מבזקים
המייל האדום
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
ספורט
כלכלה
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
חיפוש
ynet
אינטרנט
בעלי מקצוע
קניות
ספקים למשרד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
הורים
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
אוכל
חדשות האוכל
אוכל רחוב
יין, אלכוהול וחיי לילה
צמחוני וטבעוני
מתכונים
מתכונים לפסח 2024
חדשות האוכל
"כל הפטריות מתו": בעלת החווה בצפון נאלצה לסגור
חוות הפטריות "אוצרות היער" במושב בצת היא עסק משפחתי שכבר ידע אסונות - האב המייסד נהרג מהתמוטטות קיר, תקופת הקורונה פגעה בה וכך גם עליית המחירים. אבל אז הגיעה המלחמה, והבת שקד בן שטרית ברנע נאלצה לסגור ולהתפנות. "הורדתי את השאלטר ועכשיו הכול מת. שיקום ייקח לפחות שנה", היא מספרת
תיקי גולן
|
25.04.24
פסח 2024: מסעדות כשרות בחול המועד
בשרים על הגריל, דגים טריים וגם פסטה ופיצה כשל"פ - המסעדות שיגישו תפריטים כשרים לפסח בחול המועד, מצפון ועד דרום
רעות סהר
|
23.04.24
מדריך: איך מסדרים את קערת ליל הסדר?
מה זה כרפס ואיך מכינים חרוסת? כל מה שאתם צריכים בשביל צלחת ליל סדר, כולל הצעות למתכונים לא שגרתיים ומנות עם טוויסט. מדריך
ynet
|
18.04.24
קייטרינג לפסח 2024: איפה קונים אוכל מוכן לחג?
אתם יכולים לבלות את כל השבוע שלפני ליל הסדר במטבח - ואתם גם יכולים שלא: המקומות המומלצים שתוכלו לקנות בהם אוכל מוכן כשר לפסח, מגפילטע פיש ועד כבש בתנור
ynet אוכל
|
18.04.24
פסח 2024: מסעדות פתוחות בליל הסדר
ממסעדת שף ועד ארוחה בבית מלון: אלה המסעדות שתוכלו להעביר בהן את ערב ליל הסדר מבלי לארח את כל המשפחה בבית ומבלי לבשל כלום
ynet אוכל
|
17.04.24
פסח 2024: איפה קונים עוגות כשרות ומארזים לחג?
ממגש עוגיות רכות ונימוחות ועד עוגת שוקולד מושלמת: העוגות הכי שוות לפסח ומארזי החג המפנקים
ynet אוכל
|
15.04.24
"עד כה הצלנו 250 טונות מזון": להזמין מנות שלא נאכלו - בחצי מחיר
הרעיון מאחורי אפליקציית SpareEat מבריק: המשתמשים יכולים לקנות ממסעדות מנות שלא נמכרו עד סוף היום - בחצי המחיר. היתרון ברור: הלקוחות חוסכים, המסעדות מרוויחות במקום לזרוק מזון לפח, ועל הדרך כולם דואגים לכדור הארץ. תוך זמן קצר גייסה האפליקציה כ–300 מסעדות, חנויות ירקות ואלפי לקוחות שמרגישים שעשו משהו טוב. אבל יש גם חסרונות: לא ניתן לדעת מראש איזה מנות יישארו, ובמרבית המקרים ההזמנות נמסרות רק בשעת הסגירה. האם יהיו מספיק משתמשים כדי להפוך את המיזם לרווחי? המייסדים לטיסיה יסנר ויונתן פישר טובול בטוחים שכן
ליאור אוחנה
|
15.04.24
רותי ברודו צעקה בכנסת: "נשבר. לא נישאר בארץ יותר"
במהלך דיון על עובדים זרים בענף המסעדנות, זעמה רותי ברודו על נציגי משרד הכלכלה. "אתם מטלטלים אותנו ולא עוזרים לנו", קראה, "למה שנמשיך את העסקים בארץ? פאק איט, אני אעבור ליוון"
