מבזקים
המייל האדום
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
ספורט
כלכלה
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
חיפוש
ynet
אינטרנט
בעלי מקצוע
קניות
ספקים למשרד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
הורים
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
דעות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
אוכל
חדשות האוכל
אוכל רחוב
יין, אלכוהול וחיי לילה
צמחוני וטבעוני
מתכונים
חדשות האוכל
על רקע גל האנטישמיות: מסעדה יהודית כשרה בין 50 החדשות הטובות באמריקה
על רקע גילויי אנטישמיות בארצות הברית: לראשונה בהיסטוריה של הרשימה היוקרתית "50 המסעדות החדשות הטובות באמריקה" של מגזין Esquire, מככבת מסעדה יהודית כשרה, שמתפקדת בנוסף כבית מדרש; והשף טום אביב גם מככב - מסעדתו בארצות הברית קיבלה את התואר "המסעדה החדשה הטובה במיאמי" של מגזין Eater
דניאל אדלסון, ניו יורק, תיקי גולן
|
07.12.23
ביקשה מלקוח ערבי לא להגיע למסעדה: "יש לו חזות ערבית, זה נפיץ"
בעלת מסעדה בקדימה ביקשה מלקוח ערבי ישראלי מקלאנסווה שלא יגיע למסעדה בשביל לא ליצור חיכוך עם שאר הלקוחות: "אני לא מתנצלת על דבריי, זו תקופה לחוצה, אנשים מגיעים טעונים"; הלקוח: "זו הרגשה שאי אפשר לתאר, אנחנו גרים 15 דקות נסיעה משם, אני לא רוצה שלאחד מהילדים שלי גם יקרה דבר כזה"
תיקי גולן
|
06.12.23
חנוכה 2023: איפה קונים סופגניות מיוחדות?
עם קראנץ' שוקולד או עם ריבת תות: חנוכה הוא חג של ניסים ושל סופגניות, אז איפה נוכל למצוא אותן צבעוניות, מתוקות ונכונות לתקופה? אלה הסופגניות הכי שוות בחנוכה 2023
ynet אוכל
|
05.12.23
חזרה לשגרה תחת התאמות: "המלחמה חנקה אותנו"
משיפוד פרגית ועד אריק סיני - עסקי האוכל והבילוי נפתחים מחדש, אבל כשללקוחות אין מצב רוח ואין כסף, יש התאמות שחייבים לעשות. מסעדן: "עצירה של תזרים זה דבר שלעסקים קשה מאוד להתמודד איתו, ואנחנו חייבים לייצר פעילות בשביל לשרוד"
תיקי גולן
|
30.11.23
"המענק מהמדינה זה בוטנים"
זוג שפתחו פודטראק פיצה במהלך הקורונה, נאלצו להתפנות מביתם במועצה אשכול בשל המלחמה, ועכשיו כשחזרו לעבוד בעודם מפונים, הם אומרים: "הפיצוי שקיבלנו בקושי כיסה את אחד הצ'יקים שחזרו, ואחרי כל החישובים עוד מבקשים מאיתנו מע"מ על ספטמבר, בשביל זה אנחנו עובדים עכשיו"
תיקי גולן
|
30.11.23
האיש שפתח את הבר במיוחד לשני מילואימניקים באפטר
שני מילואימניקים שהגיעו מהלחימה בעזה להפסקה קצרה בבאר שבע, רק רצו כוס לשתות בירה קרה אבל הבר היה סגור; בעל המקום שעבר באזור ושאל למעשיהם, פתח במיוחד בשבילם את הבר אחרי כמעט חודשיים בהם היה סגור. "אחד מהם שיחק בזקן שלו וממש יצא ממנו אבק, ראו עליהם שבאו ישר מהשטח, דבר כזה לא קרה לי מעולם"
גל גנות
|
28.11.23
הניפו דגל ישראל במסעדה של איל שני במיאמי, וסולקו
