעיקר תודות לטירמיסו שלו, הלך לעולמו. הוא נחשב למי שהמציא אותו בטעות - בזמן שניסה להכין גלידה
ynet
|
30.07.24
200 שקל לזוג: מסעדת הבשרים מהצפון נפתחה מחדש
"300 גרם", מסעדת בשרים ממושב בצת שנסגרה בעקבות המלחמה, נפתחה במיקום חדש. גם הבעלים של "ביסטרו לוריא" בצפת החליטו לפתוח, ומקווים שתושבי האזור ימלאו את החלל שהותירו התיירים שכבר לא מגיעים
יאיר קראוס
|
30.07.24
"אם נחתוך למלצרים מהשכר, הם לא ירצו לעבוד": סערת המע"מ על טיפים
רשות המיסים החליטה לגבות ממסעדות מע"מ על הטיפים של המלצרים החל מ-2025 - והמסעדנים רותחים. "זה גזר דין מוות לענף גוסס, לא נוכל להעסיק עובדים", הצהירו. "אם אצטרך לשלם 17 אחוז מס, אחפש עבודה אחרת", אומרת מלצרית
תיקי גולן
|
28.07.24
נירה שויאר, מחברת "עוגות לכל עת", הלכה לעולמה
נירה שויאר, מי שהייתה הילדה הראשונה של כפר מנחם, הלכה לעולמה בגיל 90 בקיבוץ שבו חיה כל חייה. את ספרה המיתולוגי "עוגות לכל עת" כתבה בשנות ה-70, אך המשיכה לאפות עד יומה האחרון. "עוגות ואפייה היו חלק חשוב ממנה", אמר בנה
תיקי גולן
|
27.07.24
מסעדה ישראלית-פלסטינית של פעילי שלום הושחתה בברלין
ונדליזם במסעדת כנען, שמצויה בבעלות יהודי ופלסטיני מישראל: אלמונים ניפצו בקבוקים וכוסות, מבלי לגנוב דבר. "המקום שלנו חולל במעשים שפלים והשנאה הופצה", כתבו הבעלים, "למרות המתקפה הפחדנית לא ניכנע"
איתמר אייכנר
|
23.07.24
"השכירות כאן יקרה מאוד אבל זה מיקום משוגע למסעדה"
ב-7 באוקטובר, כשהמדינה כולה הוטלה לכאוס מהול באימה, המסעדן ארז אביב היה עם אשתו בחדר לידה. השמחה התערבבה עם האבל הלאומי ואביב, הבעלים של שמונה מקומות בילוי בעיר הגדולה, לא רק שהחליט לא לסגור את עסקיו - אלא גם חתם על חוזה לבראסרי חדש. תשעה חודשים אחרי הוא פותח את קפה פטיט ברוטשילד ומכריז: "אי אפשר להפסיד פעמיים לטרור"
תיקי גולן
|
22.07.24
מבקר המסעדות החשוב בעולם פורש, ומסביר: אכלתי יותר מדי
פיט וולס, מבקר האוכל הנחשב של "הניו יורק טיימס", פרסם טור פרידה שבו הודיע כי הוא מסיים בגלל אכילת יתר ומצב בריאותי שהצריך שינוי: "לפי בדיקות הדם הייתי שמן טכנית. אוקי, לא רק טכנית. ידעתי שאני צריך לשנות את חיי"
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
17.07.24
עבודה של ארבע שנים הלכה לפח: מטח הטילים הוביל לשריפה בכרם
במטחי טילים שנורו לצפון נפגע כרם זרעית השייך ליקב פלטר. השריפה שפרצה במקום כילתה מחצית מהיבול של הגפן וגרמה לנזק שנאמד בכמה מיליוני שקלים. "כרגע אנחנו לא יודעים מה יהיה הפיצוי מהמדינה", אומר הבעלים, "אבל אני לא סומך על אף אחד שנקבל בחזרה את הכסף"
תיקי גולן
|
16.07.24
נועה ברנס נהרגה רגע לפני שהגשימה חלום: "כולם אכלו את השוקולדים שלה"
נועה ברנס מקיבוץ אורטל, שנהרגה עם בעלה מפגיעת רקטה, חיכתה לסיום המלחמה כדי להרחיב את חנות השוקולד שלה. "הכול היה מוכן פתיחת המקום החדש", סיפר חבר שסייע לה בהקמת העסק, "בלוויה שלה הבטחתי לה שזה עוד יקרה"
תיקי גולן
|
11.07.24
ארבעת האחים משרתים במילואים - ועסק הבקר המשפחתי בקשיים