תיקי גולן
|
14.04.24
"אמרו לי, קח 2 מיליון דולר ותמצא לוקיישן"
לשף ברק אביטל היה הכול: הוא חי בפנטהאוז בהוליווד, נהג במכוניות יוקרה ובישל לאנשים כמו ביונסה וטיילור סוויפט. אבל אז הוא הרגיש ריקנות, וחזר הביתה, לאשדוד. עכשיו, כשהוא מחזיק במקום מצליח בסרי לנקה וגם מתפקד בתור השף של ויקי כריסטינה בתל אביב, הוא מדבר על הקושי בפתיחת מסעדה שעמדה סגורה חצי שנה: "בסופו של דבר אני אמן, ואני צריך אתגר שיעשה אותי טוב"
יובל חנינוביץ'
|
12.04.24
פלאפלייה ישראלית ברשימת המסעדות הטובות ביותר של ניו יורק: "תלינו כרזות חטופים"
"הניו יורק טיימס" פרסם את רשימת 100 המסעדות הטובות שלו, וגם הפעם נכנסה אליה "פלאפל תנעמי", ששייכת לזוג ישראלים. הבעלים מספרים שסבלו מהשחתות ואיומים בגלל המלחמה, אבל העסקים פורחים: "אף אחד לא יכול עלינו". עוד ברשימה - מעדניות יהודיות ומסעדה פלסטינית שהוציאה תפריט בשם "מהנהר לים"
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
03.04.24
הבר הכי ותיק עוזב: המתחם התל אביבי הלוהט שנפגע מהמלחמה
רחוב הר סיני בתל אביב הפך עם השנים למתחם מצליח של מסעדות וברים, אבל השילוב בין רחובות חסומים ומלחמה פגע בו. עכשיו הבר הוותיק שישקו נועל שערים ועובר למיקום חדש. "אנשים מעדיפים לבלות קרוב לבית", אומר הבעלים ומצביע בכך על מגמה הולכת וגדלה: סגירת מקומות בעיר הגדולה, ופתיחה של מקומות בפריפריה
תיקי גולן
|
03.04.24
מסעדת שילה בתל אביב תעבור למיקום חדש
שילה של השף שרון כהן, שפועלת כבר 19 שנה ברחוב בן יהודה בתל אביב, תיסגר ותיפתח מחדש במלון באזור מגדל שלום
תיקי גולן
|
01.04.24
"איל שני היה מדהים, הלכנו לדוג ביחד": השפים שפותחים מסעדה לשבועיים
יובל לשם ואדם סולד נפגשו כשעבדו במסעדת הסלון של איל שני, הקימו קייטרינג יוקרתי בימי הקורונה - ועכשיו פותחים לזמן קצר את גאבאגול, מסעדת פופ-אפ שתגיש אוכל איטלקי-אמריקני בהשראת "הסופרנוס". וכמה זה יעלה ללקוחות? "רצינו לקחת את עצמנו פחות ברצינות ולעשות משהו מנחם במחיר טוב", הם אומרים
תיקי גולן
|
01.04.24
זעקת הפנקייק: מחסור מדאיג בשמורת סירופ המייפל היחידה בעולם
קנדה השלווה לא נמצאת בדרך כלל במרכז סערה בינלאומית - עד שזה מגיע לשיבושים בייצור סירופ מייפל
ציפי שמילוביץ, ניו יורק
|
27.03.24
איל שני: "רוב העם אוכל כשר"
חודש אחרי שפתח מזנון כשר בטיימס סקוור בניו יורק, השף איל שני הופך את המזנון ברמת החייל בתל אביב לכשר: "אנחנו מרוויחים מזה את חצי מהעם שלנו שהשתוקק אלינו ולא פתחנו לו את הדלת"
תיקי גולן
|
26.03.24
קופי ענן ברמת הגולן נסגר: "הגענו למצב של חוסר ברירה"
ב־25 שנות פעילותו הפך בית הקפה קופי ענן שברמת הגולן למוסד מיתולוגי. המקום שהיה בעבר מוצב צבאי ומשך אליו מבקרים רבים, התקשה להתמודד עם השלכות המלחמה - ויסגור את שעריו: "משך הזמן של הקרבות היה קריאת השכמה לסגור את המקום"