השף איל שני מגיב לראשונה לתקרית שהתרחשה במסעדת "הסלון" במיאמי, שבמהלכה סולקו מהמקום סועדים שהניפו דגל ישראל; לטענת שני, מנהל המסעדה טעה בשיקול הדעת: "בימים שבהם הלב שלנו נקרע מכאב, לחטוף את דגל ישראל מאדם שהניף אותו מדם ליבו ולהטיח אותו על הרצפה זה מעשה של התעללות"
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
27.11.23
בסמה הנו: "יש לנו אויב משותף וכאב משותף"
המסעדנית בסמה הנו, אלמנת צה"ל שמכירה את השכול מקרוב, פתחה את מטבח המסעדה שלה ובישלה אוכל כשר לחיילים, בזמן שהעדה הדרוזית מתאבלת על חלליה, ובנה במילואים ומשרת כלוחם שריון בעזה. "אני אלמנת צה"ל והבן היחידי שלנו משרת היום את המדינה"
גל גנות
|
24.11.23
בואו לבשל אצלי: המיזם שפותח את המטבח בבית למפונים
נשים שהתנדבו לעזור למפונים, זיהו את הכמיהה שלהם לחזור ולבשל בעצמם במקום לאכול מתוך חמגשיות אוכל שמישהו אחר הכין, והקימו מערך אירוח שבו אזרחים פותחים את המטבח הפרטי שלהם למפונים שרוצים לבשל. "היו ילדים שממש חיכו לאוכל של אמא ואבא שלהם"
גל גנות
|
23.11.23
"הצוות שלי בסכנה": מפגינים השחיתו דגל ישראל במסעדה ישראלית בניו יורק
המפגינים עברו ליד מסעדה ישראלית בשכונת צ'לסי, ריססו את דגל ישראל במשולש אדום ואיימו על עובדים במקום. בעל המסעדה: "אני אמשיך להציג את הדגל, ואין לי שום כוונה לשנות את הלאום שלי, אני רק מקווה שהמשטרה תשתלט על האלימות הזאת"
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
23.11.23
המתכון לקוסקוס מחדר האוכל של קיבוץ בארי
בחדר האוכל בקיבוץ בארי, שנפתח השבוע מחדש במתכונת מצומצמת, היו מכינים בכל חמישי בערב קוסקוס; רחלי קרוט הצליחה להשיג את המתכון למרק העוף העשיר עם הירקות שהיו מגישים שם, ונותנת גם מתכון פטנט לקוסקוס במיקרו
רחלי קרוט
|
23.11.23
באמצע המילואים: אסף גרניט פותח את "כפרה" בפריז
כשנה לאחר סגירתה של "בלאגן", ובאמצע מלחמת "חרבות ברזל", השף אסף גרניט פותח את מסעדת "כפרה" בפריז, בדיוק מקום שבו שכנה המסעדה הראשונה שלו בעיר; כל זה קורה כשהשף מתגייס למילואים בשטח: "בשבועיים הראשונים היו מראות קשוחים, פגזים עפו מעלינו, אנשים נפלו לי על הכתף ובכו"
תיקי גולן
|
21.11.23
סניף של פסקדו בעזה? המחווה מהלוחמים בשטח
מסעדן מאשדוד הדפיס חולצות עם כיתוב המבטיח כי בקרוב יפתח סניף בעזה, וחילק לעובדים, ללקוחות ולמתנדבים; שתיים מהחולצות אף מצאו דרכן לרצועה
גל גנות
|
20.11.23
שתיים נרצחו, אחד נפצע: "כמעט חצי מצוות המסעדה הלך במסיבה הזאת"
ב-7 באוקטובר ירדה מצבת כוח האדם במסעדה קטנה בתל אביב, בחצי - המלצריות קארינה פריטיקה ומאיה חיים נרצחו במסיבה, המלצר מעיין צוברי נפצע קשה והשף-שותף, ינון אלעל, נקרא מיד למילואים. בעל המסעדה: "כרגע אנחנו במצב הישרדותי, אין לנו ברירה, אנחנו נלחמים. אנחנו צריכים את התמיכה של האנשים שיבואו לאכול אצלנו, ולא רק אצלנו, בכל המסעדות"