ארבעת האחים ממשפחת דן, קיבוצניקים מחמדיה, משרתים במילואים כבר תשעה חודשים – שלושה מהם בדובדבן ואחד בנח"ל. "אמא בלחץ, אבא היה מ"מ של בני גנץ אז הוא לא עושה דרמות". עסק הבשר המשפחתי שלהם ספג מכה קשה, אבל הם שומרים על אופטימיות: "אנחנו אנשים חזקים ולא מסכנים. נתאושש"
תיקי גולן
|
11.07.24
הוא מתוק, הוא אקזוטי - אבל שימו לב מתי לא כדאי לאכול אותו
ליצ'י הוא פרי טרופי שצומח גם בישראל, אך גידולו נמצא בסכנה. "בשנים הקרובות צפוי משבר", אומר מגדל ותיק. מאיפה הוא הגיע לארץ, מתי כדאי לקנות אותו ואיך תשתמשו בו במטבח? בעיצומה של העונה - סיפורו של פרי שנוי במחלוקת
רעות סהר
|
10.07.24
השווארמה הישראלית שהלהיבה את ה"ניו יורק טיימס"
השווארמייה "ספייס בראדרס" בניו יורק זכתה לניקוד גבוה של שני כוכבים ממבקר המסעדות הנחשב של "הניו יורק טיימס". הבעלים ליאור לב הופתע: "אני בהלם, זה מעבר לכל הציפיות". בימים אלה הוא בכלל נמצא בארץ, ופועל להקמת מרכז קולינרי בצפון: "המשימה העליונה היא להחזיר שגרה לגליל"
תיקי גולן
|
04.07.24
מסעדת אנימאר נסגרת: לא מחדשים חוזה בעקבות המצב
אחרי חמש שנים תיסגר בסוף החודש מסעדת אנימאר, אחת ממסעדות היוקרה המוערכות בארץ: "לצערנו, בעקבות חוסר היציבות והמצב במדינה, החלטנו לא לחדש את חוזה השכירות ולסגור לעת עתה את שערי המסעדה"
תיקי גולן
|
01.07.24
מאפיית הקרואסונים הידועה נסגרת: "נגמר האוויר והכסף"
מטרלו, מאפייה בגולן שאנשים מכל הארץ עמדו בתור בשביל הקרואסונים שלה, ספגה הפסדים מאז תחילת המלחמה - והבעלים הודיע על סגירת דלתות. "אזלו כוחותיי. אולי נחזור ואולי לא, יש המון שאלות ואין תשובות", כתב
ynet
|
01.07.24
יעקב אגמון, הבעלים של פלאפל ג'ינה, הלך לעולמו
יעקב "ג'ינה" אגמון, שהקים את הפלאפלייה הידועה והוותיקה בתל אביב, הלך לעולמו לאחר שעבר אירוע מוחי. "הוא התייחס לפלאפל כמו לאומנות", סיפר בנו, "הוא לימד אותי לתת ממנו גם לאנשים שלא היה להם כסף"
תיקי גולן
|
01.07.24
לאן יוצאים? מסעדות, בתי קפה ומקומות בילוי חדשים
בר של אויסטרים וגם אוכל יפני שעוד לא הכרנו בתל אביב, פסטות ופיצות בירושלים, ארוחות בוקר מול נוף ירוק בגליל וארוחות יווניות מול הים התיכון. המון מקומות חדשים נפתחו לאחרונה בכל הארץ
רעות סהר
|
26.06.24
אחרי 76 שנה: נסגרה הפלאפלייה המפורסמת של ירושלים
"מלך הפלאפל", פלאפלייה מיתולוגית שנוסדה ב-1948 בזמן המצור על ירושלים, נסגרה - ובמקומה ייפתח מקום קטן יותר תחת אותו השם במיקום אחר בעיר. "השכירות גבוהה, ההוצאות עלו ופחות אנשים מגיעים", אמר הבעלים
קותי פונדמינסקי, mynet ירושלים
|
20.06.24
מלך התבלינים של שוק לוינסקי הלך לעולמו
אריה חבשוש, הבעלים של חנות התבלינים המפורסמת "חבשוש" בשוק לוינסקי בתל אביב, נפטר ממחלת הסרטן. החנות הוותיקה הפכה מוקד לשפים רבים שאהבו והעריכו את הבעלים. "למדתי מהאיש הזה מה שלא למדתי בשום מסעדת מישלן בעולם", סיפר השף רפי כהן
תיקי גולן
|
18.06.24
גורדון רמזי עבר תאונה, וחשף את הפציעות שלו
השף גורדון רמזי פרסם סרטון וידאו שבו סיפר כי נפצע בזמן שרכב על אופניים, והקסדה שחבש הצילה את חייו. הוא גם הראה את הפציעות שספג: "לא שברתי כלום, אבל אני בכאבים"
ynet
|
16.06.24
"מאז הפיגוע היינו בירידה, אבל לא הרמנו ידיים": האילקה הפך לבר תאילנדי