יאיר קראוס
|
26.03.24
מסעדת לה רפובליקה צברה חובות של 4 מיליון שקל - ונסגרה
המסעדה האיטלקית לה רפובליקה, ששכנה ברחוב מזא"ה בתל אביב, נקלעה לחובות ונסגרה ב-7 באוקטובר. "הקורונה, ההפגנות, עליית הריבית והמלחמה הביאו לסגירת שערים", נמסר מחברת רונימוטי שהפעילה אותה
ליטל דוברוביצקי
|
25.03.24
תשכחו מסושי: המסעדות היפניות החדשות
נכון, בישראל יש כבר הרבה שנים מסעדות יפניות, אבל עכשיו נפתחות רבות חדשות שמגישות אוכל אחר ממה שהתרגלנו. מה גרם לגל החדש? חומרי גלם מעולים וטיסות ישירות לטוקיו. "בעוד 5 שנים אנשים פה ישתו סאקה, ובסופרמרקט יופיעו מוצרים יפניים משובחים", אומר מומחה קולינרי
תיקי גולן
|
22.03.24
השף הישראלי הצעיר ביותר עם כוכב מישלן: "בכיתי כשהתקשרו להודיע לי"
מתן זקן רק בן 31 וכבר קיבל את הכוכב הנכסף למסעדה שלו בפריז, Nhome - שבה הוא עושה דברים אחרת לגמרי ממה שנהוג אצל הצרפתים. "מישלן עשו מהפך ויצאו מהתבנית, לפני חמש שנים אף אחד לא היה מסתכל עליי בכלל", הוא מודה, ומסביר מה ההבדל בינו לבין אסף גרניט, ואילו רגעים הוא זוכר מהשהייה בעזה כחייל בגולני
תיקי גולן
|
20.03.24
איפה הנשים במטבח? כוכבי מישלן מוענקים בעיקר לגברים
רק אישה אחת זכתה לבדה בכוכב מישלן חדש שלשום - דבר שכבר עורר ביקורת על המדריך האדום, ומנהליו מנסים למנוע את הסערה: "יש שפים שמובילים יוזמות חשובות כדי לקדם נשים"
תמר שבק, פריז
|
20.03.24
שנה אחרי הפתיחה: המסעדה של רובושון בישראל נסגרה
היא הגיעה לפה עם מחירים גבוהים במיוחד והצהרות גדולות על כוכבי מישלן, אך מסעדת ל'אופוק בתל אביב, השייכת לקבוצת רובושון היוקרתית, נסגרה
תיקי גולן
|
19.03.24
אסף גרניט שמר על המישלן: "גאה לקבל בתקופה כזאת כוכב על אוכל ישראלי"
השף אסף גרניט שמר על מעמדו, וקיבל בפעם הרביעית כוכב מישלן למסעדת שבור בפריז. "לפי הפידבק שקיבלנו השנה ממישלן, החל מהשנה הבאה אנחנו יכולים להתחיל לחשוב על שני כוכבים", אמר
תיקי גולן
|
18.03.24
מסעדה ישראלית בניו יורק הושחתה בגרפיטי: "נא לעמוד בתור כאן כדי לתמוך ברצח עם"
הכניסה ל"אפי'ס קפה", ביסטרו ישראלי ותיק באפר ווסט סייד במנהטן, רוססה בכתובות המאשימות ברצח עם ובצבע אדום. הקהילה הישראלית והיהודית בעיר קוראת להגיע לאכול שם כדי להפגין סולידריות, ותושבים הגיעו כדי לסייע לנקות את המקום. הבעלים אפי אלקובי: "זה כואב כמו מכה פיזית"
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
18.03.24
רון יוחננוב מכוון לקהל חדש: "50 שנה לא היה כאן ספר בישול רציני לילדים"
הבלוגר רון יוחננוב הוציא ספר בישול לילדים שמנסה לעשות היום את מה שרות סירקיס עשתה פעם - לגרום להם להיכנס למטבח. "זו עבודה קשה", הוא אומר על ההכנה שלו, "אתה מדבר לידיים תמימות. צריך להסביר הכול מאפס"
תיקי גולן
|
18.03.24
פורים 2024: איפה קונים אוזני המן?