תיקי גולן
|
19.11.23
"גרגר של תקווה": החומוסייה מהעוטף שמנסה לשרוד
המסעדן שניצל מהטבח בכפר עזה: הסניף בשדרות הושבת, בית הקפה נבזז, ההורים של השותף חטופים בעזה והוא ומשפחתו היו האחרונים לצאת מקיבוץ כפר עזה בשבת השחורה, אחרי 36 שעות בממ"ד; תומר עדס ממקימי "החומוס של טחינה" משחזר את רגעי האימה בקיבוץ, ונושא מסר ברור - "עשו חומוס, לא מלחמה"
גל גנות
|
18.11.23
"אמא, זאת דריה, אבא נרצח": השוקולטייר נטבח בקיבוץ, השותף משקם את בית הקפה
השוקולטייר דביר קרפ ניהל בית קפה קטן בקיבוץ מגן, עד שנרצח עם בת זוגו בשבת השחורה לעיני ילדיו, ששהו עם גופת אביהם במשך שעות בממ"ד; כעת שותפו לעסק מגייס כסף עבור שיקומו של בית הקפה, חלק מהכנסותיו יועברו למשפחתו של קרפ
הדר סתיו
|
16.11.23
השקשוקה של נשות מושב ברכיה בלב רצועת עזה
"נשות ברכיה, מתגעגע לשקשוקה": מה פשר הגרפיטי שרוסס על קיר בלב רצועת עזה על ידי לוחמי צה"ל?
מתן צורי
|
16.11.23
השף שהגיע מספרד רק כדי לבשל לחיילים
מיד כששמע השף הרמן דה רי על פרוץ המלחמה, הוא קנה כרטיס טיסה לישראל בכיוון אחד - ולא מתכוון לחזור למשפחתו שבספרד, עד שהמלחמה לא תסתיים: "רוב הזמן אני עובד במטבח לבדי, בערך 12 שעות כל יום. גם בצעירותי בתור טבח מתחיל לא עבדתי כל כך קשה"
נועה לביא
|
14.11.23
מבשלת הבירה נפרדת מ"נער הפוסטר" שנרצח בחולית
דוקטור לפילוסופיה ומוסכניק: מבשלת הבירה במושב דקל ליד גבול מצרים איבדה את הבסיסט של להקת הבית, חיים כצמן, שנרצח בקיבוץ שלו בשבת השחורה. "כולנו איבדנו אנשים קרובים, מעגלי האובדן הם בלתי נתפסים"
גל גנות
|
14.11.23
"ראה את כמות המשפחות השכולות והלב לא עמד בזה": פרידה מה"אבא" של קפה נמרוד
האב השכול, שהקים את מצפה נמרוד בראש פינה, על שם בנו נמרוד שנפל במלחמת לבנון השנייה, נפטר מדום לב בגיל 72, ונטמן לצד בנו; לזכרו של נמרוד הוקמה רשת "קפה נמרוד". בנו אהוד שגב: "אבא ראה אחרי האסון את כמות המשפחות השכולות ושמע את ההורים השכולים ואת כל התיעוד בסושיאל, הלב שלו לא עמד בזה"
תיקי גולן
|
13.11.23
קפה לסשה שחטוף בעזה: "כולם יחזרו – אחרת זו באמת שואה"
שלושה דורות בניר עוז שנרצחו או נחטפו - האבא נרצח בקיבוץ, האמא, הסבתא, הבן ובת זוגו נחטפו לעזה: החברים של סשה מתגייסים למענו ולמען משפחתו שנמצאים בשבי חמאס, ועושים הפסקת קפה, בדיוק כמו שהוא אהב; בסופ"ש הם גם חגגו לו יום-הולדת בכיכר החטופים
גל גנות
|
13.11.23
השפים שחתמו: עצומה לחרם על מסעדות ישראליות ואוכל ישראלי בארה"ב
900 שפים ומסעדנים בצפון אמריקה חתמו על עצומה הקוראת להחרים מסעדות ישראליות ואוכל ישראלי, כמחאה על התקיפות בעזה; השפים ואנשי הקולינריה שחתמו טוענים: ישראל מנכסת לעצמה גם את המטבח הפלסטיני ומנסה למחוק אותו מהעולם הקולינרי, כפי שהיא מנסה למחוק את העם הפלסטיני