גל כהן ואיציק לוי התמודדו עם שלושה פיגועים שקרו בברים שלהם בדיזנגוף, אבל גם הטרור וגם המלחמה ששלחה אותם למילואים, לא גרמו להם לוותר. עכשיו הם הופכים את בר האילקה למקום שמגיש אוכל תאילנדי, ומסבירים שגם יוקר המחיה דחף אותם לשינוי. "כבר אין הרבה צעירים בתל אביב, וההייטקיסטים שבאו במקומם מחפשים חוויית בילוי אחרת"
תיקי גולן
|
13.06.24
"עזבתי הכול ורצתי לשם": הבעלים של מסעדת אמא ראה אותה עולה באש
השריפה במסעדת אמא בירושלים פגעה בעיקר בגג שלה, והבעלים יורם בנימין מעריך שתחזור לפעילות תוך חודשיים-שלושה. "עוד לא ידוע מה קרה, חוקרים את זה", סיפר
תיקי גולן
|
09.06.24
"יצאתי משם בבכי": מסעדה במדריד הכריזה - אין כניסה לציונים
המסעדה הטבעונית Oveja Negra במדריד הציבה בכניסה שלט: ANTI ZIONIST ZONE. בן יהב נבט, ישראלי שהגיע למקום, ניסה להתעמת עם אנשיה ונענה בצעקות. "אמרתי שזה שלט אנטישמי גזעני ושצריך להסיר אותו, הם לא הסכימו. קראתי לשוטרים - והם שאלו אותי מה זה ציוני"
תיקי גולן
|
08.06.24
גבינות, יינות ופירות של קיץ: אירועים טעימים לשבועות
חג שבועות הוא הזדמנות ליהנות מאוכל טוב לצד יין. ברחבי הארץ מוצעות פעילויות קולינריות - מביקור במחלבה או ביקב ועד סדנה להכנת עוגת הגבינה המושלמת
ynet אוכל
|
05.06.24
טעמנו ובחרנו: 10 עוגות הגבינה הכי טעימות לשבועות
משתתפים מכל הגילים נטלו חלק במבחן טעימה עיוור שכלל עשרות עוגות מקונדיטוריות ברחבי הארץ, ובחרו את הנבחרת המנצחת. אז מי הייתה המצטיינת?
איריס ליפשיץ-קליגר
|
04.06.24
שבועות 2024: איפה קונים עוגת גבינה?
עוגת גבינה באסקית, עוגת גבינה עם פירורים או טרייפל גבינה עם שוקולד ופירות יער? עוגות הגבינה והפשטידות מחכות לכם על המדפים עמוסות כל טוב
ynet אוכל
|
02.06.24
"בסוף היום המדפים במאפייה נשארים מלאים": העסקים בצפון נאבקים על קיומם
לבית הקפה "מקום יפה לקפה" בגליל העליון כמעט שלא מגיעים, אבל הבעלים שומרים על אופטימיות. אף אחד לא עומד בתור בשביל הקרואסונים המופלאים של "מטרלו" בעין זיוון - אף על פי שהאזור שקט. ומתחם הצימרים בכרם בן זמרה עומד נטוש: "נשארנו לבד, אנחנו והטילים"
יאיר קראוס
|
30.05.24
"העסק בנוי על פאי לימון": חנות הקינוחים החדשה של מגזינו
מסעדת מגזינו, שידועה בקינוחים שלה, פתחה ברמת אביב ג' סניף שמוקדש כולו לעוגות. בתפריט: פאי לימון, קראק פאי, עוגת גזר ועוד כמה מנות מתוקות ומשוגעות. ויש גם שכן ממש מפורסם
תיקי גולן
|
29.05.24
"מסר של תקומה": בית הקפה של דביר קרפ, שנרצח ברעים, חזר לפעול
בית הקפה "שוקלד קפה" בנווה אשכול היה מפעל חייו של דביר קרפ ז"ל. מאז שבעה באוקטובר עמד בית הקפה מיותם, לאחר שדביר וזוגתו סתיו נרצחו לעיני ילדיו. כעת הוא נפתח מחדש - והמונים הגיעו. "מרגש לפגוש את כולם", אומר בעל המקום אורי שטיינר
מתן צורי
|
28.05.24
"לא הבנתי עד כמה קשה להקים מסעדה יפנית כשרה. יש סיבה שלא עשו את זה עד עכשיו"
אחרי 25 שנה מסעדת יקימונו במלון הילטון סגרה את שעריה ובמקומה נפתחה מסעדה שנייה לאונמי הוותיקה. הטוויסט: בניגוד למסעדת האם, אונמי החדשה מחזיקה בתעודת כשרות. השף רועי סופר: "התפריט שונה אבל יש מנות חופפות. עניין הכשרות דחף אותי למקומות יצירתיים"
תיקי גולן
|
22.05.24