אילו טעמים מיוחדים של אוזני המן מכינים לנו השנה, איפה נמצא גם אוזני המן במילוי מלוח ומה המחיר שנצטרך לשלם? כל הפרטים בפנים
ynet אוכל
|
18.03.24
משתה הודי ומאפה קווקזי: טיול אוכל באזור קסום
פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה הוא לא רק הזדמנות נהדרת לחוויה קולינרית ייחודית. המפגש עם האנשים הנפלאים של האזור, היוצרים את המטעמים האותנטיים והמאוד־טעימים האלו - מפיצות טאבון ועד לאוכל הודי - גם ממלא את הלב
אסי חיים
|
18.03.24
אין כיסא, תעמדו: המקום שמנסה לשנות את כללי המשחק
קרוט, שנפתחה ליד כיכר הבימה בתל אביב, היא לא מסעדה טיפוסית. במקום שולחנות וכיסאות יש בעיקר דלפקים, והלקוחות עומדים עם שתייה ונשנוש. אה, וגם אי אפשר להזמין מקום, פשוט באים. יצליח? השפים, שמחזיקים גם במסעדת פרא, מסבירים למה לדעתם הגיע הזמן למקום קליל סטייל פריז: "זה בילוי לא מתחייב. לא בחשבון ולא בלבוש"
תיקי גולן
|
14.03.24
הבעלים של "הסינית האדומה" הלך לעולמו
המסעדן ישראל בויקו, שהקים וניהל את המסעדה הסינית המיתולוגית בתל אביב במשך 40 שנה, נפטר בגיל 75
תיקי גולן
|
14.03.24
בוקר טוב: הבראנצ'ים החדשים הכי טעימים בארץ
יש הטוענים שארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום. אנחנו לא בטוחים שזה נכון, אבל בהחלט זורמים עם המידע הזה. ואם כבר חשובה, כדאי שהיא תהיה גם טעימה. מקרואסון פרעצל עם ביצים עלומות ועד שקשוקה ירקות שרופים - הנה מקומות ששווה לפתוח בהם את הבוקר
תיקי גולן
|
13.03.24
"היו פיצוצים, יריות, צרחות. בשלב כלשהו שיחקנו טאקי": הברמן ששרד את נובה
שלושה אנשי צוות ממסעדת a יצאו למסיבה בנובה. שניים חזרו. מעיין באר מספר על היום המטורף ההוא - הבריחה מהמקום כשמסביבו הכול תופת, השוטרים שאמרו לא לעצור באדום, והשיחה האחרונה עם הטבח האהוב שנרצח, בר ליאור. בריאיון הוא מסביר למה הוא מרגיש טוב בעיקר כשהוא עובד במסעדת היוקרה שנפתחה רק עכשיו: "אלה החיים הנורמליים שהיו לי, חזרתי לבר, לאנשים שלי במקום שלי. הקשיים הנפשיים עוד כאן, אבל פחות. אני אופטימי"
תיקי גולן
|
08.03.24
"גם אישה וגם חרדית זה יותר מדי בשביל חלק מהאנשים": לאה צרפתי פתחה מפעל לדגים מעושנים
ללאה צרפתי, אישה חרדית ואמא לשישה, לא היו חלומות גדולים. היא רק רצתה לשחזר את טעם הדגים המעושנים שאכלה בילדותה. אחרי ניסיונות מרובים במטבח הביתי היא גם הצליחה - ואז התברר שהיא לא היחידה שמתלהבת מהתוצאה. היום היא הבעלים של מפעל גדול לייצור דגים כבושים ומעושנים שרשימת הלקוחות שלו רק הולכת ומתארכת. "אני נכנסת בבוקר למפעל ולא מאמינה שהוא כולו שלי", היא מתמוגגת
תיקי גולן
|
06.03.24
חייבים להתאוורר: מסעדות ובתי קפה חדשים ברחבי הארץ
בית קפה לרותי ברודו בתל אביב, מסעדה גלילית בזכרון יעקב וכריכי בשר בקריית אונו: מקומות חדשים שווים שנפתחו דווקא עכשיו
רעות סהר, תיקי גולן
|
04.03.24
מוחץ עגבנייה על הפרצוף: איל שני חזר