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
12.11.23
תבשילים בקנה ומנות בצריח: האנשים שהתגייסו לבשל לחיילים
במהלך שבועיים של מלחמה תיעד הצלם חיים יוסף את מאחורי הקלעים של המסעדות וההתארגנויות בעורף שהכינו אוכל לחיילים שבחזית ולמפונים; התמונות צולמו בשחור לבן ומתעדות את הרגעים הקטנים במטבחים
מרב סריג
|
10.11.23
קונדיטורית מהעוטף: "רעדתי ותפסתי את דלת הממ"ד"
היא הסתתרה שעות בממ"ד, איבדה בריסטה במתקפה על הקיבוץ שלה ומנסה להתמודד עם שני בתי קפה בבעלותה, שסגורים בשל המצב: הקונדיטורית אור שוקרון משחזרת את רגעי האימה בקיבוץ ארז ומגיעה לראשון לציון לבשל בערב חד פעמי. "הם היו שמונה חברי כיתת כוננות על 30 מחבלים"
שרון כידון
|
08.11.23
בטעם טוב: המיזמים שמנסים להציל את המסעדות מקריסה
משלוח של פינוק בחינם לחיילים, כרטיס מתנה לארוחה עתידית במסעדות ומטבח פתוח לשפים מובטלים: ההתארגנויות שמנסות להציל את עולם המסעדות מקריסה
גל גנות
|
08.11.23
מנות של תקווה: המתכונים המיתולוגיים של קיבוצי עוטף עזה
פשטידת תפוחי האדמה של יד מרדכי, סוד האסאדו של אור הנר, הכופתאות הפרסיות מבארי והצ'יפס המיוחד במפלסים: המאכלים של קיבוצי עוטף עזה, והסיפורים שמאחוריהם
אסי חיים, עופר ורדי
|
08.11.23
גאווה ישראלית: כוכב מישלן למסעדה של איל שני בניו יורק
בטקס שנערך הלילה בניו יורק, קיבלה מסעדת "שמונה" בניו יורק כוכב מישלן אחד; הכוכב מגיע בתקופה מתוחה מאוד על רקע גילויי אנטישמיות בעיר
תיקי גולן
|
08.11.23
אחוות חקלאים: קאובויז מארה"ב הגיעו לארץ לעזור בחקלאות
קבוצה של בוקרים וחוואים מארקנסו ומונטנה הגיעו אמש לישראל במטרה להתנדב ולסייע לחקלאים ולחוואים ביהודה ושומרון הסובלים ממצוקת ידיים עובדות מאז השבת השחורה; המתנדבים אינם יהודים וכולם מימנו מכיסם את הנסיעה
שי שגב
|
07.11.23
המלצרית ניצולת נובה חזרה לעבודה: "צעקנו 'מחבלים! אל תיסעו משם'"
הם יצאו מהמסיבה, נקלעו למארב מחבלים בכביש, ברחו לשדות, נטשו את האוטו כששמעו שהמחבלים מתקרבים ורצו שעות בשטח עד שהגיעו למושב פטיש - המלצרית יעל בונה חזרה לעבודה במסעדה בחיפה, ומשחזרת איך היא וחבריה ניצלו מהתופת: "הבנו שאם אנחנו רוצים לחיות אנחנו חייבים להמשיך לרוץ בשדות"
הדר סתיו, תיקי גולן
|
06.11.23
על הסכין: איך הפך האבטיח לסמל הסכסוך הישראלי-פלסטיני
למה הפוסטים הפרו-פלסטינים ברשתות משתמשים בדימוי של אבטיח, ומה בכלל הקשר בין הפרי הקיצי האהוב לסכסוך הישראלי-פלסטיני? כל התשובות
שי שגב
|
06.11.23
אחרי המחוות - גילויי אנטישמיות במסעדות בניו יורק: "איימו עלינו להוריד את הדגלים והכרזות"
מסעדות בניו יורק שתולות דגלי ישראל זוכות לחרם; מפגינים פרו-פלסטינים צובאים על דלתות של מסעדות; וצלב קרס רוסס בכניסה למסעדה - המלחמה בישראל מבעבעת גם במסעדות בארצות הברית