רץ בטיקטוק: אחרי שנעדר מהרשתות מאז אוקטובר, השף איל שני בסרטון חדש שבו הוא מוחץ עגבנייה על הפרצוף ומשתמש בקולה של אביבית בר זוהר, רק בשביל להגיד - "חזרתי"
תיקי גולן
|
04.03.24
אחרי ההפגנות הפרו-פלסטיניות נגדו: מייקל סולומונוב פתח מסעדת פלאפל חדשה
השף הישראלי-אמריקני מייקל סולומונוב ספג ביקורת על תמיכה בצה"ל, והפגנה גדולה נערכה סביב מסעדת הפלאפל שלו בפילדלפיה. עכשיו הוא פותח סניף נוסף שלה בניו יורק - אבל רק עובדי גוגל יוכלו ליהנות מהאוכל
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
03.03.24
מבית קפה בכפר סבא ל-3 כוכבי מישלן: "הטבחים בישראל יותר מפונקים מהצרפתים"
הוא אחד השפים הצעירים והמבטיחים בישראל, אבל בר צנגר, שמוביל את מסעדת ג'יארדינו ביפו, מקפיד לשמור את הרגליים על הקרקע ומוכן להודות גם בטעויות. למשל זו שגרמה לו לעזוב את מקום העבודה הקודם: "התנהגתי בטמטום". בריאיון הוא מספר איך התחיל כשוטף כלים בגיל 14 והגיע למסעדות יוקרה בפריז, ועל הפעם ההיא שבה עבד ברצף במשך 70 שעות
תיקי גולן
|
01.03.24
המסעדן "שבתאי היפה" הלך לעולמו
שבתאי סקנדריון, מסעדן מיפו המוכר בשם "שבתאי היפה", הלך לעולמו בגיל 74, אחרי סיבוך של מחלת לב. "הוא היה איש מיוחד מלא הומור עצמי, ציניות וביטחון", סיפרה בתו, "אם הוא יכול היה לחיות בתוך מעדנייה צרפתית עם כל החמאה והנקניק, אז שם הוא היה חי"
תיקי גולן
|
29.02.24
אחרי הפגיעה הישירה בבניין: המסעדה הוותיקה נסגרת בתום 75 שנה
ב-7 באוקטובר ספגה מסעדת וינה בתל אביב פגיעה ישירה של טיל. בעל המקום, שהוא גם הנכד של מייסדי המסעדה, תכנן בהתחלה לשפץ ולפתוח מחדש, אבל לבסוף החליט לסגור את המסעדה לצמיתות: "המלחמה לא נגמרת ואני כבר לא ילד"
תיקי גולן
|
25.02.24
מותר להרעיש: פסיקה לטובת חיי הלילה בשוק מחנה יהודה
"חזרתי מהמילואים עייף, הוקל לי": בית המשפט ביטל 39 דו"חות עירייה שניתנו לבעל ברים בשוק מחנה יהודה בירושלים בגלל גרימת רעש, והגיעו גם לכתבי אישום. אדיר שוורץ, יו"ר תנועת "התעוררות", שליוותה את המקרה: "הישג ענק שיחזיר את הצבע לחיי הלילה בירושלים"
גלעד כהן
|
22.02.24
"מה זה משנה שהמסעדה כשרה?": השף שפתח ביסטרו בסביון
מסביב מסעדות נסגרות והענף בקשיים, אבל יהונתן שרביט הצליח לפתוח את "מילה" באזור שהופך למרכז קולינרי. "צובט לי בלב על כל מקום שנסגר", אומר בריאיון השף שהשתתף בין היתר ב"משחקי השף", ומסביר איך משלבים בין מטבח מרוקאי לגלידה, למה המשקיעים דרשו כשרות ואיך זה תרם לחיי המשפחה שלו: "עכשיו אני יכול להיות בבית בשישי ובחגים"
תיקי גולן
|
22.02.24
"הלוואי שהרבה מסעדנים בתל אביב יעבדו כמו שאנחנו עובדים"
האחים נדב ונאור הם מסעדנים שמאמינים בצפון. ל"על הנהר" המושקעת שלהם על גדות הירדן, הם הוסיפו לאחרונה גם את הבייקרי "ריבר קפה" ואת מסעדת השף היפני "מיזומי". בריאיון משותף הם מסבירים מדוע אפשר למצוא בתפריט שלהם פירות ים - אבל לא בשר חזיר, ולמה הם לא מעוניינים לפתוח מקום בתל אביב
אמיר קמינר
|
21.02.24