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
05.11.23
יהונתן נרצח במסיבה, המסעדה שלו מוצעת למכירה
יהונתן קן-דרור (28) נרצח יחד עם בת זוגו יעל רוזמן, כשניסו להימלט מהמסיבה ברעים ב-7 באוקטובר. עכשיו, אביו של יהונתן מנסה למכור את המסעדה של הבן שלו בתל אביב. "העדפנו לחשוב שהוא חי, גם אם כחטוף"
גל גנות
|
04.11.23
לא רק פיתה וחומוס: האנשים שמאכילים את החיילים הטבעונים
לצד שלל יוזמות פרטיות להאכלת חיילים, נולד הצורך לדאוג לחיילים ולחיילות הטבעונים שמספרם עומד על כ-50 אלף, שנותרו ללא מענה הולם בשטח; הכירו את המיזם שמאכיל את החיילים שבחזית בשווארמה ובולונז טבעוניים: "קיבלנו מאות פניות של חיילים שאין להם מה לאכול"
הדר סתיו
|
01.11.23
חיים כהן מספיד את עדיאל: "אהבה לבשל לאנשים"
עדיאל טויטו שנרצחה במסיבה ברעים הייתה שפית ופיינליסטית בתוכנית ריאליטי ועבדה כטבחית בבית קפה של השף חיים כהן; שמענו מהשף ומחברתה הטובה של עדיאל, על האוכל שאהבה להכין ועל הקוקילידה המפורסמת שלה
ynet אוכל
|
30.10.23
המחווה הקולינרית לפרמדיקית הגיבורה שנרצחה בבארי
בעל דוכן אוכל בנתיבות יזם ערב לזכרה של עמית מן מקיבוץ בארי, שבמהלכו ימכור את המנה שעמית הכי אהבה. ליאור מן, האחות, סיפרה: "בין כל כישוריה עמית אהבה מאוד אוכל, כמעט כמו להציל חיים"
ynet אוכל
|
26.10.23
בחוץ נותר רק שולחן עם תמונת זיכרון: אבל במסעדות שאיבדו עובדים וחברים
3,000 צעירים וצעירות חגגו את החיים במסיבת טבע, רובם צעירים וצעירות שהתפרנסו מתחום האירוח והמסעדנות. אלה הסיפורים של כמה מהם
תיקי גולן
|
18.10.23
לחיילי צה"ל ולניצולים: המסעדות בניו יורק מתגייסות למען ישראל
מסעדות ניו יורקיות מתגייסות ותורמות מההכנסות שלהן לגופים כמו צה"ל, מד"א, איחוד והצלה ולגופי סיוע הומניטרי לניצולים; האח השכול מייקל סלומונוב תרם ממסעדותיו כמאה אלף דולר; ובינתיים אצל איל שני ארוחת תרומה בעמידה במסעדת הסלון בניו יורק תעלה 450 דולר לסועד
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
15.10.23
"לא נשאר כלום": המסעדה הוותיקה נהרסה כליל
אחרי 73 שנה, שבהן שרדה לא מעט תקופות קשות, מסעדת וינה נפגעה במתקפת הטילים על תל אביב. "החזית של המסעדה נהרסה לגמרי. יש תמונות של כל ההיסטוריה על הקירות, אני אפילו לא יודע אם הן שרדו את הטיל"
תיקי גולן
|
09.10.23
מתגייסים למטבח: השפים והמסעדנים הצטרפו למאמץ המלחמתי
במטבחים מאולתרים בשטח, במשלוחי מזון ובהסבת המטבחים לטובת החיילים – עולם המסעדנות עולה על מדים
טל לוין
|
08.10.23
מיתולוגיה נולדה? נפתחה המסעדה החדשה של רותי ברודו
עם הפנים לשדרה הכי יפה בתל אביב: בשקט בשקט פתחה ברודו מסעדה חדשה, שהיא מעין הכלאה בין הבראסרי והקופי בר. ואיך המחירים?
תיקי גולן
|
04.10.23